Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 5062
Mărime: 24.69KB (arhivat)
Publicat de: Marian David
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I. PREZENTAREA COMPANIEI

DSV Solutions este filială a companiei multinaţionale DSV (DE SAMMENSLUTTEDE VOGUMAEND). Fondat în 1976 în Danemarca, De Sammensluttede Vogumaend a rezultat prin contopirea operaţiunilor a zece cărăuşi danezi. În zece ani, numărul firmelor acţionare la firma conglomerat a crescut la 50, anterior listării DSV la Bursa din Copenhaga. De atunci, firma s-a dezvoltat prin creştere organică şi achiziţii devenind unul din actorii principali ai pieţei europene de transport şi logistică. Cele mai mari achiziţii în domeniul transportului au fost Samson Transport în 1997 şi DFDS în 2000. În 2002, DSV a vândut 50% din divizia sa de logistică către TNT Logistics, angajându-se într-o asociere de risc în regiunea nordică. Acţiunile au fost răscumpărate după ce TNT a preluat pe competitorul Wilson Logistics.

Grupul DSV este unul dintre liderii din domeniul transportului internaţional de mărfuri şi al logisticii, fiind specializat în coordonarea şi optimizarea serviciilor generatoare de valoare adăugată. Acoperirea în întreaga lume este realizată atât de reţeaua proprie de birouri (500) strategic amplasate în 50 de ţări, cât şi de partenerii DSV. Compania este listată la Copenhagen Stock Exchange, acţiunile sale fiind în rândul primelor 20 cel mai tranzacţionate. În 2007, cifra de afaceri înregistrată la nivel mondial a fost de 34,8 mld. DKK.

Fiecare divizie a DSV este constituită ca o companie cu propriul consiliu director, alcătuit din directori executivi şi directori supraveghetori. Cele trei mari diviziuni ale DSV sunt DSV Road (axată pe transportul rutier), DSV Air & Sea (axată pe transport aerian, maritim şi combinat) şi DSV Solutions (a cărei principală linie de acţiune este logistica).

DSV Road se ocupă cu încărcături totale şi parţiale, transport de marfă mixtă în Europa. Transporturile agabaritice, cele care necesită temperatură controlată, precum şi cele periculoase constituie, de asemenea, obiectul de activitate a DSV Road. Se urmăreşte extinderea serviciilor în special în Germania, Italia, Franţa. DSV Road are o cifră de afaceri anuală de 3,1 miliarde euro si aproximativ 10800 de angajaţi.

DSV Air & Sea operează cu incărcături totale (full container load – FCL) si parţiale (less container load – LCL), cu containere şi alte mijloace de unitizare. Este un intermediar specializat între clienţi, pe de o parte şi liniile aeriene şi companiile maritime, de altă parte. Teritoriul pe care îl acoperă cuprinde SUA, zona nordică europeană, Marea Britanie, Germania, Benelux şi Orientul Îndepărtat, dorind o intesificare a prezenţei sale în Europa Centrală. Cifra de afaceri anuală se ridică la 1,2 miliarde euro, iar numarul angajaţilor la 2900.

DSV Solutions este unul din liderii în furnizarea de servicii de logistică în nordul Europei şi în Benelux. Prin fuziunea cu Frans Maas România, s-a extins şi în Europa de Est. Activitatea sa constă în oferirea de soluţii logistice totale, spatii de depozitare proprii sau prin subcontractare, lanţuri de aprovizionare, distribuţie şi transbordare. Anual, inregistreză o cifră de afaceri de 0,6 miliarde euro. DSV Solutions are aproximativ 4800 de angajaţi.

Ca servicii speciale, DSV se ocupă cu manevrarea documentelor în vamă, rezolvarea operaţiunilor de vămuire, consolidări, deconsolidări. De asemenea, vinde şi închiriază containere SH, supraveghează marfa, realizează sondaje portuare şi rutiere şi studii de fezabilitate logistică. În plus, DSV utilizează programe computerizate de ultimă generaţie, putând oferi clienţilor cele mai bune soluţii logistice, precum şi monitorizarea parcursului marfurilor în trafic.

Scurt istoric. În România, firma şi-a început activitatea sub numele de Kamino Transport, deschizând primul terminal cargo privat în zona Aeroportului Internaţional “Henri Coanda” şi ca agent de ground handling pentru British Airways. De-a lungul anilor, firma s-a dezvoltat, inaugurând patru depozite în cadrul Centrului Logistic Pipera, extinzând primul terminal şi achiziţionând un al doilea în zona Aeroportului “Henri Coandă”, deschizând birouri în Timişoara, Ploieşti şi Oradea şi lărgindu-şi oferta serviciilor de ground handling către Air France, Royal Dutch Airlines, Alitalia, Turkish Airlines, Air Moldova şi Malev.

De asemenea a primit importante certificări: ISO 9002, IQNET, ISO 9001, ISO 14001 (Management Integrat Calitate- Mediu).

Momente-cheie în “viaţa” firmei au fost fuziunea cu grupul olandez Frans Maas şi schimbarea numelui în Frans Maas România în 2000 şi fuziunea cu grupul danez DSV în 2006, lansarea companiei sub noul nume DSV Solutions SRL având loc în 2007.

Dovadă a poziţiei de lider în domeniul logisticii, Frans Maas România a obţinut “Premiul pentru cea mai bună companie de logistică” decernat în cadrul Galei Premiilor din Industria Transporturilor în 2006.

DSV Solutions SRL, componenta DSV Solutions din Romania, a înregistrat în 2006 o cifra de afaceri de peste 21 milioane euro şi numără peste 500 de angajaţi.

Reprezentare geografică

• Bucureşti – Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” – DSV Cargo

Terminalul 1 şi Terminalul 2

- Pipera – Centrul Logistic DSV

- Bucharest West

• Timişoara, Ploieşti, Oradea

Activităţi specifice

- Transport internaţional (export/ import, inclusiv “door to door”): rutier (dedicat/ grupaj, inclusiv linii directe din/spre Austria, Italia, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Germania, Suedia, Danemarca), maritim (dedicate şi grupaj), aerian, transporturi speciale ( agabaritice, charter aerian sau maritim)

- Transport intern (aerian/ rutier)

- Comisionare vamală – întocmire declaraţii vamale (export/ import), asistenţă vamală, consolidări şi divizări, tranzite vamale

- Depozitare – cu/fără supraveghere vamală, în regim de antrepozitare

- Logistică şi distribuţie – de la procesarea comenzilor şi gestiunea stocurilor, până la livrarea propriu-zisa a mărfurilor către utilizatorii finali

- Agent ground handling (manipulare mărfuri, încărcare/descărcare)

Preview document

Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 1
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 2
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 3
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 4
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 5
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 6
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 7
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 8
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 9
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 10
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 11
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 12
Evaluarea angajaților în compania DSV Solutions - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Angajatilor in Compania DSV Solutions.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Logistică - depozitarea

Definiţie Ca parte a sistemului logistic, depozitarea poate fi definită „activitatea de păstrare a produselor la şi între punctele de producţie şi...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?