Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 5718
Mărime: 1.14MB (arhivat)
Publicat de: Cezar Tudorache
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popa Daniela
UNIVERSITATEA “Lucian Blaga” din SIBIU FACULTATEA DE INGINERIE “Hermann Oberth” DOMENIUL: Inginerie si Management SPECIALIZARE: Inginerie economica in domeniul mecanic

Cuprins

  1. Sumarul executiv 4
  2. 2. Descrierea afacerii 5
  3. 2.1. Misiunea afacerii 5
  4. 2.2. Date despre afacere 5
  5. 2.3. Stadiul in care se afala afacerea 6
  6. 2.4. Situatia financiara 6
  7. 2.5. Produse si servicii 7
  8. 3. Analiza industriei 10
  9. 3.1. Sectorul economic 10
  10. 3.2. Industria 10
  11. 3.3. Dimensiunea si rata de creste a industriei 10
  12. 3.4. Sensibilitate la cicluri economice 10
  13. 3.5. Aspecte sezoniere 11
  14. 3.6. Schimbari tehnologice 11
  15. 3.7. Reglementari 11
  16. 3.8. Aprovizionare si distributie 11
  17. 4. Piata tinta 12
  18. 4.1. Aspecte demografice 12
  19. 4.2. Aspecte geografice 12
  20. 4.3. Comportamentul consumatorului 12
  21. 5. Concurenta 13
  22. 6. Planul de marketing si strategia de vanzari 14
  23. 6.1. Vehicule de marketing 14
  24. 6.2. Tactici de marketing 14
  25. 6.3. Parteneriate 14
  26. 7. Functionarea firmei 15
  27. 7.1. Facilitati 15
  28. 7.2. Productia 16
  29. 8. Managementul si organizarea 18
  30. 8.1. Atributiile echipei manageriale 18
  31. 8.2. Organigrama 19
  32. 9. Dezvoltareape termen lung 20
  33. 9.1. Obiective 20
  34. 9.2. Strategii 20
  35. 9.3. Evaluarea riscurilor 20

Extras din proiect

1. Sumar executiv

Societatea S.C. Hidrotehnic S.R.L. se ocupa cu productia de aparatura hidraulica tipizata (distribuitoare, supape, drosele, etc.), gama de produse fiind destinata in special marilor combinate metalurgice din tara si doreste sa se extinda pe piata din Transilvania deschizandu-si o noua hala de productie in orasul Cluj-Napoca.

Costul total al investitiei se ridica la pretul de 787.787 RON si va fi finantat din doua surse: aportul actionarilor (50%) si obtinerea unui credit bancar (50%).

Produsele si serviciile pe care compania le ofera clientilori sunt: prelucrari mecanice, reaparatii componente utilaje, executarea intalatiilor hidraulice, furnuri hidraulice, reparatii pompe hidraulice, dispozitive la comanda.

Industria din care face parte firma este industria fabricarii de masini, utialje si echipamente n.c.a., iar ca domeniu de activitate CAEN 2814 – Fabricarea articolelor de robinetarie. Această ramură a industriei a avut o crestere constantă, aceasta crestere duce la o concurenta puternica. Concurenta puternica pe aceasta piata poate veni ca un risc pentru societatea Hidrotehnic deoarece sunt firme concurente care ar putea “fura” clientii actuali.

Gama larga de produse oferite clientilor utilizate de un numar ridicat de sectoare economice: industria auto, agricultura, constructii, transport.

Piata pompelor hidraulice prezinta un grad ridicat de competitivitate si este foarte fragmentata. Hidrotehnic Sibiu concureaza cu un numar mare de producatori, unii dintre acestia avand capacitatea de a furniza clientilor sisteme hidraulice complete, incluzand componente similare cu cele fabricate de Hidrotehnic.

Calitate, profesionalism si servicii de top, aceste cuvinde descriu viziunea si misiunea afacerii.

Clientii societatii trebuie sa inteleaga ca produsele noastre sunt executate de un personal care da dovada de profesionalism de aceea sunt de o calitate superioara si serviciile sunt de top.

Prin intermediul retelei de dealeri se asigura si un anumit control asupra pietei referitor la obtinerea de informatii privind perceptia pietei in legatura cu produsele societatii, respectiv a concurentei pentru imbunatatirea activitatii.

Detaliile noi hale de productie: Locatia acestei cladiri este in orasul Cluj, cartierul Iris, pe Bulevardul Muncii, nr. 31.

Aceasta locatie are cateva avantaje si anume: distanta convenabila de centrul orasului (15 min), accesul in acest cartier se poate face si cu transportul in comun,parcelele se vand cu toate utilitatile (apa, electricitate, gaz,). Alte detalii ale zonei: amenajari stradale (asfaltate), iluminat stradal.

Am ales aceasta locatie deoarce orasul Cluj este unul dintre cele mai dezvoltate din Transilvania si din punct de vedere geografic, orasul este situat in centrul zonei iar distributia se poate face intr-un mod eficient.

Pentru noua filiala vom avea nevoie de 20 de angajati permanenti: 1 Director Filiala Cluj, 1 Director Vanzari, 1 Contabil, 1 Secretara, 1 Director Productie, 1 inginer de productie, inginer mecanic si 13 muncitori.

Echipamentele necesare sunt urmatoarele: 2 masini de frezat UWF90, 2 masini de frezat multifunctionale MFM 230, 3 strunguri PROFI 245, 3 strunguri SUPER180 si 3 masini de gaurit radiala RD 600, echipamente de ridicare si scule de mana.

Echipa manageriala va fi formata din: Director general, Director Vanzari, Director Productie si Contabil. Angajati direct productivi sunt in numar de 14 salariati.

Obiectivele afacerii. Din punct de vedere financiar, societatea va incerca sa recupereze cheltuielile efectuate cu achizitionarea echipamentelor pentru noua hala de productie, in primul an.

Cucerirea pietei din zona Transilvaniei este alt obiectiv pe care societatea doreste sa-l indeplineasca in primii 3-5 ani de la deschiderea filialei.

Odata cu construirea noii filiale in orasul Cluj, societatea doreste sa realizaze comenzile clientilor la timp, doreste o socializare buna cu clientii, astfel firma noastra isi va imbunatatii imaginea si clientii vor fi multumiti de serviciile noastre.

Daca obiectivele mentionate mai sus vor fi indeplinite, societatea Hidrotehnic se poate gandi la o extindere pe intreg teritoriul tarii sau la colaborari cu parteneri externi.

Principala strategie a firmei este una de promovare si suport.

Riscuri ale afacerii.

Riscul de finalizare- riscul ca finalizarea proiectului sa fie intarziata in general din motive tehnice.

Riscul de operare – probabilitatea ca proiectul sa nu genereze nivelul corespunzator de venituri prin nerealizarea productiei calculate in proiect sau prin prisma costurilor de operare.

2. Descrierea afacerii

2.1. Misiunea afacerii

Societatea S.C. Hidrotehnic S.R.L. se ocupa cu productia de aparatura hidraulica tipizata (distribuitoare, supape, drosele, etc.), gama de produse fiind destinata in special marilor combinate metalurgice din tara. De asemenea firma ofera si servicii clientilor sai cum ar fi reparatii pentru pompe hidraulice sau componente de utilaje mobile.

Societatea este cunoscuta atat pe plan local cat si pe plan national pentru serviciile si produsele de calitate pe care le ofera, pentru promptitudine si transparenta. Relatiile stabilite cu clientii firmei sunt solide, fapt ce denota seriozitatea si implicarea in mentinearea valorilor pe care societatea le promoveaza.

Societatea se hotareste sa construiasca un nou punct de lucru, in alt judet fata de cel actual pentru extinderea pe piata din Transilvania.

Societatea a reusit de fiecare data sa isi indeplineasca obligatiile de plata. Pe partea de investitii, societatea a accesat un credit de investitii de la Banca Tranzilvania pentru achizitie imobil „ teren in suprafata de 843mp cu constructie hala de productie”, iar pentru activitatea curenta un plafon pentru scontari in valaore de 50.000 lei, scadent la sfarsitul lunii iulie 2012.

2.2. Date concrete despre afacere

S.C. Hidrotehnic S.R.L. a fost infiintata in anul 1998, avand sediul social si punctul de lucru la Sibiu, str. Metalurgistilor, nr.3, iar ca domeniu de activitate CAEN 2814 – Fabricarea articolelor de robinetarie, fiind inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J32/67/1998, CUI 10194249.

Societatea este cu capiatal integral romanesc,are un numar de doi asociati, respectiv dl. Sorostinean Alin si dl. Popa Valer, procentul de participare la capiatalul social al societatii fiind egal.Conducerea administrativa si executiva este asigurata de aceiasi asociati care au si functii manageriale executive, dl. Sorostinean Alin si dl. Popa Valer. Societatea are un nr.de 19 salariati, din care muncitori 14 direct productivi.

Societatea detine in propietate Hala de 673mp si 170mp teren neconstruit, echipamente tehnologice folosite in procesul de productie: 4 masini de rectificat, 5 masini frezat, 8 strunguri, 3 masini de gaurit, o masina de alezat, o masina de sertizat, masini de debitat si un centru de prelucrare in coordonate.

Initial s-a inceput cu productia de aparatura hidraulica tipizata (distribuitoare, supape, drosele, etc), gama de produse adresata in special marilor combinate metalurgice din tara.

In anul 2001 s-a inceput colaborarea cu firme din cadrul grupului spaniol Mondragon () pentru executia in regim de unicat si serie mica a pieselor care intra in componenta produselor grupului. Odata cu dezvoltarea segmentului de utilaje de constructii in Romania, o parte din activitatea firmei noastre s-a orientat catre partea de mentenata adresata acestui segment. Ca urmare s-a inceput cu repararea cilindrilor hidraulici, urmata de proiectarea si executia de cilindrii hidraulici noi la tema, repararea pompelor si hidromotoarelor de pe utilaje, executia de bucsi, bolturi, sertizarea furtunurilor hidraulice, corectarea alezajelor din brate, repararea rotilor intinzatoare de senila, urmata de executia rotilor intinzatoare noi, adaptari de cupe, importul de piese noi si second-hand.

2.3. Stadiul in care se afla afacerea:

Afacerea este in curs de dezvoltare, firma doreste sa investeasca in construirea unei hale de productie.

Nivelul solicitarilor pentru produsele si serviciile oferite de societatea Hidrotehnic este in crestere, timpul de realizare al comenzilor fiind tot mai greu de indeplinit iar prin construirea unei noi hale de productie, firma doreste sa satisfaca aceste nevoi ale clientilor.

Datorita acestei extinderi, firma va crea 20 locuri de munca in domeniul productiei.

Natura activitatii afacerii:

Constructia unei noi hale de productie. Noua cladire va fi construita pe un teren intravilan achizitionat in urma obtinerii unui credit bancar. Suprafata terenului este de 843 mp si are un front stradal de 10m. Firma dispune de retea de distributie si experienta la nivelul national datorita parteneriatului solid cu clientii actuali.

Preview document

Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 1
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 2
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 3
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 4
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 5
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 6
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 7
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 8
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 9
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 10
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 11
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 12
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 13
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 14
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 15
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 16
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 17
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 18
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 19
Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Managementul Afacerilor Mici si Mijlocii.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul întreprinderilor mici și mijlocii - studiu de caz SC Niramaro Prodcom SRL

INTRODUCERE În întreaga lume, o importanţă din ce în ce mai mare o prezintă preocuparea specialiştilor pentru definirea noilor concepte de afaceri...

Inițierea și dezvoltarea unei afaceri mici și mijlocii

INTRODUCERE Iniţierea şi derularea unei afaceri presupune un risc considerabil şi un efort susţinut pentru a învinge inerţia împotriva...

Reproiectarea sistemului de management la SC Romcarbon SA Buzău

Introducere Perioada de peste opt ani de tranziţie la modelul economiei de piaţă pe care a străbătut-o economia românească, permite efectuarea...

Proiect la Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii

1 Sumar executiv: Tema proiectului: Plan de afaceri pentru introducerea unei linii de produse proprii la S C Euroconf S A Proiectul se...

Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii

SC PRIZA SRL Str. W. Mărăcineanu , nr. 18, Iasi CUI: R 14333129 Nr. de inmatriculare in Registrul comertului /anul: J 22/531/2000...

Leadership

Leadershipul este cu siguranță o temă caldă în domeniul resurselor umane. Abordarea din cadrul acestui curs nu se referă la psihodiagnoza acestui...

Management Comercial

Delimitari conceptuale privind comerţul În decursul timpului, activitatea de comerţ a cunoscut modificări substanţiale transformându-se, în...

Managementul Afacerilor

2. CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND AFACERILE Definirea afacerilor Dicţionarul explicativ al Limbii Române Activitate comercială, industrială sau...

Te-ar putea interesa și

Modalități de lansare a unei afaceri de succes

INTRODUCERE Lansarea unei afaceri noi este motorul economiei și contribuie la creșterea și dezvoltarea ei. Chiar dacă întreprinderile mici și...

Managementul întreprinderilor mici și mijlocii - studiu de caz SC Niramaro Prodcom SRL

INTRODUCERE În întreaga lume, o importanţă din ce în ce mai mare o prezintă preocuparea specialiştilor pentru definirea noilor concepte de afaceri...

Inițierea și dezvoltarea unei afaceri mici și mijlocii

INTRODUCERE Iniţierea şi derularea unei afaceri presupune un risc considerabil şi un efort susţinut pentru a învinge inerţia împotriva...

Managementul Întreprinderilor Mici și Mijlocii în Ramura de Telecomunicații

INTRODUCERE Dezvoltarea spectaculoasă, în ultimele două decenii a (întreprinderilor mici şi mijlocii, trăsătură caracteristică a stadiului actual...

Plan de afaceri - managementul întreprinderilor mici și mijlocii

Capitolul 1 - Obiectul studiului S.C. AIR HUNTERS S.A. TIMISOARA are ca obiect de activitate lucrul aerian si aviatie generala generala (lansari...

Priorități ale Afacerilor Mici și Mijlocii în Județul Bihor

1. INTRODUCERE Prezenta lucrare îşi propune să abordeze tema dificultăţilor şi afacerilor mici şi mijlocii la modul general şi în mod special pe...

Plan de Afaceri la Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii

1.1. DESCRIEREA PRODUSELOR OFERITE. Firma se ocupă de confecţionarea următoarelor produse: o Rite o Papioane o Broşe o Bentiţe o Acesorii de...

Proiect la Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii

1 Sumar executiv: Tema proiectului: Plan de afaceri pentru introducerea unei linii de produse proprii la S C Euroconf S A Proiectul se...

Ai nevoie de altceva?