Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 2 fișiere: docx, ppt
Pagini : 47 în total
Cuvinte : 4109
Mărime: 216.46KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA GHEORGHE ASACHI Facultatea de Textile și Management Industrial Specializarea: Finisare Chimică

Extras din proiect

Introducere

În prezent, firmele sunt tot mai obligate să-şi structureze radical obiectivele şi strategiile de piaţă. Anterior ele operau în condiţiile unei concurenţe clientele stabile,cunoscute, însă în prezent firmele activează în condiţiile unui război în care au loc schimbări rapide ale concurenţei, progrese tehnologice, apariţii de noi legi şi politici comerciale şi o scădere continuă a fidelităţii clientelei.

Firma de succes de astăzi nu se mai consideră ca un ansamblu de compartimente, ci ca un sistem menit să asigure derularea proceselor interne ale afacerii. Firmele de succes creează o cultură în care toţi membrii organizaţiei au “conştiinţa pieţei şi a produsului”. Ted Levitt de la Universitatea Harvard afirmă că “dacă nu te gîndeşti la client, înseamnă că nu gîndeşti deloc.”

Etapa I: Studiul de piață. Lansarea în fabrica a produsului

1.Prezentarea produsului. Identificarea clienților potențiali. Chestionar tabel

Admitem că: Firma „Alesya” a fost fondată în anul 2000 și presupune următoarele genuri de activitate de bază (Fig 1.):

Fig 1. Principalele genuri de activitate ale firmei „Alesya”

2.Identificarea factorilor de succes pentru fabricarea produsului

Marca “Alesya” este o promisiune a vânzătorului de a oferi în permanenţă cumpărătorilor produse de înaltă calitate.

La momentul dat există mai multe compartimente structurale, care au responsabilitatea de a realiza întreg ciclu de producere a unei perechi de încalţăminte: începând cu ideea de a crea un model de încălţăminte pînă la realizarea acesteia. În această firmă muncesc aproximativ 300 de muncitori. De aceea “Alesya” produce încălţăminte ale cărei calităţi sunt cunoscute.

În primul rând, încălţămintea este originală. Datorită modelierilor talentaţi cu spirit inovator, consumatorilor le este garantată unicitatea încălţămintei.

În al doilea rând, încălţămintea este modernă. Din cauza că muncitorii firmei, vizitatori ai expoziţiilor de incălţăminte, sunt informaţi mereu de ultimele tendinţe ale modei şi, desigur că, le include în elaborarea noilor produse.

În al treilea rând, toate calapoadele turceşti şi italiene, care sunt folosite în procesul de fabricaţie, dau o anumită comoditate.

Unul din cele mai importante elemente ale încălţămintei “Alesya” este calapodul comod, dacă ne exprimăm altfel-“în interior”şi aspectul estetic-“la exterior”.

Încălţăminte fabricată de firma”Alesya” se bucură de o rezistenţă extraordinară şi ea nu-şi pierde aspectul exterior timp de 2-3 ani.

“Alesya” este încălţămintea comodă, fină, calitativă, ce se diferenţiază prin stilul său.

Această firmă progresează vizibil. Ca dovadă voi prezenta evoluţia cifrei de afaceri pe ultimii trei ani:

Cifra de afaceri pe anul 2008 este: 400000 RON;

Cifra de afaceri pe anul 2009 este: 650000 RON;

Cifra de afaceri pe anul 2010 este: 800000 RON;

Astfel putem observa faptul că cifra de afaceri este în creştere şi acest fapt ne demonstrează că firma „Alesya” este o firmă profitabilă.

Deci, putem spune că firma “Alesya” prezintă interes pentru mulţi consumatori şi pentru agenţi economici. Firma știe să se adapteze unei pieţe ce se află în continuă schimbare.

În prezent consumatorii dispun de o gamă din ce în ce mai mare de produse şi servicii pe care le pot achiziţiona. Alegerea lor se bazează pe modul în care ei percep noţiunile de calitate, servicii şi valoare. Firmele trebuie să cunoască elementele care determină valoarea şi satisfacţia din perspectiva acestuia.

Firma “Alesya” este bazată pe conceptul de “orientare către client”, deci au o gamă sortimentală deosebită. Se fabrică încălţăminte pentru bărbaţi, pentru femei în dependenţă de sezon: de iarnă şi de vară. Acum se lucrează la un proiect de a fabrica încălţăminte pentru copii, ceea ce este mai greu de realizat.

Firma “Alesya” are o gamă sortimentală bogată de produse (aproximativ 200 modele de încălţăminte pentru femei şi 100 pentru bărbaţi).

Aceste multiple feluri de încălţăminte apar datorită unui compartiment-laborator pentru elaborarea modelelor noi. Se lucrează intens pentru elaborarea unui nou model. După elaborare, se face adunarea tuturor specialiştilor. Ei se adună pentru aprobarea sau dezaprobarea modelului, sau pentru propunerea unor schimbări. Dacă modelul se aprobă, modelierii fac gradarea. Calapodul se adoptă după talpă şi cerinţele clienţilor. După executarea modelului, este probat de 3-4 oameni, pentru a determina dacă este comod. Dacă rezultatul este pozitiv, atunci se multiplică acest model.

Dacă în procesul tehnologic apar probleme, atunci se fac schimbări. Tehnologul face un act, care este transmis modelierului, după care se iau în consideraţie aceste modificări.

Procesul tehnologic pentru fabricarea unei perechi de încălţăminte este dificil şi necesită multă muncă manuală.

Firma ”Alesya” îşi organizează activitatea pe mai multe nivele ierarhice, ceea ce, de fapt, conduce la apariţia de reţele de comunicare. Această firmă este organizată pe mai multe compartimente (Fi.2):

Preview document

Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 1
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 2
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 3
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 4
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 5
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 6
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 7
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 8
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 9
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 10
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 11
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 12
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 13
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 14
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 15
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 16
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 17
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 18
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 19
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 20
Fabricarea încălțămintei - Firma Alesya - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Fabricarea Incaltamintei - Firma Alesya.docx
  • Fabricarea Incaltamintei - Firma Alesya.ppt

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - SC Prodtexter SRL

Cap.I – Motivaţia “Rezistenţă, confort şi calitate la un preţ de invidiat” Toate acestea prin noi: S.C. PRODTEXTER S.R.L. Motivul pentru care...

Proiectarea organizării structurale a societății comerciale Gainika SRL

1. DATE DE IDENTIFICARE Firma Gainika constituie o societate comercială cu răspundere limitată fiind proprietatea unei singure persoane. Firma are...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Managementul comerțului - Cristina SRL

Prezentarea firmei Despre fabrica Cristina Fabrica Cristina este o fabrică de importanță strategică în Republica Moldova, aceasta este una...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Etica în afaceri

Etica si sfera ei de cuprindere Accentul pus in ultimii ani pe etica in afaceri se datoreaza schimbarilor rapide in domeniul fortei de munca, ca...

Ai nevoie de altceva?