Ecranarea câmpului magnetic terestru folosind ecranul tubular clindric

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Electrotehnică
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 35 în total
Mărime: 5.17MB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Fenomenele magnetice sunt poate cele mai vechi fenomene descoperite si au diverse aplicatii.

Prin câmp magnetic vom întelege, în sens fizic, acea formă de existentă a materiei prezentă în jurul magnetilor permanenti si în jurul conductorilor parcursi de curent electric.

Notiunea de ecranare corespunde în tehnică limitării influentei unui câmp asupra unui echipament susceptibil de a fi pertubat de efectele actiunii acelui câmp.

În sens matematic, fiecare punct al câmpului magnetic este caracterizat de o mărime fizică vectorială numită inductia câmpului magnetic B.

Liniile imaginare tangente în fiecare punct la vectorul inductie magnetică se numesc linii de câmp.

În electrotehnică, câmpurile sunt studiate în principal folosind scalele variatiei în timp si în spatiu, urmârindu-se fenomenele macroscopice asociate generării câmpului.

Câmpul magnetic terestru poartă denumirea de câmp magnetostatic, deoarece este caracterizat de aceeasi valoare a inductiei magnetice B în tot spatiul în care acesta se manifestă, indiferent de momentul de timp considerat.

În practică se folosesc incinte ecranate magnetostatice în tehnica de realizare a circuitelor integrate, la instalatiile de litografiere echipate cu generatoare cu fascicule de electroni, deoarece fasciulul de electroni este deviat de câmpurile magnetice, inclusiv cel terestru, în tehnica diagnosticului medical pentru evitarea rezultatelor inexacte.

Legea fluxului magnetic. Fluxul magnetic printr-o suprafată închisă este nul, oricare ar fi forma suprafetei în orice moment.

Conform acestei legi, dacă intră efectiv flux magnetic printr-o parte a unei suprafete închise, acelasi flux iese efectiv în acelasi moment prin altă parte a ei.

Conținut arhivă zip

  • Ecranarea Campului Magnetic Terestru Folosind Ecranul Tubular Clindric.ppt

Alții au mai descărcat și

Reglarea Automată a Nivelului

Elemente Arcuitoare Generalitati: Folosirea elementelor arcuitoare în constructia produselor electrotehnice este legata de principiul de...

Automat de Sortat Mere-ASDN

Proiect A.S.D.N. Tema: Realizarea unui automat de sortat mere dupa diametru (diametre între 5,5 si 6 cm si între 7,5 si 8 cm) precum si dupa...

Sistemul de iluminat de siguranță

ARGUMENT Iluminat normal se refera la instalatiile utilizate zilnic,in conditii normale. Iluminatul de siguranta trebuie sa asigure evacuarea...

Voltmetre verificatoare și înregistratoare

1. Domeniu de aplicare Norma se refera la verificarea/etalonarea voltmetrelor indicatoare si inregistratoare,destinate masurarilor de tensiuni...

Ai nevoie de altceva?