Înființarea unei firme - Biogen Pharm

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 5534
Mărime: 1023.19KB (arhivat)
Publicat de: Iorgu-Cecil Rusu
Puncte necesare: 7
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Disciplina IAMA

Extras din proiect

Cap. I. Descrierea generală a afacerii

SC.BioGen Pharm SA a fost înființată în anul 2012, având sediul pe strada Carpaţi, nr. 8, bloc 624, parter şi ca obiect de activitate comercializarea medicamentelor. Scopul farmaciei noastre este de a realiza o companie valoroasă și să contribuim la dezvoltarea calității vieții oamenilor, prin servicii și sfaturi profesioniste, printr-o gamă vastă de produse, îmbinate într-un mod agreabil și accesibil.

Principalul nostru obiectiv este să dăruim clienților noștri bunuri și servicii de o calitate excepțională și să respectăm drepturile individuale ale acestora. De aceea, dorim să creăm o relație constantă cu cumpărătorii noștri, astfel încât să putem anticipa și să le răspundem cât mai bine dorințelor lor.

După cum se știe, piaţa farmaceutică prezintă anumite componente specifice, spre deosebire de celelalte pieţe de bunuri şi servicii, care reduce aplicarea completă a mecanismelor economiei de piaţă bazate pe confruntarea liberă dintre cerere şi ofertă. Această realitate impune urmărirea atentă a modalităților de funcţionare a pieţei din partea autorităţilor statului şi asigurarea unor intervenţii prompte dacă sunt identificate cazuri de concurenţă neloială.

Datorită faptului că piața farmaceutică nu este una de liberă alegere a consumatorului, marketingul farmaceutic are anumite PARTICULARITĂȚI care îl diferențiază de marketingul obișnuit:

• Producătorul nu poate genera “cerere” (răspândirea bolilor în populație) de medicamente.

• Producția și comercializarea nu este liberă, ci presupune obținerea în prealabil a autorizării și înregistrării.

• Majoritatea medicamentelor se eliberează numai cu prescripție medicală (etice).

• Medicamentele care se eliberează fără prescripție medicală( O.T.C.), sunt supuse unui proces strict de control din punct de vedere al reclamei pentru publicul larg.

• Stabilirea prețului nu este liber (Consiliul concurenței, Ministerul sănătății intervin în reglementarea prețului)

• Distribuția nu este liberă, ea trebuie să parcurgă obligatoriu mai multe etape: producător- depozit farmaceutic-farmacie.

• Realizarea unui medicament nou necesită ani de muncă. Elaborarea unui dosar farmaceutic și obținerea avizului de fabricație durează 8-10 ani.

• După introducerea în practica medicală, un medicament este ținut toată viața sa sub control sever ( producătorul prin Departamentul de control al calității analizează fiecare lot fabricat si A.N.M.-ul).

• Industria farmaceutică realizează medicamentul, care este un produs diferit de alte produse de pe piață, el nu este cumparat liber și nici de plăcere.

În anul 1494 s-a deschis prima farmacie din România în Sibiu. Raportul dintre populaţia rurală şi cea urbană a influenţat creșterea numărului de farmacii din România. În 2011 piaţa farmaceutică a cunoscut o creştere de 12,4% în comparație cu anul anterior, valoarea medicamentelor scoase pe piață fiind de 10,82 miliarde lei (datele sunt la preţ de distribuţie). 13,1% din totalul consumului de medicamente este derulat în segmentul de spital, iar în farmacii se comercializează diferenţa de 86,9%.

Principalele lanţuri de farmacii care există pe piaţa românească sunt: Sensiblu, Dona, Catena, Remedio, Help Net, Centropharm și Omnia.

Delimitarea domeniului conform C.A.E.N.

Potrivit clasificării CAEN industria farmaceutică este inclusă în secţiunea DG, reprezentată de producţia substanţelor, a produselor chimice şi fibrelor artificiale şi sintetice. Obiectul de activitate al farmacilor poate fi cuprins în grupa 244-“Fabricarea de medicamente, produse farmaceutice şi naturiste”, cu cele două subcategorii:

a) 2441-“Fabricarea produselor farmaceutice de bază”, în care sunt incluse:

• producerea de substanţe active din punct de vedere medical, ce urmeayă a fi folosite la fabricarea medicamentelor;

• prelucrarea sângelui.

b) 2442-“Fabricarea preparatelor farmaceutice”, în care sunt incluse:

- fabricarea medicamentelor: antiseruri, vaccinuri şi diverse medicamente;

- fabricarea produselor chimice anticoncepţionale;

- fabricarea tifonului, bandajelor medicale, feşelor, etc.

Descrierea domeniului ales cu ajutorul analizei P.E.S.T.

a) Mediul politico-legislativ

Industria farmaceutică este condusă de un număr mare de regurli şi restricţii din punct de vedere legislativ. Fcatorii care intervin în piţa farmaceutică trebuie sa fie respectaţi şi verificaţi continuu, pentru că sunt în joc viaţa şi sănătatea clienţilor. Condiţiile producerii şi punerii pe piaţă a medicamentelor sunt stabilite de OUG NR. 152/1999 de guvern. Prin această ordonanţă, guvernul a decis înfiinţarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), care asigură realizarea politicii statului în domeniul controlului complex al calităţii medicamentelor şi al altor produse pentru uz uman.

Fabricarea medicamentelor se face pe baza recomandărilor făcute de ghidul european BPF Eur, dar şi Ghidul american GMP . În România, a intrat în vigoare la data de 1 decembrie 1995, o ordonanţă a Ministerului Sănătăţii privind producţia şi circulaţia medicamentelor. Certificarea de bună practică de fabricaţie GMP a devenit obligatorie începând din 2003.

Certificatele GMP au baza juridică în Ordinul nr. 1.441 din 2004 privind aprobarea Ghidului pentru efectuarea inspecţiilor de bună practică de fabricaţie, semnat de ministrul sănătăţii din acea perioadă, şi publicat în Monitorul Oficial, nr. 1.145, Partea I, din 3 decembrie 2004.

Un factor politic specific este gradul la care se ridică subvenţiile date pentru compensarea valorii de comercializare a medicamentelor pe piaţă. Pe termen scurt, evoluţia pieţei este determinată de gradul de susţinere al sistemului public, care pe moment este la un nivel nesatisfăcător. Atât de des invocata criză financiară în care se zbate sistemul de sănătate face ca producătorii, distribuitorii de produse farmaceutice sau farmaciile să aibă încă de recuperat de la stat datorii destul de mari. Astfel, de-a lungul timpului au fost operate mai multe schimbări menite să eficientizeze sistemul. A fost schimbat sistemul de compensare, dar şi lista medicamentelor compensate. Din punct de vedere legal, medicamentul este acel produs al cărui preţ este protejat de către Ministerul Sănătăţii şi Stat. În realitate însă, proprietarii marilor lanţuri de farmacii menţin în mod indirect un preţ ridicat, mult mai mare decât plafonul impus de autorităţile în domeniu.

b) Mediul economic.

Preview document

Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 1
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 2
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 3
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 4
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 5
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 6
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 7
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 8
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 9
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 10
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 11
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 12
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 13
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 14
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 15
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 16
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 17
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 18
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 19
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 20
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 21
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 22
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 23
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 24
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 25
Înființarea unei firme - Biogen Pharm - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Infiintarea unei Firme - BioGen Pharm.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Plan de Afacere - SC Dejavu Cafe SRL

1.Parte descriptiva 1.1 Prezentarea afacerii Ideea de afacere Ideea de afacere presupune crearea unei cafenele care sa satisafaca nevoile unui...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?