Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3344
Mărime: 49.85KB (arhivat)
Publicat de: Ariadna Roșca
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA DE PETROL ŞI GAZE PLOIEŞTI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALITATEA SBDA MASTERAT ANUL I

Extras din proiect

I. Descrierea aplicatiei

Scop

Se urmăreşte construirea unui magazin on-line de biciclete pe un site Web.

Enunţul studiului de caz

Societatea comerciala EuroBike a decis să intre în rândul marilor firme de biciclete on-line, deja funcţionale pe site-uri Web precum www.dhsbike.ro, www.richbike.ro,www.firstbike.ro etc. Obiectivul principal al viitorului site www.eurobike.ro este de a permite navigatorilor pe Web de a căuta diferite tipuri de biciclete şi anumite piese de biciclete, de a-şi construi un coş virtual propriu şi apoi de a-l putea comanda şi plăti direct pe Web.

Puncte de vedere asupra proiectului

A. Poziţie

Scopul proiectului este de a ocupa o poziţie în faţa concurenţilor generalişti, introducând rapid elemente de noutate. În acest scop, site-ul va trebui să fie evolutiv şi performant.

B. Exigenţe funcţionale

Site-ul www.eurobike.ro va trebui să regrupeze toate funcţionalităţile necesare căutarii, descoperirii detaliate de biciclete, selecţiei acestora şi lansării de comenzi on-line.

Căutarea

Prima etapă, pentru persoana care navighează, constă în a găsi, cât mai rapid posibil, modelul de bicicleta sau anumite piese pe care le cauta în catalog. Este de preferat să se furnizeze mai multe criterii de cautare. Persoana care navighează trebuie să poata alege un criteriu: mărime roţi, tip cadru, ghidon etc. sau mai multe criterii simultan. Ar fi de dorit ca rezultatele căutarii să fie disponibile pe o pagină şi să poată fi uşor parcurse şi reclasate.

Dacă persoana în cauză nu are o idee precisă despre ceea ce caută, trebuie sa i se ofere un mijloc de a se plimba – asa cum ar face-o daca s-ar afla într-un magazin de biciclete – şi ar avea acces la o clasificare tematică, la o lista cu cele mai bune vanzari ş.a.m.d.

Descoperirea

Fiecare bicicletă sau piesă de bicicletă vândută în cadrul site-ului trebuie să fie prezentată în detaliu, punându-se în evidenţă următoarele elemente:

- una sau mai multe imagini (pentru majoritatea bicicletelor) care să poata fi, eventual, mărite;

- preţul şi disponibilitatea;

- comentarii ale clienţilor;

- prezentare detaliată a modelului de bicicletă.

Selecţia

Într-un veritabil magazin, clientul îşi alege articolele, unele dupa altele, le depune în coşul său, apoi merge la casă pentru a plăti. Site-ul Web încearcă să reproducă această obişnuinţă de cumpărare. Astfel, navigatorul îşi poate înregistra cumpărăturile într-un coş virtual, având apoi posibilitatea de a adăuga, a şterge sau a modifica cifra care exprimă cantitatea, înainte de a plăti.

Comanda

În orice moment, clientul poate accesa formularul bonului de comandă, în care îşi trece coordonatele şi informaţiile necesare pentru plată şi livrare. Pentru a garanta securitatea şi confidenţialitatea, se impune ca trimiterea datelor să fie criptată. În cazul în care se doreşte, sistemul trebuie să fie capabil să emită un deviz, care să poate fi imprimat de client pentru a comanda prin fax sau curier.

Preview document

Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 1
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 2
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 3
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 4
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 5
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 6
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 7
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 8
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 9
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 10
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 11
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 12
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 13
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 14
Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Modelarea cu UML a Unui Magazin Virtual.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Modelarea unui sistem informatic pentru interacțiunea dintre un magazin virtual și clienții săi prin metoda UML

INTRODUCERE UML (Unified Modelling Language) reprezintă un limbaj vizual de modelare folositor în domeniul software, dedicat construirii...

Modelarea Aplicațiilor Web cu UML 2

Modelarea aplicaţiilor web cu UML 2. Studii de caz Vă prezentăm în continuare (vezi tabelul 1) o metodologie de modelare a unei aplicaţii web cu...

Ai nevoie de altceva?