Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4321
Mărime: 57.21KB (arhivat)
Publicat de: Ioan Zamfir Pal
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAPITOLUL I

WEST BEVERAGES ARAD

1.1. Scurt istoric

S.C. West Beverages S.R.L. Arad a fost înființată în anul 2007 de către trei investitori români și are un capital de înființare de 800 lei.

Domeniul principal de activitate îl reprezintă importul de băuturi răcoritoare din țări ale Uniunii Europene ( Germania, Austria, Olanda, Belgia, Cehia, Polonia), cu o pondere de aproximativ 90% din cifra de afaceri al anului 2011. Diferența de 10% o reprezintă prestarea de servicii logistice pentru clienți din țară (Metro Cash&Carry, InMedio – magazine specializate in vânzarea de ziare și reviste, Deutschee See – liderul pieței germane de pește și fructe de mare).

Primul brand importat și distribuit de către West Beverages a fost energizantul Power Horse, recunoscut pe plan mondial, dar care în Romania a eșuat în prima fază, din cauza modului în care au ales să facă business foștii importatori. Punând în practică o mulțime de promoții, vânzările West Beverages în primele șase luni au fost de două ori mai mari față de celălalt importator, fapt care a dus la decizia celor de la Power Horse să rezilieze contractul cu vechiul importator și să semneze cu West Beverages.

Expaniunea West Beverages a continuat in 2008 și 2009, prin semnarea de contracte de imporator unic pentru gamele Surprise Drinks (sucuri copii, import Cehia), Magic Drinks (sucuri naturale, import Polonia), Royal Club (băuturi carbogazoase, import Olanda). Tot în această perioadă, s-a decis importarea unor branduri deja cunoscute, Pepsi și Dr. Pepper, produse – tractor, menite să ajute la promovarea brandurilor mai sus amintite.

În anul 2010, la portofoliul West Beverages s-au adaugat următoarele brand-uri: Aquell vitamin water (import Olanda), apele minerale plate și carbogazoase Liz (import Germania) și Ferrarelle (import Italia), gama de sucuri naturale Pago (import Austria) și băutura energizanta Reaction (import Germania).

Reaction este un brand propriu West Beverages, produs în colaborare cu Refresco Gmbh. (Germania) – producător de băuturi carbogazoase. În primul rând prețul, apoi aspectul dozei de 250ml, cât și calitatea ingredintelor folosite la rețetă au asigurat succesul acestei băuturi energizante (aproape 1 milion de doze vândute în decursul anului 2010), în mare parte la distribuitori din țară.

Anul 2011 a reprezentat un pas foarte mare înainte pentru West Beverages, prin obținerea autorizației de import al băuturilor alcoolice și tutun. Cel mai important brand din această categorie il reprezintă Bavaria , unul dintre primele 3 branduri de bere olandeze.

Astăzi, West Beverages este un jucător important pe piața băuturilor alcoolice și non-alcoolice.

1.2. Structura organizatorică

Societatea West Beverages are o structură organizatorică flexibilă, dar și foarte modernă. Aceasta are în organigramă următoarele departamente:

Departamentul comercial – care include și funcții de marketing, vânzări, precum și expansiune comercială. Firma deține în cadrul acetui departament un birou de expansiune comercială și reprezentare comercială la București, în special pentru relația rapidă cu rețelele IKA (International Key Account).

Departamentul financiar - contabil – include toate operațiunile financiare, contabile, precum și expertizarea și auditul activității societății.

Departamenul achiziții – include toate aspectele legate de furnizori, asigurarea stocurilor, repartizarea acestora pe depozitele firmei.

Departamenul logistic – include depozitele societății, unde se fac livrările și recepțiile, precum și logistica distribuției.

Departamentul comercial - este condus de către managerul general al firmei, care are prerogative și de director comercial. El este ajutat de către un supervizor de agenți , care coordonează echipa de agenți – în numar de patru și de un director zonal de expansiune , aflat la București. Supervizorul de agenți se află in subordinea managerului general și colaborează cu compartimentele contabil si de logistică.

Departamentul financiar contabil este format din doua personae , care asigură fluența tuturor operațiunilor firmei și care este în subordinea managerului general . Acesta , avînd studii de specialitate , financiare și contabile , poate lua decizii rapide, în cunostință de cauză . Acest compartiment este supervizat de către un expert contabil colaborator , care închide toate conturile și asigură finalizarea tuturor lucrărilor contabile , balanța contabilă , bilanț contabil , rapoarte de activitate , relația cu organele statului , depunere de situații , relatța cu Camera de muncă.

Departamentul de logistică este format din doi șefi de depozit (Arad, București) , fiecare având în subordine o echipă de trei manipulanți , precum și șoferi distribuitori – in număr de patru , care dețin în gestiune mașini de livrat marfa. Aceștia preiau marfa de la depozit si o livreaza pe rutele stabilite . Șoferii distribuitori se află în subordinea managerului general si colaborează cu șeful de depozit.

Preview document

Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 1
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 2
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 3
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 4
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 5
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 6
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 7
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 8
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 9
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 10
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 11
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 12
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 13
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 14
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 15
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 16
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 17
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 18
Activitatea logistică a firmei West Beverages Arad - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Activitatea Logistica a Firmei West Beverages Arad.docx

Ai nevoie de altceva?