Omul Potrivit pe Postul Potrivit

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 4398
Mărime: 20.21KB (arhivat)
Publicat de: Noemi Catană
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Din pacate, scenariul este asemanator: ai crezut ca in sfarsit ai pus mana pe jobul perfect. Era un pas inainte cu un titlu important si un salariu atractiv. Schimbarea nu era rea si toti pareau prietenosi. Dar in doar cateva luni era evident ca jobul perfect nu era chiar atat de perfect. Poate seful tau era un maniac al controlului sau colegii tai erau lenesi. Poate slujba aceasta nu era cea la care te asteptai sau nu ai avut suficient suport.

Daca te afli in cautarea unui job, cum poti evita sa devii o victima a sindromului neadaptarii la locul de munca? Incepe prin a te gandi la motivele ultimei neadaptari, gandeste-te mai bine la ceea ce vrei de la jobul urmator si afla cat mai multe informatii despre urmatorul post pentru a te asigura ca nu te intorci de unde ai plecat. Oamenii care se adapteaza la locul de munca sunt mult mai abili in a creste si a obtine performante.

De ce este greu sa definim cariera sau slujba pe care ne-o dorim?

Traim intr-o societate care are tendinta de a inabusi nu de a dezvolta posibilitati vizionare ca imaginatia, intuitia si instinctul. Fara aceste posibilitati si curiozitati atente este foarte greu sa identificam activitati care ne asigura satisfactia proprie. Poate am devenit atat de cotidieni in a face lucruri care nu ne fac placere incat nu mai observam caile care ne pot conduce la bucurie.

Din fericire, potentialul nostru vizionar nu e mort, ci doar invechit. Pentru a-l activa, trebuie sa ignoram sfaturile obisnuite cu privire la cariera cum ar fi “mai intai trebuie sa iti dai seama ce vrei”. Apoi “stabileste-ti obiectivele si urmeaza-le”. Cu toate acestea:

- emisfera stanga a creierului poate fi cea logica, dar este evident imuna la dorintele tale. Aceasta este slujba a ceea ce numim inima.

- Inima si mintea vorbesc limbi diferite. Inima vorbeste in limba imaginatiei, intuitiei, instinctului si pasiunii; mintea vorbeste in termeni strategici, practici. Daca devii practic prea repede, poti deforma mesajele inimii.

- Pentru a descoperi slujba pentru care esti facut, trebuie sa iti usurezi creierul stang temporar de toate presiunile si sa te concentrezi pe stabilirea obiectivelor tale cat mai repede. In schimb, lasa-ti mintea ca o panza alba. Intampina posibilitatea ca adevarata ta chemare sa fie diferita de conceptiile tale curente cu privire la experienta ta profesionala din trecut.

Cum pot descoperi ce vreau cu adevarat?

In primul rand, indrazneste sa nu stii. Elibereaza-ti mintea prin activitati ca meditare, pescuit, inot, plimbari. In al doilea rand, dezvolta aptitudini si obiceiuri care vor activa potentialul tau vizionar:

- Fii atent. Cand faci ceva ce iti place, intreaba-te: ce imi place cu adevarat la aceasta activitate si fii atent la raspuns.

- Fii deschis. In loc sa reprimi ideile care ti se par stupide, joaca-te cu ele. Cauta ce e mai important in ideea respectiva.

- Fii rabdator. Poate sa dureze un timp pana iti vei da seama cine esti si ce ti se potriveste sa lucrezi. S-ar putea sa fie nevoie sa lucrezi pentru a-ti sustine nevoile financiare in timp ce iti continui cercetarile pentru o noua viziune de lucru.

- Fii creativ. Imagineaza-ti diferite scenarii de munca satisfacatoare. Schiteaza activitati imaginare ale viitoarei tale slujbe incluzand si familie, distractie, tot ce este important pentru tine.

O data clarificate pasiunile tale, creierul stang va functiona ca un computer sortand rapid informatiile relevante. Pasiunea ta va asigura motivarea de a trece prin dificultati.

Cum imi pot identifica punctele forte si talente?

Daca te concentrezi pe calitatile tale inainte de a descoperi pasiunile tale, te limitezi la joburi care utilizeaza calitatile curente. Daca incepi cu pasiune poti gasi multe optiuni intr-un domeniu ales care se potrivesc calitatilor tale curente sau necesita un minim de training. Mai departe, pasiunea te poate motiva sa-ti dezvolti calitati pe care nu stiai ca le posezi.

Unii oameni stiu instinctiv ce cariera vor sa urmeze. Dar pentru multi, decizia nu este intotdeauna asa de simpla.

Intrebari la care te poti gandi:

- ce calificari si aptitudini am nevoie?

- Cum le pot dobandi?

- Care sunt recompensele jobului?

- Care sunt riscurile jobului?

- In cel fel esti potrivit pentru aceasta cariera?

Un job bun pentru cariera sau unul bine platit?

Aceasta este o dilema cu care exista mari sanse sa ne confruntam pe parcursul carierei noastre sau, cel putin, o dilema in care prietenii vor apela la noi pentru un sfat. Motivul pentru care un job care sa ne ajute in cariera nu este intotdeauna cel mai bine platit se datoreaza lipsei de uniformitate de pe piata muncii. Ce insemna un job bun pentru cariera?

Nu trebuie sa ne gandim la acesta numai ca la un job care presupune o pozitie de conducere. Poate fi vorba, la fel de bine, de un job care sa ne permita sa avansam ulterior sau un job care sa ne dezvolte abilitatile. In aceste cazuri se pot crea premisele unei avansari in cariera, chiar daca nu intr-un timp foarte scurt.

Ce sa aleg?

Solutia optima? Asa cum probabil putem intui, cel mai dezirabil scenariu este cel in care ne puteti permite sa asteptam pentru a impusca doi iepuri dintr-o lovitura, gasindu-ne un job care sa ne multumeasca din punctul de vedere al carierei, dar care sa ne aduca si satisfactii financiare.

Cum sa aleg?

Deoarece lucrurile nu stau intotdeuna asa cum ne-am dori, in momentul in care ne confruntam cu aceasta dilema, putem lua un pix si doua foi pe care sa enumeram avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre joburi. Desi poate parea la prima vedere pierdere de timp, aceasta metoda ne ajuta sa clarificati ce e mai important pentru noi.

Si totusi, ce aleg?

Deoarece situatia fiecaruia dintre noi este diferita, numarul de facturi pe care trebuie sa ii achitam si obligatiile pe care la avem variaza si ele.

Jobul bun pentru cariera, insa nu foarte bine platit.

Daca nu suntem presat momentan de situatia financiara, alegerea acesui job este cea potrivita.

Preview document

Omul Potrivit pe Postul Potrivit - Pagina 1
Omul Potrivit pe Postul Potrivit - Pagina 2
Omul Potrivit pe Postul Potrivit - Pagina 3
Omul Potrivit pe Postul Potrivit - Pagina 4
Omul Potrivit pe Postul Potrivit - Pagina 5
Omul Potrivit pe Postul Potrivit - Pagina 6
Omul Potrivit pe Postul Potrivit - Pagina 7
Omul Potrivit pe Postul Potrivit - Pagina 8
Omul Potrivit pe Postul Potrivit - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Omul Potrivit pe Postul Potrivit.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Implementarea unei Strategii de Resurse Umane

CAPITOLUL I I.1. IMPORTANŢA ELABORĂRII STRATEGIEI DE PERSONAL PENTRU ORGANIZAŢIE În centrul tuturor afacerilor stă omul. Toate celelalte resurse,...

Totul despre Interviu

CELE MAI INTALNITE 109 INTREBARI LA UN INTERVIU Aceste 109 intrebari le includ atat pe cele traditionale, cat si pe cele instantanee in cadrul...

Recrutarea și Selecția Resurselor Umane

Introducere Deşi managementul resurselor umane nu este un lucru nou pentru România, nevoia reconsiderării acestui domeniu s-a manifestat începând...

Motivarea Personalului în Cadrul Companiei Romvac SA

INTRODUCERE Managementul resurselor umane este o abordare strategică şi coerentă a managementului celui mai preţios bun al unei întreprinderi –...

Influența resurselor umane asupra succesului unei firme

INTRODUCERE În conditiile politico-economice actuale, Industria de Confectii din România traverseaza un moment de criza si în acelasi timp se afla...

Ghidarea în Carieră în Procesul de Studiu

Capitolul I. Abordări teoretice 1. Conceptul de carieră. Tendinţe actuale în considerarea carierei Deşi în limbajul curent noţiunea de carieră...

Analiza Posturilor

Analiza posturilor 1. Consideraţii generale Analiza posturilor reprezintă una dintre cele mai importante şi, totodată deosebit de complexe...

Relația dintre logistică și funcțiunea de personal

- RESURSE UMANE - I. Continutul si importanta functiunii de resurse umane pentru activitatea unei organizatii Managementul resurselor umane...

Ai nevoie de altceva?