Firma OMCO

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 36 în total
Cuvinte : 6621
Mărime: 1.47MB (arhivat)
Publicat de: Marina Grecu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Avasilcăi Silvia

Cuprins

  1. Capitolul 1. Prezentarea organizaţiei
  2. Capitolul 2. Pozitia competitiva a organizaţiei
  3. 2.1. Analiza PEST
  4. 2.2. Analiza structurala a industriei (modelul Porter)
  5. Capitolul 3. Performanţa de ansamblu a organizaţiei
  6. Modelul Balanced Scorecard
  7. 3.1. Perspectiva consumatorului
  8. 3.1.1. Portofoliul de produse
  9. 3.1.2. Identificarea produsului de bază
  10. 3.1.3. Poziţia pe piaţă
  11. 3.1.4. Clienţii
  12. 3.2 Perspectiva internă
  13. 3.2.1. Structura organizatorică
  14. 3.2.2. Identificarea proceselor de bază şi auxiliare
  15. 3.2.3. Analiza critica proceselor
  16. 3.3. Perspectiva financiară
  17. 3.4. Perspectiva inovării şi învăţării
  18. 3.4.1. Gradul de inovare al portofoliului de produse
  19. 3.4.2. Gradul de inovare al proceselor
  20. 3.4.3. Dezvoltarea resurselor umane
  21. Capitolul 4. Analiza SWOT
  22. Concluzii
  23. Bibliografie

Extras din proiect

Capitolul 1. Prezentarea organizaţiei

Profil de activitate:

Firma OMCO ROMANIA are ca profil de activitate fabricarea de matrite pentru recipiente din sticla.

Cifra de afaceri:

In bilantul din anul 2005, Omco Romania Srl, a avut o cifra de afaceri de 40.235 RON. In ultimul bilant contabil (bilantul din anul 2007) cifra de afaceri a Omco Romania Srl, a crescut cu 4.206.208 RON, adica cu 10.454 %, fata de anul precedent.

Structura organizationala: Anexa 1

Conducerea firmei:

Manager General : Barrie Andrew Baston

Assistent Manager :Alina Rotaras

Omco România a fost creat în august 2005 şi a început să funcţioneze în ianuarie 2006 şi are acum 100 de angajaţi. Unitatea de productie este situata la Iaşi, un oraş industrial, în nordul România.

Această diviziune este o unitate de producţie de serie mica în cazul în care un număr mic de CNC-masini sunt producătoare de articole, cum ar fi de mould-uri, blank-uri, baffle-uri, bottom-uri, funnels-uri. Compania este construita pe know-how-ul şi experienţa de la Omco Aalter. Acestea folosc aceleaşi metode de producţie, modul de planificare şi programare CNC-şi lucrează în conformitate cu standardele Omco sub supravegherea totală a Omco Aalter.

Omco România este o divizie în creştere şi în mijlocul anului 2007, aceasta s-a mutat la o altă locaţie şi mai mare pentru a creşte capacitatea acolo. Această diviziune este în creştere şi va avea în viitorul apropiat un loc important în cadrul grupului Omco.

Capitolul 2. Pozitia competitiva a organizaţiei

Analiza mediului permite managerilor sa identifice oportunitatile si amenintarile; odata ce aceasta a fost incheiata, managerii trebuie sa se concentreze asupra a ceea ce vor sa faca organizatia lor. Analiza resurselor interne permite identificarea avantajelor si dezavantajelor competitionale ale organizatiei, a punctelor forte si slabe in raport cu principalii concureni.

Punctele forte ale unei organizatii reprezinta competentele sale in termenii produselor, serviciilor, talentului managerial, resurselor financiare si asa mai departe. Acestea permit unei firme sa profite de conditiile favorabile de mediu si sa evite efectele conditiilor nefavorabile.

Punctele slabe reprezinta incapacitatea organizatiei de a furniza suficiente resurse pentru a fructifica oportunitatile si a se feri de amenintari.

In identificarea punctelor forte si slabe ale unei organizatii sunt luati în calcul o serie de factori, a caror analiza permite managerilor sa decida care strategii pot fi implementate pe baza resurselor pe care organizatia le are la dispozitie sau le poate obtine.

Un prim factor pe care trebuie analizat este factorul comercial. Din punct de vedere al acestui factor analizam notorietatea , promovarea si imaginea firmei noastre.

Notorietatea reprezinta insusirea de a fi notoriu sau cunoscut de multa lume, reprezinta reputatia. Faptul ca firma noastra este o ramura a unei companii multinationale, care activeaza si produce in mai multe tari ne ofera un avantaj in plus fata de competitia. Notorietatea este pentru noi un punct tare deoarece am reusit pe parcursul dezvoltarii noastre sa ne facem cunoscuti in sfera de productie a matritelor pentru recipiente din sticla, datorita calitatii produselor si proceselor noastre, a relatiilor stranse pe care le pastram cu clientii, datorita preturilor pe care le practicam. Notorietatea a luat contur datorita ingeniozitatii inginerilor de productie si a managerului care a ghidat firma spre niste obiective SMART pe care am reusit sa le indeplinim.

Un alt factor comecial pe care trebuie sa il analizam in determinarea pozitiei competitive a organizatiei este promovarea.

Promovarea are sensul de a sustine un proiect facandu-l sa progreseze si sa se dezvolte. De asemenea sensul atribuit pe care il analizam in capitolul de fata se refera la promovarea pe piata a firmei Omco Romania. Responsabilii pe partea de promovare a firmei sunt persoane desemnate de Omco Alter care, in permanenta comunica si tin legatura cu clientii nostrii. Promovarea se face datorita calitatii superioare cu care lucram, timpului in care livram o comanda, serviciilor de transpot la a caror serviciu apelam. Promovarea reprezinta pentru noi un punct tare alaturi de notorietate.

Imaginea este analizata din punct de vedere comercial. Imaginea reprezinta o reflectare in constiinta a realitătii inconjuratoare pe baza impresiilor dobandite prin simturi. Imaginea noastra pe piata este de asemenea un punct tare, deoarece suntem singura fabrica din Romania producatoare de matrite pentru recipiente din sticla. Clientii nostrii sunt foarte multumiti de serviciile prestate de noi, astfel s-a creat o imagine buna pentru care toti facem eforturi sa o mentinem si sa o imbunatatim permanent.

Un alt factor determinant in stabilirea pozitiei competitive a firmei il reprezinta resursele umane. Un prim aspect pe care trebuie sa il analizam aici este gradul de pregatire al personalului. Pesonalul nostru este calificat si specializat in functia pe care o ocupa in cadrul firmei. In afara de aceasta necesitate de a fi specializat in ceea ce lucreaza, acestia trebuie sa aiba acces la documentatiile necesare astfel incat sa fie productivi si eficienti.Gradul de pregatire al personalului reprezinta un punct tare.

Preview document

Firma OMCO - Pagina 1
Firma OMCO - Pagina 2
Firma OMCO - Pagina 3
Firma OMCO - Pagina 4
Firma OMCO - Pagina 5
Firma OMCO - Pagina 6
Firma OMCO - Pagina 7
Firma OMCO - Pagina 8
Firma OMCO - Pagina 9
Firma OMCO - Pagina 10
Firma OMCO - Pagina 11
Firma OMCO - Pagina 12
Firma OMCO - Pagina 13
Firma OMCO - Pagina 14
Firma OMCO - Pagina 15
Firma OMCO - Pagina 16
Firma OMCO - Pagina 17
Firma OMCO - Pagina 18
Firma OMCO - Pagina 19
Firma OMCO - Pagina 20
Firma OMCO - Pagina 21
Firma OMCO - Pagina 22
Firma OMCO - Pagina 23
Firma OMCO - Pagina 24
Firma OMCO - Pagina 25
Firma OMCO - Pagina 26
Firma OMCO - Pagina 27
Firma OMCO - Pagina 28
Firma OMCO - Pagina 29
Firma OMCO - Pagina 30
Firma OMCO - Pagina 31
Firma OMCO - Pagina 32
Firma OMCO - Pagina 33
Firma OMCO - Pagina 34
Firma OMCO - Pagina 35
Firma OMCO - Pagina 36

Conținut arhivă zip

  • Firma OMCO.doc

Alții au mai descărcat și

Restaurantul - Unitate de Alimentație

INTRODUCERE Emanciparea şi evoluţia populaţiei a făcut ca toate elementele care întregesc cursul unei zile să fie dezvoltate şi modernizate direct...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Fundamente ale Schimbării Organizaționale

1.1 Stăpânirea haosului şi ruptura strategică Explicarea ştiinţifică a modificărilor survenite în cadrul sistemelor sociale, a puternicelor...

Ai nevoie de altceva?