Grupul Hotelier Intercontinental

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 7010
Mărime: 3.30MB (arhivat)
Publicat de: Agnos Danciu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicula Virgil
Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu Facultatea de Stiinte Economice Specializarea:Administrarea afacerilor Profil:Economia comertului,turismului si serviciilor An II

Extras din proiect

Grupul Hotelier Intercontinental

Grupul hotelier Intercontinental este in momentul de fata cel mai mare din punct de vedere al numarului de camere detinut, mai exact 563.676 camere in cele 3821 de hoteluri proprii aflate in aproape 100 de tari din intreaga lume.

Brandurile detinute din domeniul hotelier sunt: Intercontinental, Crowne Plaza, Hotel Indigo, Holiday Inn, Holiday Inn Express, Staybridge Suites si Candlewood Suites.

Grupul hotelier este cotat la bursa din Londra, dar, si la cea din New York.

Deşi, pare incredibil toată această poveste de succes îşi are rădăcinile încă din anul 1777, când William Bass inaugurează o fabrică de bere de succes. Bass reuşeşte în anul 1876 să fie prima marcă înregistrată din Marea Britanie.

Datorită faptului că în anul 1960 Bass reuşeşte să se dezvolte în industria berii, cumpărând de asemenea şi o serie de baruri acesta îşi permite ca, în anul 1988 să facă primul pas în industria hotelieră reuşind să cumpere Holiday Inn International. Anul în care are să se schimbe toată aceasta afacere este 1989 când, datorită legilor care restricţionau posibilitatea deţinerii a mai multor baruri Bass face o restructurare, alegând să îşi depună eforturile în industria hotelieră.

În 1990, Bass cumpără în America de Nord Holiday Inn Bussiness şi acesta ajunge să fie cunoscut internaţional. Un an mai târziu, lansează pe piaţa hotelieră Holiday Inn Express, chiar dacă acest segment al serviciilor era unul limitat.

În 1994 Bass lansează Crowne Plaza Hotels & Resorts. Afacerea lui Bass cu pub-urile este într-o creştere continuă. Tot în acest an, achiziţionează şi lanţul de restaurante Harvester.

În 1996, încercarea lui Bass de a obţine jumatate din fabrica de bere Carlsberg – Tetley, este blocată de guvernul britanic. Cu un an mai târziu, este lansat un nou hotel, Staybridge Suites, care devide foarte rapid cel mai cunoscut brand în acest domeniu.

Hotelul Intercontinental este achiziţionat în 1998, Bass adaugând încă un brand în portofoliul său. Prin cumpărarea Sud Pacific Hotels Corporation (SPHC) din Australia, grupul Bass confirmă poziţia sa în calitate de lider pe piaţa hotelieră din Asia Pacific. De asemenea dobândeşte şi Bristol Hotels & Resorts, un lanţ hotelier american, care avea în gestiunea sa 112 hoteluri. Acesta oferă grupului Bass o puternică influenţă în contractele de management ale hotelurilor.

În 2000, fabrica de bere Bass este vândută pentru suma de 2,3 miliarde de lire unei fabrici mari de bere din Belgia. Acest major pas marchează reorientarea grupului Bass de la fabrica de bere la un lider internaţional al ospitalităţii, acţiune ce a durat mai mult de 10 ani. De asemenea şi numele de „Bass” este schimbat cu „Six Continents”, care să reflecte mai bine la nivel global răspândirea hotelurilor.

În februarie 2001, Six Continents vinde 988 de pub-uri care nu reprezentau niciun brand important.În aprilie el dobândeşte un lanţ de hoteluri Europene Penthouse, care valora 810 milioane lire. Lanţul de hoteluri are o locaţie strategică, consolidând Holiday Inn Hotels, astfel, devenind un brand cunoscut atat în Marea Britanie, cât şi în Europa.Tot în acest an, grupul Six Continents cumpără Intercontinental Hong Kong cu 241 milioane lire, consolidând poziţia sa şi urcând pe scara pieţei hotelire din China, Asia şi Pacific.

La data de 1 octombrie 2002, Six Continents Plc propune separarea grupului hotelier de vânzarea cu amănuntul, returnând 700 de milioane de lire din capital, acţionarilor. Acest proces este finalizat la data de 15 aprilie 2003. Intercontinental Hotels Group Plc este acum un grup, o companie discretă, aflată pe piaţa Marii Britanii şi SUA.

În luna iulie 2003, International Hotels Groupe vinde 16 hoteluri Staybridge Suites lui Hospitality Properties Trust şi intră într-un acord de management de 20 de ani.În decembrie 2003, Candlewood Suites este noul brand adăugat la portofoliul International Hotels Groupe.

Un an mai târziu, IGH anunţă introducerea unui nou brand Indigo Hotel, un hotel tip boutique, care promite calitate ridicată la preţuri accesibile. În aceeaşi luna, grupul adoptă noi standarde pentru vânzarea sau revânzarea camerelor de hotel pentru clienţii care sunt acolo prin intermediul unei agenţii turistice online.

Ca urmare a succesului de şedere prelungită a hotelului Staybridge Suites în America de Nord, IHG lansează Staybridge Suites în Marea Britanie în aprilie 2005.

În 2006 IGH semnează un contract cu All Nippon Airways (ANA), din care rezultă IGH ANA Hotels Group Japonia, devenind cel mai mare operator internaţional din Japonia şi al doilea lanţ hotelier din lume. Contractul are în vedere introducerea a 3 noi branduri special create pentru Japonia: ANA Intercontinental, ANA Crowne Plaza şi ANA Holiday Inn.

În 2007, IGH anunţă o relansare pe plan mondial a Holiday Inn brand de familie care cuprinde Holiday Inn, Express de către Holiday Inn şi Holiday Inn Express. Relansarea va fii pentru Holiday Inn o împrospătare şi o contemporană imagine de brand.

Scurt istoric al Hotelului InterContinental din Bucuresti

Hotelul Intercontinental este un hotel de 5 stele din Bucureşti, amplasat în Piaţa Universităţii, sectorul 1. Hotelul Intercontinental este primul hotel de 5 stele construit in România şi una dintre cele mai înalte clădiri din Bucureşti. Clădirea este construită între anii 1968-1970, după planurile arhitecţilor Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, I. Moscu, şi este una dintre cele mai înalte clădiri din oraş şi din România. A fost cea mai înaltă clădire din Bucureşti până în 2004. Clădirea are 90 de metri înălţime şi 22 de etaje, fiind construită astfel încât să ofere o perspectivă unică asupra oraşului din oricare dintre camerele de oaspeti. Hotelul Intercontinental este singurul din Bucuresti cu o sala de conferinţe şi un centru de sănatate cu piscină aflate la 80 de metri înaltime. Spatioase si elegante, cele 283 de camere şi apartamente oferă oaspeţilor un sentiment de relaxare şi confort. Apartamentul Imperial este singurul în Bucureşti dotat cu saună şi pian. În 2007, hotelul a trecut de la un contract de tip franciză la un contract de management cu lanţul Intercontinental Hotels Group.

Inaugurarea hotelului Intercontinental din Bucureşti a avut loc în luna mai 1971, la numai câteva luni după deschiderea liniei directe New York – Bucureşti, de către Pan American Airways, la acea dată, proprietatea mărcii comerciale a Intercontinental Hotels Corp.

Amplasarea Hotelului Intercontinental

Hotelul Intercontinental este situat in Piata Universitatii, in plin centrul Capitalei;

Adresa Bd. Nicolae Balcescu Nr.4

Email bucharest@interconti.ro

Date de identificare a hotelului Intercontinental

Nume firma Compania hotelieră Intercontinental Romania S.A.

Cod unic de înregistrare RO 9019856

Număr înmatriculare J40/10364/1996

Cod CAEN 5510

Judet Bucureşti

Sector 1

Adresă Bulevardul Nicolae Bălcescu 4, cod 010051

Telefon 021 310 2020

E-mail bucharest@interconti.ro

Administratori Moser Thomas Albert

Păunescu Ion Viorel

Păunescu Răzvan Ioan

Rutti Hans Rudolf

Teodoru Daniela Maria

Tabel Nr. 1

Brand-uri ale grupului Intercontinental

InterContinental Hotels & Resorts

Acesta este primul brand din industria hotelieră din toată lumea care, a reuşit de-a lungul timpului să devină un simbol al fascinaţiei, rafinamentului şi al succesului care continuă de-a lungul timpului să definească turismul mondial. Acest brand oferă clienţilor săi experienţe memorabile şi unice care să le înfrumuseţeze vieţile şi modul de a privi lucrurile. Intercontinental oferă servicii şi oferte special concepute pentru turismul de afaceri păstrând într-o balanţă delicată aşteptările privind luxul şi experientele locale autentice pentru a mări durata şederii de asemenea. Întalnit în peste 60 de ţări Intercontinental continuă să se dezvolte în locaţii cheie din întreaga lume.

Tabel Nr. 2

Preview document

Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 1
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 2
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 3
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 4
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 5
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 6
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 7
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 8
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 9
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 10
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 11
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 12
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 13
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 14
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 15
Grupul Hotelier Intercontinental - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Grupul Hotelier Intercontinental.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Studiu Comparativ Privind Motivațiile Atitudinile și Preferințele Clienților în Raport cu Oferta Unităților Hoteliere

Introducere Argumentarea temei alese În conceperea acestei lucrări am pornit de la ideea că toată lumea a beneficiat de serviicle unui hotel, cel...

Infrastructura superioară de cazare a Municipiului București

Introducere Imi aduc aminte de pe vremea cand eram licean si inca novice, ca am avut ocazia sa imi petrec vacantele in cateva ţări dezvoltate din...

Protecția consumatorului privind serviciile hoteliere

INTRODUCERE Întâietatea utilizării noţiunii de consumator este disputată între europeni şi nord-americani. Cei din urmă afirmă că preşedintele...

Management Strategic - Carol Parc Hotel

CAPITOLUL I. Prezentare, misiune, viziune, valori, obiective Carol Parc Hotel, cel mai luxos hotel de 5 stele din Bucureşti, este situat discret,...

Grup Hotelier Intercontinental

Introducere Deşi, pare incredibil toată această poveste de succes îşi are rădăcinile încă din anul 1777, când William Bass inaugurează o fabrică...

Compania hotelieră Intercontinental România SA

Capitolul I Prezentarea Hotelului Intercontinental 1.1 Scurt istoric Hotelul Intercontinental este un hotel de 5 stele din Bucureşti, amplasat...

Prezentarea lanțului hotelier InterContinental Groups Hotels

InterContinental Group Hotels este una dintre principalele companii hoteliere din lume, cu o prezență în aproape 100 de țări. A devenit o companie...

Metodele de management ale hotelului Crowne Plaza București în front office

CAPITOLUL I :PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII Grupul hotelier InterContinental (IHG) este în momentul de faţă cel mai mare din punct de vedere...

Ai nevoie de altceva?