Practică SC Ambient SA

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 7561
Mărime: 1.43MB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tichindelean Mihai
UNIVERSITATEA " LUCIAN BLAGA" SIBIU Facultatea - STIINTE ECONOMICE MANAGEMENT - Anul II ID

Extras din proiect

Cuvăntul de ordine-emblema şi etalonul organizaţiei Ambient-a devenit,în timp,similar cu imaginea şi conceptul reţelei noastre.De la respectul pentru angajaţi,la respectul pentru clienţi,de la respectul pentru furnizori,la respectul pentru brand.

Ce este Ambient?Un brand,un concern,o familie.

Pornind de la o idee,ajuns la o reţea de peste 30 magazine şi 11 centre comerciale.O structură creată în exclusivitate pentru satisfacerea cerinţelor clientului.

Construcţie,finiseje,utilitare,decorare,întreţinerea casei,toate în slujba clientului.

Privită prin prisma tacticilor de marketing aplicate în condiţiile mediului în care îşi desfăşoară activitatea, dezvoltarea firmei Ambient s.a. arată, pe parcursul celor mai mult de 17 ani de experienţă, o creştere perpetuă a atenţei acordate pieţei şi a factorilor care o influenţează.

Evoluţia s.c. Ambient s.a.

Înfiinţată în 1993, s.c. Ambient s.a. s-a format cu capital integral românesc, şi are un număr de angajaţi (în Sibiu) de 850. Pe lângă aceştia, în ţară mai sunt alţi 480 de angajaţi. Parcul auto al firmei însumează 135 de autovehicule, în timp ce numărul furnizorilor contractuali se ridică la 1460. Numărul persoanelor juridice care se numără printre clienţii firmei este de circa 2000.

Compania are în prezent ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul şi distribuţie către reţele de comercianţi şi structuri de construcţii de: materiale termo-hidro-fono-izolante, materiale de placaj, binale, PAL, lemn, profile metalice, ţevi, instalaţii termice, sanitare, electrice, mochetă, covoare, plăci ceramice, adezivi, obiecte sanitare, mobilă, decoraţiuni interioare, menaj, uz gospodăresc.

La început, obiectul de activitate a fost comerţul cu electronice, electro-casnice şi tehnico-sanitare, urmând ca firma să dezvolte comerţul en-gros cu tehnico-sanitare şi să achiziţioneze primul său spaţiu comercial în Sibiu, punându-se astfel bazele comerţului cu amănuntul în domeniul finisaje, tehnico-sanitare, instalaţii, vopsele.

Începând cu anul 1995, Ambient dezvoltă o reţea de magazine de tip „Universal Ambient” care în prezent este formată din 31 unităţi: 12 în Sibiu, una în Cisnădie, una în Mediaş, una în Avrig, trei în Cluj-Napoca, una în Bistriţa, două în Timişoara, două în Rm. Vâlcea, una în Reşiţa, una în Baia Mare, una la Blaj, una la Borşa, una la Arad, una la Lugoj, şi una în Petroşani.

În 1997 se deschide în Sibiu primul depozit de distribuţie de materiale de construcţii într-un spaţiu propriu.

Anul 2000 ocazionează achiziţionarea unui activ desfăşurat pe o suprafaţă de 23.000 mp şi a unuia de 8.000 mp, active în care se începe construirea sediului societăţii, a unor depozite, precum şi a unui viitor centru comercial. În urma acestor achiziţii şi a altor investiţii importante, în 2001 se deschide depozitul de materiale de construcţii situat pe Şos. Alba Iulia 100, Sibiu, depozit de aprovizionare a reţelei proprii de magazine şi de distribuire / recomercializare parteneri contractuali. În acelaşi an, se deschide primul magazin „Universal Ambient” în Cluj-Napoca.

20 aprilie a anului 2002 aduce o premieră pe piaţa românească, şi anume inaugurarea unui centru comercial de construcţii şi amenajări „Casa Ambient”, concomitent cu deschiderea primului magazin „Universal Ambient” la Bistriţa.

În lunile următoare ale anului 2002, se deschide al doilea magazin „Universal Ambient” în Cluj-Napoca, apoi două în Rm. Vâlcea, şi apoi un depozit de materiale şi construcţii şi finisaje în Cluj-Napoca.

Pe data de 15 septembrie al aceluiaşi an, paleta comercială a „Casa Ambient” de la Sibiu s-a completat cu un sector complet de mobilier de peste 4000 mp, acţiune urmată în decembrie de deschiderea primului magazin „Universal Ambient” la Reşiţa.

Anul 2003 aduce deschiderea de magazine „Universal ambient” la Baia Mare (martie), Blaj (19 aprilie), Borşa (1 iunie), Timişoara (12 iulie), Petroşani (3 decembrie), şi încă două „Casa ambient” la Bistriţa (8 august) şi Sighişoara (24 octombrie).

Rezultatul celei mai recente investiţii, centrul comercial „Casa Ambient” Mediaş şi-a deschis porţile pe data de 2 Aprilie anul curent.

S.c. Ambient s.a. a dezvoltat o serie de concepte comerciale:

-Universal Ambient – magazine universale organizate comercial în sistem tip reţea locală, prin care se desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul;

-Casa Ambient – centru comercial de construcţii şi amenajări. Activitate comercială în regim de comerţ cu amănuntul este completată şi susţinută cu spaţii şi activităţi de: agenţie bancară, asistenţă jurudică şi tehnică, proiectare, sală de conferinţe, concept de colorare computerizată vopsele lavabile, parc închirieri utilaje de construcţii şi mică mecanizare, curăţătorie chimică, atelier reparaţii şi recondiţionări, sală de joacă pentru copii, snack-bar, decoraţiuni florale exterior / şi alte prestări servicii;

-Decor Ambient – execută la comandă orice mobilier din PAL;

-Sisteme Ambient – sisteme interfonie, sisteme acţionări porţi şi garaje, sisteme supraveghere;

-Coral Ambient – produce toate clasele de betoane, mortare şi şape, prefabricate de beton şi armături metalice;

-Natural Ambient – oferă o gamă de plante decorative de interior şi exterior, seminţe, ghivece de ceramică şi plastic, fertilizanţi şi pesticide, accesorii pentru sisteme de irigat, unelte pentru grădinărit;

-Service Ambient – service centrale termice şi boilere.

Oferta s.c. Ambient s.a.

În toate situaţiile existente pe piaţă, firmele nu produc sau comercializează un singur produs. Pentru acoperirea unor nevoi tot mai diversificate, ele oferă o întreagă paletă de produse. Un anume produs face astfel parte dintr-o anumită gamă de produse, înrudite prin destinaţia lor comună în consum şi prin caracteristicile esenţiale similare privitoare la materia primă din care sunt obţinute, la tehnologia de fabricaţie. În sfera distribuţiei (unde găsim şi cazul s.c. Ambient) se utilizează termenul de gamă sortimentală – definită prin ansamblul mărfurilor şi modul lor de asociere, folosind un reper comun de sistematică. Trăsaturile caracteristice cum ar fi mărime, diversitate, sunt determinate de un complex de factori ce ţin de profilul activităţii desfăşurate, de resursele umane şi materiale disponibile, de natura şi specificul pieţelor cărora se adresează întreprinderea prin oferta de produse. Într-o anumită gamă de produse, distingem mai multe linii de produse. O linie de produse reprezintă un grup omogen de produse sub aspectul materiei prime sau al tehnologiei de fabricaţie. Datorită acestor coordonate, definim trei dimensiuni ale gamei de produse:

-Lărgimea gamei, dată de numărul de linii de produse care o compun;

-Profunzimea gamei, adică numărul de produse distincte deţinute de o linie de produse;

-Lungimea gamei, reprezentată de însumarea efectivelor tuturor liniilor de produse. Aceasta coordonată arată „suprafaţa” pe care o „acoperă” o gamă de produse în satisfacerea unei anumite trebuinţe.

În cazul s.c. Ambient, lărgimea gamei de produse însumează nouă linii de produse, după cum urmează: ceramică, vopsele, instalaţii sanitare, instalaţii termice, mochetă – parchet, materiale construcţii, mobilă, menaj şi accesorii grădinărit. În medie, profunzimea gamei de produse este de 1477 de produse pe linie de produse, în timp ce lungimea gamei de produse indică un număr de 13.923 de produse.

Preview document

Practică SC Ambient SA - Pagina 1
Practică SC Ambient SA - Pagina 2
Practică SC Ambient SA - Pagina 3
Practică SC Ambient SA - Pagina 4
Practică SC Ambient SA - Pagina 5
Practică SC Ambient SA - Pagina 6
Practică SC Ambient SA - Pagina 7
Practică SC Ambient SA - Pagina 8
Practică SC Ambient SA - Pagina 9
Practică SC Ambient SA - Pagina 10
Practică SC Ambient SA - Pagina 11
Practică SC Ambient SA - Pagina 12
Practică SC Ambient SA - Pagina 13
Practică SC Ambient SA - Pagina 14
Practică SC Ambient SA - Pagina 15
Practică SC Ambient SA - Pagina 16
Practică SC Ambient SA - Pagina 17
Practică SC Ambient SA - Pagina 18
Practică SC Ambient SA - Pagina 19
Practică SC Ambient SA - Pagina 20
Practică SC Ambient SA - Pagina 21
Practică SC Ambient SA - Pagina 22
Practică SC Ambient SA - Pagina 23
Practică SC Ambient SA - Pagina 24
Practică SC Ambient SA - Pagina 25
Practică SC Ambient SA - Pagina 26
Practică SC Ambient SA - Pagina 27
Practică SC Ambient SA - Pagina 28
Practică SC Ambient SA - Pagina 29
Practică SC Ambient SA - Pagina 30
Practică SC Ambient SA - Pagina 31
Practică SC Ambient SA - Pagina 32
Practică SC Ambient SA - Pagina 33
Practică SC Ambient SA - Pagina 34
Practică SC Ambient SA - Pagina 35
Practică SC Ambient SA - Pagina 36
Practică SC Ambient SA - Pagina 37
Practică SC Ambient SA - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Practica SC Ambient SA.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul Resurselor Umane

1.2. Managementul resurselor umane: definitie, obiective Definitiile managementului resurselor umane propuse de diversi specialisti în materie se...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Managementul serviciilor hoteliere. dezvoltarea turistică - factor de progres economic - studiu de caz Hotel Ambient

INTRODUCERE Urmărirea unei calităţi superioare a produselor şi infrastructurilor turistice nu trebuie să provoace o diminuare a competitivităţii...

Aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea hotelieră. Studiu de caz - Hotel Ambient Brașov

CAPITOLUL I: HOTELĂRIE ŞI INDUSTRIE HOTELIERĂ În prezent, hotelăria participă activ tot mai mult la viaţa economică şi socială; fiind o creaţie a...

Managementul Carierei

“Experienţa nu este ceea ce ţi se întâmplă, ci ceea ce înţelegi din ce ţi se întâmplă.” Aldous HUXLEY INTRODUCERE Într-o lume a afacerilor...

Strategii de segmentare și poziționare la SC Ambient SRL

CAP 1. CONSIDERAŢII PRIVIND SEGMENTAREA PIEŢEI 1.1 Paşii principali ai managementului în marketing Oamenii de marketing au un set de reguli, la...

Strategia de comunicare comercială

In elaborarea strategie s-a tinut cont de faptul ca segmentarea pietei de mobilier se va adânci, clarificându-se la nivelul ofertelor directiile...

Lucrare practică - SC Ambient SRL Cluj

CAPITOL 1 PREZENTAREA SOCIETATII SC AMBIENT SRL CLUJ 1.1 Date generale privind societatea SC AMBIENT SRL este o societate cu capital romanesc...

Funcțiile sistemului de management într-o unitate hotelieră

I. Funcţia de previziune Funcţia de previziune are în vedere un efort de gândire şi acţiune a managerilor în scopul de a identifica anticipativ...

Maria Montessori

Locul si semnificatia lucrarii “Descoperirea copilului” in gandirea si activitatea Mariei Montessori Prima editie a acestei lucrari a aparut in...

Ai nevoie de altceva?