Managementul Proiectelor Pensiunea Onix

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3336
Mărime: 475.71KB (arhivat)
Publicat de: Cezar Tudorache
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Sebastai

Extras din proiect

Introducere

În acest proiect se propune construirea unei pensiuni la nivel de 4 margarete,în județul Sibiu. Construția” Pensiunii Onix****” este amplasată în localitatea Jina ,datorită creșterii numărului turiștilor începând cu anul 2009 ,moment în care Tranalpina a fost asfaltată. Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afara ei, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munții Parang de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, între care se află, și leagă localitatea Săliște din Jud. Sibiu de localitatea Novaci din Jud. Gorj.Dar și datorită potențialului turistic al împrejurimilor orașului Sibiu dar în special al localității Jina în care se poate vizita : Muzeul Culturii Săliştene, Muzeul Parohial Saliste, Biserica ortodoxă “ Inaltarea Domnului”, Biserica ortodoxă “Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, Muzeul Etnografic “Maria Costachescu”, Muzeul de icoane pe sticla “ Zosim Oancea”, Biserica ortodoxă ,, Sfânta Treime’’, Muzeul Etnografic și arta bisericească ,, dr. Ioan Stoica ’’, Schitul Foltea – Săliste,Schitul Sibiel – Sibiel,Ruinele Cetății Feudale Salgo – Sibiel, Zona Agroturistică&Strand :Fosta VILA-Nicu Ceaușescu.

Acestă construcție va fi amplasată pe terenul deținut de inițiatorul proiectului adică de proprietarul pensiunii,acest teren fiind primit mostenire,având o suprafață de circa 1200 mp. Pensiunea va dispune de 24 de locuri in 12 camere ,5 camere cu pat matrimonial si 7 camere cu pat dublu,sala de mese,bucătarie,utilate la un nivel de clasificare de 3 margarete.

Durata proiectului va fi de 14 luni,iar finanțarea proiectului se realizează prin fonduri proprii și împumut bancar.

Obiectivul principal al implementarii proiectului este asigurarea și oferireade servicii de calitate superioara turistilor și asigurarea unei eficiențe economice a afacerii.

Etapa I:Conceperea proiectului

1.1 Stabilirea obiectivelor proiectului

• Înființare firma

• Obținerea autorizaților de construcție

• Contractarea unei firme de construcții

• Construirea pensiunii

• Amenajarea și dotarea pensiunii

• Personalul pensiunii

• Promovare

• Deschiderea pensiunii

1.2 Estimarea costurilor

Suma necesară estimată pentru construcția și dotarea pensiunii este de 550.000 euro.Din care 120.000 euro sunt surse împrumutate si 430.000 euro surse proprii.

1.3 Estimarea timpului necesar realizării proiectului

În ceea ce priveste durata de implementare a proiectului,este necesar de un an jumătate,adica 18 luni, din data de 13.12.2013 pană în data de 13.04.2015.

1.4 Decizia de implementare a proiectului

Am decis să implementez acest proiect deoarece este oportun, prin localizare ,prin creșterea numărului de turisti care doresc să viziteze atât Transalpina cât și obiectivele turistice aflate în localitatea Săliște.

Etapa II:Nașterea și dezvoltarea proiectului

Proiectul se va desfașura pe o perioada de 14 luni,începând din data de 13.12.2013 până în data de 13.04.2015.

2.1 Detalierea obiectivelor pe activități

1.Înființarea firmei

În această fază trebuie să se realizeze un dosar cu toate actele necesare pentru înfiintarea firmei acestea fiind: : Copie C.I., Copie act de proprietate al sediului social, Acordul vecinilor (riveranii) / Acordul asociației de proprietari, Specimen de semnatură al administratorului firmei. Se va deschide un cont la Banca Carpatica și se va depune capitalului social într-un cont o sumă minimă de 200 RON iar pe urma se va completa o cerere de rezervare a denumirii firmei.

Preview document

Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 1
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 2
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 3
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 4
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 5
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 6
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 7
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 8
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 9
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 10
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 11
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 12
Managementul Proiectelor Pensiunea Onix - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Managementul Proiectelor Pensiunea Onix.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Proiect management strategic - Pensiunea SC Ray SRL

Capitolul I Descrierea afacerii şi analiza ei 1.1 Descrierea afacerii Date de identificare ale firmei: - Societate comercială- ,, Societate cu...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?