Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3068
Mărime: 34.58KB (arhivat)
Publicat de: Emanoil Iorgu Alecu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tiron Rodica
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN REPUBLICA MOLDOVA FACULTATEA “FINANTE” CATEDRA “FINANTE SI ASIGURARI

Extras din proiect

ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA A

IM FOLICAIN SRL

Analiza economico-financiara reprezinta un ansamblu de concepte,tehnici si instrumente de tratare a informatiei cu scopul diagnosticarii starii unei entitati economice ,a aprecierii nivelului calitativ al performantelor acesteia in conditiile existentei unui mediu concurential dinamic.

Analiza economico-financiara studiaza fenomenele economice prin descompunerea lor in elemente componente,cu scopul identificarii cauzelor de ordin primar care le genereaza ,a factorilor care stau la baza formarii acestora.

Diagnosticarea inseamna identificarea varaiabilelor-cheie ale starii si dinamicii fenomenelor ,a interactiunii dintre acestea cu scopul de a proiecta masuri de corectie a influentelor negative asupra performantelor intreprinderii si de amplificare a celor favorabile.

Denumirea intreprinderii supusa analizei este IM FOLICAIN SRL fiind constituita din initiativa unui asociat,cetatean al Republicii Moldova.IM FOLICAIN SRL are forma juridica de intreprindere mixta fiind o societate cu raspundere limitata(forma de proprietate privata) care isi are sediul in orasul Chisinau ,strada Petru Movila 23/2,contabil sef Luchian A.,tel.233757,cod fiscal 1002600017641.Activitatea principala a acestei intreprinderi este comercializarea produselor(vinuri si bauturi alcoolice tari).Intreprinderea isi desfasoara activitatea cu un numar de angajati cuprins intre 51-100 persoane.Evidenta contabila este condusa in conformitate cu normele legale in vigoare, inregistrarile sunt efectuate pe baza documentelor justificative, fiind respectate principiile si metodele contabilitatii. Sunt intocmite lunar balante de verificare pentru verificarea inregistrarii corecte in contabilitate a operatiunilor patrimoniale. Intreprinderea asigura conducerea, evidenta si pastrarea tuturor registrelor obligatorii, cu respectarea modului de completare, pastrare si arhivare.Datele prezentate in bilantul contabil anual reflecta realitatea si exactitatea cu privire la situatia patrimoniului si a contului de profit si pierderi.

Analiza economico-financiara a intreprinderii s-a efectuat pe baza Raportului financiar din anul 2006.

SCURT ISTORIC: Dupa multe calcule si discutii ,in anul 1996 Petru Dulgher impreuna cu Grigorie Diaconu fondeaza IM „Folicain” SRL. Au inceput cu comercializarea fructelor si legumelor, dupa care au cumparat fabrica de vinuri din satul Tigheci, Leova,care de ceva timp nu mai functiona,invstitia la momentul dat fiind destul de riscanta.Insa in timp cei doi au adunat o echipa destul de mare inovind fabrica cu tehnologii performante si astfel au reusit sa ajunga pe lista celor mai mari exportatori de vinuri la nivel national.S-a investit foarte mult in calitatea productiei, drept confirmare sint medaliile obtinute la concursurile nationale si internationale. Astfel, la editia a 13-a a Concursului International de vinuri si bauturi alcoolice, februarie 2004, „Folicain” s-a invrednicit de Medalia de argint pentru „Auriu” de colectie, la acelasi concurs, in 2005, a cucerit Medalia de aur pentru „Nejnosti” de colectie si Diploma de gradul I pentru cel mai bun vin-tinar „Sauvignon”. Anul 2006 a fost cel mai rodnic in acest sens: Medalia de aur pentru „Auriu” de colectie si „Merlot”, Medalia de argint pentru „Rosu de Tigheci” si de bronz pentru „Feteasca”. De la Concursul International de vinuri din Bucuresti s-a intors cu medalia de argint pentru „Sauvignon”, roada anului 2005. Vinurile din strugurii recoltati de pe plantatiile zonei vinicole Tigheci - „Aligote”, „Rcatiteli”, „Pinot gri”, s-au plasat printre cele mai bune 100 de vinuri produse in tara.La moment insa intreprinderea Folicain ,ca si celelalte intreprinderi vitivinicole din Republica Moldova se confrunta cu accentuate delasari in functionare.

1.INDICATORI AI REZULTATELOR ACTIVITATII ECONOMICO-FINANCIARE:

orientati spre studiul performantelor,evaluarea valorilor lor effective si perspectivele evolutiei in viitor.

∙vinzari nete =18891520(per. gestiune)

=27809293(per.precedenta)

∙profitul brut=5383578(per. gestiune)

=6488619(per.precedenta)

Rata profitului brut=profitul brut/vinzari nete*100%

Rata prof brut per.de gestiune=5383578/18891520*100%=28,49%

Rata prof brut per.precedenta=6488619/27809293*100%=23,33%

Preview document

Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 1
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 2
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 3
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 4
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 5
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 6
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 7
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 8
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 9
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 10
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 11
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 12
Analiza economico-financiară a întreprinderii IM Folicain SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA.doc
  • Foaie titlu.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?