Plan de Afaceri - Mobilux SRL

Proiect
6/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3686
Mărime: 21.99KB (arhivat)
Publicat de: Iuliu-Horia Giurgiu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. SINTEZA PLANULUI
  2. 2. OBIECTUL STUDIULUI
  3. 3. PRODUSELE SI SERVICIILE FIRMEI
  4. 4. PROGRAMUL DE MARKETING
  5. 5. PROGRAMUL DE DEZVOLTARE A PRODUSELOR SI SERVICIILOR
  6. 6. PROGRAMUL ACTIVITATILOR OPERATIONALE
  7. 7. MANAGEMENTUL ACTIVITATILOR
  8. 8. PLAN FINANCIAR

Extras din proiect

Sinteza planului de afaceri

In conditiile in care traim intr-un secol in care aspectul a inceput sa conteze din ce in ce mai mult,iar noi oamenii putem influenta in mod direct acest aspect eu cu inca doi prieteni am hotarat sa pornim o afacere in domeniul mobilei.

Astfel firma se va chema MOBILUX SRL,avand statutul de societate cu raspundere limitata si sediul in orasul Braila stra Calea Galati nr 155,va avea ca principal activitatea productia mobile si accesoriilor mobiliare.

Aparitia acestei idei a fost influentata de maimulti factori atat interni cat si exteni de conjuctura.

Produsele noastre vor fi destul de diversificate pentru a putea fi pe placul clientilor.Printre produsele noastre se vor gasi elemente de mobile incepand de la usi si terminand cu banalele etajere.

Acesta este un domeniu care promite sa dezvolte in viitor mai ales in conditiile in care preturile cresc in fiecare an.

Avantajul competitiv pe care ne vom baza va fi cel de cost,astfel incat produsele noastre sa fie accesibile si unor personae dezavantajate din puct de vedere al veniturilor.

Portretul robot al clientului caruia ne vom adresa este:varsta 20-55 ani,venit 600-1200 lei,ambele sexe,mediul in care locuieste nefiind un element essential.

Investitia de 115000 euro,realizata prin aportul integral al celor trei proprietari,va fi directionata in special pentru cumpararea utilajelor si echipamentelor necesare productiei,precum si pentru pregatirea si amenajarea spatiilor destinate lucrului.

Dupa unele calcule prvizionale ale proprietarilor investitia va putea fi recuperate in decurs de 3 ani,ceea ce indica o profitabilitate destul de mare ainvestitiei.Aceasta profitabilitate este data si de faptul ca proprietarii sunt si salariatii firmei ocupand diferite pozitii in structura organizatorica a acesteia.

Echipa managerial va fi compusa practice din doua persoane directorul general sic el tehnic,dintre care unul avand pregatire economica si altul tehnica.

OBIECTUL STUDIULUI

Acest plan de afaceri vine ca o urmare logica a ideei de a infiinta o firma ce se va ocupa de fabricarea mobilei.Necesitatea elaborarii lui deriva din faptul ca in viitorul apropiat,adica imediat dupa inceperea activitatii el va fi de folos pentru angajati dar si pentru stakeholderi care vor dori sa cunoasca mai bine sfera de activitate precum si unele elemente de detaliu din activitatea firmei.

Conditiile si importanta initierii proiectului

Intreprinderea Mobilux se preconizeaza a fi deschisa in orasul Braila,in locul unei fabrici de mobila ce a dat faliment in anul 1999.Din punct de vedere al tipului,aceasta poate fi incadrata in sectorul intreprinderilor mici si mijlocii avand pentru inceput un personal de 10 angajati,impreuna cu intreprinzatorul care va fi si managerul firmei. Prin statutul juridic va fi o societate cu raspundere limitata(SRL),in alegerea acestuia si-au spus cuvantul avantajele pe care le aduce.

Decizia de a initia o asemenea afacere in acest moment este data de unii factori ce tin de mediul extern dar si de de persoana mea.Astfel situatia creata in acest moment pe piata produselor mobiliere este una propice,ea inregistrand o crestere semnificativa in ultimii 4 ani,crestere ce isi va mentine ritmul si in viitor. Si din punct de vedere al pretului mobilei lucrurile stau destul de bine,urmand ca in anii urmatori odata cu afirmarea Romaniei ca stat european acestea sa creasca mult.Bineinteles ca si concurenta in acest domeniu este deosebit de acerba mai ales dupa patrunderea marilor companii straine pe piata autohtona,insa de multe ori acestea ofera un pret mare pentru produse.

Un alt factor ce a influentat hotararea mea de a intra pe aceasta piata a fost cresterea mare inregistrata de sectorul constructiilor in ultimii ani,cresteri ce se refera atat la cladirile rezidentiale cat si cele nerezidentiale.Iar domeniul imobiliar manifesta o oarecare dependenta fata de sectorul constructiilor.

Preview document

Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - Mobilux SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Mobilux SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri Mobilux SRL

Introducere Cu riscul de a repeta unele aspecte cunoscute de mai mult timp,eu voi incerca sa specific inca odata in plus importanta elaborarii...

Analiza Industriei Mobilei în România

Introducere Lucrarea de faţă îşi propune realizarea unei analize a industriei mobilei din România folosind modelul celor cinci forţe elaborat de...

Ai nevoie de altceva?