Gestiunea unităților de alimentație

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 7606
Mărime: 6.38MB (arhivat)
Publicat de: Sanda Marinescu
Puncte necesare: 6
A fost prezentat in cadrul facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor,

Extras din proiect

1. Informaţii generale despre unitate

Soganul: „Casa unde eşti mereu acasă… „(Pensiune Balad’oR) .

Pensiunea Balad’or se află la 15 km distanţă de oraşul Piatra – Neamţ şi este amplasată pe malul Lacului Pangarati-Bicaz, într-o zona foarte linistită, reprezintand începutul turismului de calitate fiind concepută pentru acea categorie de oameni ale caror nevoi nu se rezumă doar la o simpla cazare, avand toate facilităţile necesare unui sejur perfect atat pentru oameni de afaceri cat şi pentru turişti. Disponibilitatea locativă numără 24 de locuri de cazare, grupate în şapte camere duble, un apartament VIP, o cameră cu pat matrimonial şi un apartament cu două dormitoare. Fiecare încăpere dispune de baie proprie, minibar, televizor, alături de toate dotările necesare, inclusiv papuci de unică folosinţă. Este singura de patru margarete din arealul respectiv. Designul interior al pensiunii Balad’oR este unul modern iar amenajarea camerelor asigura o atmosfera confortabila de liniste si intimitate. Încă de la intrarea în pensiune, turistul este viu impresionat de decorul elegant, dat de nobleţea şi atenţia cu care au fost selectate piesele de mobilier şi obiectele de design interior.

Adresa : Pangarati, Neamt

Proprietar: S.C. BRAVES S.R.L

Contact: Andreea Brau Ros

Tel: 0727736685

e-mail: office@balador.ro

URL: www.balador.ro

Construcţia pensiunii "Balad’ oR" a început în anul 2005, după ce proprietarii s-au decis ca, din ceea ce ar fi trebui să fie căminul familiei Brâu Roş, să realizeze o unitate de cazare pentru turişti. Investiţia se ridică la aproximativ 600.000 de euro, din care aproximativ 200.000 de euro reprezintă valoarea proiectului SAPARD care a asigurat o finanţare nerambursabilă de 100.000 de euro.

Grija pentru detaliu şi pentru lucrul potrivit la locul potrivit nu poate decât să-l asigure pe turistul care calcă pragul Pensiunii "Balad’oR" că va fi, la rândul său, tratat cu toată atenţia şi căldura specifică localului.

"Ne-am gândit la deplinul confort al clienţilor pentru care am pregătit o serie de servicii personale de relaxare prin masaj, aromoterapie şi saună. Pentru musafirii care doresc să îmbine relaxarea cu utilul, pot fi puse la dispoziţie conexiuni la internet, fax, imprimantă, precum şi o sală de conferinţe de 50 de locuri, dotată cu toate echipamentele necesare", a spus Constantin Brâu Roş.

Acesta a adăugat faptul că intenţionează să pună un accent din ce în ce mai vizibil pe turismul de afaceri, caracterizat prin organizarea întâlnirilor de documentare, a conferinţelor şi a team-building-urilor.

Disponibilitatea locativa a Pensiunii însumează 24 de locuri de cazare, grupate în:

- 4 camere duble

- 3 camere duble (mansarda)

- 1 apartament V.I.P.

- 1 camera cu pat matrimonial

- 1 apartament cu doua dormitoare

Pensiunea Balad’or este structutată astfel : • în curte are terasă şi teren de sport

• la partier : restaurant cu 80 locuri şi bar

• la etajul 1 : 4 camere duble ,1 apartament

V.I.P,1 camera cu pat matrimonial,

1 apartament cu doua dormitoare , toate

avand tv, balcon, garderob, frigider.

• mansardă : 3 camere duble

1.2. Scurt istoric al zonei

Încă de la începutul secolului al XV-lea, în aceste locuri trăiau călugări sihaştri. Din prima aşezare monahală a făcut parte cuviosul Simeon Sihastru, unul dintre sfetnicii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Acesta ridică în anul 1460 în Pangăraţi prima biserică din lemn cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie". Biserica a fost incendiată de turci în 1476.

În 1560 schitul este transformat în mânăstire de voievodul Alexandru Lăpuşneanu, care zideşte în locul bisericii din lemn o biserică din piatră, cu arhitectură unică, ce a rezistat până în zilele noastre. Mânăstirea a fost înzestrată de ctitorul ei cu multe danii.

La sfârsitul secolului vieţuiau aici mulţi călugări iconari. Câteva dintre icoanele de o mare frumuseţe se pot vedea şi astăzi la uşile împărăteşti ale iconostasului. Ele aparţin marii şcoli iconografice autohtone din epoca de vârf a Moldovei medievale. În 1642 marele vistier Dumitru Soldan a construit o chisiarniţă. Tot lui se crede că îi aparţine şi construcţia turnului clopotniţă.

Alte înnoiri s-au adăugat în secolul al XIX lea, de egumenul Macarie, care a transformat tainiţa subsolului în biserică şi a construit impunătorul corp de chilii din sud-vest, unde se află stăreţia, trapeza şi biblioteca. În 1850 stareţul Varnava restaurează mânăstirea şi construieşte noi clădiri. Tradiţia locului îi consemnează printre cei mai renumiţi egumeni pe Cuviosul Simeon şi urmaşul său, Amfilofie (venit de la mânăstirea Moldoviţa). Ei au întemeiat această vatră monahală şi au dus aici viaţă de sfinţenie, fiind cinstiţi în zonă ca sfinţi. Racla cu moaştele Cuviosului Simeon a fost dusă de Ştefan cel Mare şi Sfânt la cetatea de Scaun a Sucevei.

După anul 1863 viaţa monahală slăbeşte tot mai mult în mânăstirea Pângăraţi, dar sfintele slujbe şi firul vieţii duhovniceşti au continuat neîntrerupt până astăzi.

În anul 1956 s-a stabilit în mânăstire Staţiunea de Cercetări Biologice "Stejarul", iar din 1984 "Plantavorel" depozitează aici plante medicinale. Mânăstirea, închisă în 1960, se reactivează ca schit în 1990, iar după 1992 se efectuează lucrări de restaurare la acoperiş, faţadele exterioare, ferestre şi turnul clopotniţei. Pentru început, fondurile au fost asigurate de mănăsirea Bistriţa, de care a ţinut schitul Pângăraţi până să primească statutul de mânăstire pe care îl are azi.

Zona Pângăraţi poate atrage foarte mulţi turişti iar pensiunea Balad’or poate asigura cazarea acestora în cele mai bune condiţii.

Atracţiile din acestă zonă ar fi:

• Mănăstirea Pângăraţi se află la rasarit de Muntele Botosanu, pe care constructorii l-au strapuns cu un tunel de aductiune lung de aproape 5 km, pe malul stâng al pârâului Pângarati.

• Barajul Izvorul Muntelui având înălţimea de 127 metri, este cel mai mare baraj de greutate (de pe râurile interioare ale României, fiind depăşit de Porţile de Fier I) şi al treilea dintre cele mai înalte baraje din România. Deasemenea este al 9-lea baraj de greutate, ca înălţime, din Europa. În anul finalizării sale, respectiv 1961, era al 4-lea baraj de greutate, ca înălţime, din Europa.

• Centrala Hidroelectrică Pângăraţi

• Mănăstirea Bistriţa după tradiţie, începuturile obştei monahale din Bistriţa moldavă s-ar situa în timpul domniei lui Petru I Muşat, la asfinţit de secol XIV, când s-a ridicat aici o modestă bisericuţă de lemn, prin osteneala ieromonahului Pafnutie. În locul acesteia, Alexandru cel Bun a zidit - în 1402 - o frumoasă biserică de piatră, de peste 30 m lungime, cu pronaos, gropniţă, naos şi altar, pentru a-i fi loc de veşnică odihnă, lui şi familiei sale.

Preview document

Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 1
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 2
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 3
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 4
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 5
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 6
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 7
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 8
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 9
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 10
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 11
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 12
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 13
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 14
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 15
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 16
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 17
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 18
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 19
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 20
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 21
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 22
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 23
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 24
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 25
Gestiunea unităților de alimentație - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Gestiunea Unitatilor de Alimentatie.doc

Alții au mai descărcat și

Relevarea Importanței Cunoașterii Mărfurilor și a Calității Produselor prin Studierea Efectelor Asupra Sănătății și a Protecției Mediului a Diferitelor Grupe de Produse Necorespunzătoare Calitativ

INTRODUCERE Alimentaţia stă la baza vieţii, constituind un factor cu acţiune permanentă, care determină desfăşurarea proceselor metabolice,...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Proiectare Produs Nou - Bere cu Sirop de Brad

Definirea tipului de produs nou Definirea tipului de produs nou cuprinde trei faze. Prima fază este faza de stabilire a obiectivelor în care se...

Alimente pentru un corp sănătos

STRUGURII, O MINĂ DE ANTIOXIDANŢI, PRIETEN AL INIMII ŞI PROTECTOR ÎMPOTRIVA CANCERULUI! Strugurii sunt deosebit de bogaţi în flavonoide foarte...

Managementul activitățile comerciale a producției agroalimentare

MANAGEMENTUL ACTIVITĂŢII COMERCIALE A PRODUCŢIEI AGROALIMENTARE Desfăşurarea neîntreruptă a activităţii întreprinderilor este condiţionată, în cea...

Nutriția umană

LUCRAREA NR. 1 ALCĂTUIREA ŞI ANALIZA STRUCTURII RAŢIEI ALIMENTARE Ratia alimentara reprezinta acea cantitate de alimente ingerate care...

Managementul Procesării

Capitolul I MANAGEMENTUL PROCESĂRII CĂRNII Sub denumirea de carne se înţelege în mod obişnuit, ţesutul muscular împreună cu toate ţesuturile cu...

Microbiologia Alimentară

Microbiologia este ştiinţa care se ocupă cu studiul microorganismelor care se apre-ciază că sunt cele mai vechi, mai numeroase şi diversificate...

Te-ar putea interesa și

Aspecte ale gestiunii unităților de alimentație în Republica Moldova

INTRODUCERE În lucrarea de faţă va fi cercetată activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de alimentaţie publică ce cuprinde noţiuni şi...

Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant

1. Prezentarea restaurantului Adresă: Șoseaua Bucium nr. 7, Iasi, cod postal 700266. Căile de acces către complex sunt cele rutiere, fiind...

Gestiunea unităților de alimentație - Pensiunea Ingrid - Piatra Neamț

Cap. 1. Prezentarea generală a unităţii 1) Date generale privind pensiunea Ingrid Pensiunea Ingrid este situată la ieşire din oraşul Piatra Neamţ...

Gestiunea unităților de alimentație publică - Motel Ieremia Movilă

Capitolul 1. Prezentarea unitatii 1.1. Denumirea şi istoricul unitatii Comuna Sucevita este asezata intr-o zona extraordinara fiind asezata la...

Gestiunea Unităților de Alimentație Publică și Catering

Capitolul 1: Prezentarea generală a unităţii Denumirea unităţii: S.C. Alila S.R.L Localizarea: Pizzeria Alila se află pe Bulevardul Nicolae Iorga...

Gestiunea unităților de alimentație publică și catering - Cantina Titu Maiorescu

I.Prezentarea unitatii Cantina-Restaurant Titu Maiorescu din Iasi este situata in campusul studentesc cu acelasi nume. A fost data in folosinta...

Gestiunea unităților de alimentație publică și catering

CAPITOLUL I PREZENTAREA RESTAURANTULUI Restaurantul este tipul cel mai reprezentativ de unitate de alimentatie publica comerciala si este...

Gestiunea unităților de alimentație publică și catering - Pasha Cafe

Capitolul I: Prezentarea unitatii Conducerea cafenelei este asigurată de Directorul General Hagi Muftulogu si de Responsabilul de Cafenea Aly...

Ai nevoie de altceva?