Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 9722
Mărime: 58.68KB (arhivat)
Publicat de: Valentin Nica
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. Capitolul I. PREZENTAREA GENERALĂ A UNITĂŢII COMERCIALE
  3. 1.1 SCURT ISTORIC AL ORGANIZAŢIEI 4
  4. 1.2 MISIUNEA ŞI OBIECTUL DE ACTIVITATE 8
  5. 1.3 OBIECTIVELE PRINCIPALE 9
  6. Capitolul II. ANALIZA MEDIULUI INTERN ŞI EXTERN
  7. 2.1 ANALIZA SWOT- STRENGHTS (puncte tari) 12
  8. 2.2 ANALIZA SWOT- WORRIES (puncte slabe) 12
  9. 2.3 ANALIZA SWOT- OPPORTUNITIES (oportunităţi) 12
  10. 2.4 ANALIZA SWOT- THREATS (ameninţări) 13
  11. Capitolul III. PREZENTAREA
  12. 3.1 MODALITĂŢI DE ORGANIZARE A ACTIVITĂŢII DE MARKETING 13
  13. 3.2 ORGANIGRAMA ORGANIZAŢIEI 15
  14. Capitolul IV. DETALIEREA PRINCIPALELOR ASPECTE ALE IMPLEMENTARII MIXTULUI DE MARKETING LA NIVELUL ORGANIZAŢIEI
  15. 4.1 POLITICA DE PRODUS, PREŢ, DISTRIBUŢIE, PROMOVARE, PERSONAL ŞI CLIENŢI 17
  16. Capitolul V. CONCLUZII
  17. 5.1 PROPUNERI- IN CEEA CE PRIVESTE ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII DE MARKETING- IMPLEMENTAREA MIXTULUI DE MARKETING LA NIVELUL ORGANIZAŢIEI 22
  18. Bibliografie

Extras din proiect

INTRODUCERE

Firma la care s-a desfăşurat stagiul de practică în perioada 19 iunie – 5 august 2010 se numeşte S.C. PROMO MARKET S.R.L. Cluj-Napoca.

Deoarece este o societate pentru o categorie diversă de persoane, de la cei cu venituri mai mici si medii până la cei cu venituri substanţiale- m-a motivat în alegerea opţiunii în ceea ce priveşte practica de specialitate.

În cadrul stagiului de practică, personalul firmei a fost foarte generos, ajutându-mă să ma integrez în echipa de lucru, oferindu-mi toate datele necesare pentru realizarea proiectului. De asemenea, în timpul liber au avut bunăvoinţa şi răbdarea de a-mi explica diverse lucruri legate de organizaţie şi activitatea pe care o desfăşoară.

S.C. PROMO MARKET S.R.L. are ca public de adresabilitate populaţia din Cluj-Napoca din diferite zone ale oraşului dar şi persoanelor aflate în tranzit prin municipiul Cluj, clienţii fiind persoane atât fizice cât şi juridice, care utilizează seviciile oferite de firmă pentru îndeplinirea unor nevoi şi dorinţe.

S.C. PROMO MARKET SRL dispune de personal specializat care oferă servicii de calitate, care întâmpină aşteptările clienţilor, respectând şi aplicând politica preţurilor rezonabile şi corecte; informează corect şi în mod continuu clienţii; le protejează interesele şi respectă termenii specificaţi în contractele şi obligaţiile profesionale.

Datorită strategiei adoptate de organizaţie şi anume cea a unei oferte diversificate, accesibilă unei sfere cât mai largi a cererii, clienţii firmei fac parte din toate categoriile sociale.

Organizaţia face eforturi considerabile în scopul promovării în cele mai bune condiţii ale serviciilor sale. În faţa presiunilor pieţei firma nu stă pasivă şi pe lângă eforturile de adaptare a ofertei şi preţurilor ci apelează la strategii şi instrumente promoţionale pentru a-şi atrage un număr cât mai mare de clienţi (fidelizarea acestora).

Stagiul de practică s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii, echipa organizaţiei îndeplinindu-şi misiunea, şi anume aceea de a mă introduce cât mai rapid în sfera problematicii marketingului.

O asemenea practică de specialitate consider că a fost necesară pt acumulare nu numai de cunoştinţe teoretice ci şi practice, prezenta organizaţie oferindu-mi posibilitatea îndeplinirii în condiţii excelente a acestei misiuni.

I. PREZENTAREA GENERALĂ A UNITĂŢII COMERCIALE

1.1 SCURT ISTORIC AL ORGANIZAŢIEI

Complexitatea unor fenomene economice face ca în economiile moderne, prin crearea sistemului de piată, comerţului să-i revină rolul instrumentului de reglare a mecanismului de piaţă, organizând procesul confruntării dintre forţele cererii şi ale ofertei şi asigurând materealizarea respectivelor confruntări în acte de vânzare-cumpărare prin antrenarea a numeroase şi complexe mase de agenţi economici.

Societatea este o persoană juridică română, având forma juridică unei societăţi pe acţiuni cu răspundere limitată, fiind înregistrată la registrul comerţului sub numărul J12/1523 în 2004 şi având codul fiscal RO 16366947. S.C. Promo Market S.R.L. este o firmă privată, cu un capital social subscris şi vărsat de 6.801.048 RON

Atribuţiile, responsabilităţile şi competenţele organismelor participative de managment sunt evidenţiate în Statutul firmei şi Regulamentul de organizare şi funcţionare. Toate aspectele privind constituirea, functionarea si inregistrarea societatilor comerciale sunt reglementate prin:

• Legea 31/1990, modificata si republicata in 1998, privind societatile comerciale;

• Legea 26/1990, modificata si republicata in 1998, privind Registrul Comertului;

S.C. Promo Market SRL a fost înfiinţată în 2004 avand în prezent peste 30 de angajaţi, cu o cifră de afaceri pentru anul 2010 de aproximativ 7 milioane RON , cu patru puncte de lucru şi al 5-lea in deschidere în luna septembrie :

- pe str. Peana 18;

- pe Calea Floreşti 81;

- la capătul rutei trolebusului 3 in Gheorgheni;

- pe str. Geordano Bruno (Autogară);

- pe str. Maramureşului.

S.C. Promo Market S.R.L. a apărut ca o dorinţă a directorului actual de a-şi înfăptui un vis mai vechi şi anume de a-şi pune în practică talentele manageriale pe care le deţine dar şi a cunoştiinţele în ceea ce priveşte activitatea de comerţ, prin deţinerea unui patrimoniu profitabil, al unei societăţi cu care să poată concura pe piaţă alături de alţi patroni si directori şi bineînţeles de a-si face un renume în ceea ce priveşte modul de operare şi administrare al unei unităţi economice, al unei societăţi comerciale

Astfel că:

- în 2004 ca urmare a unei oportuniţi financiare şi spaţiale a luat fiinţă S.C. Promo Market SRL având un singur sediu şi un singur punct de lucru în cartierul Zorilor, pe strada G.Dima, avand 2 asociaţi cu capitaluri proprii şi egale, care au investit în aparaţia pe piaţă a unei noi societăţi pentru a-şi încerca norocul ca orice persoană.

- unitatea comercială respectivă era defapt un magazin cu servire asistată (la tejghea) care se adresa in principal persoanelor aflate in tranzit dar şi celor care dore-au sa îşi completeze nevoile zilnice.

- investiţiile în această unitate comercială au fost de 1,000 RON reprezentând cheltuielile de înfiinţare, chirie, mobilierul necesar desfăşurării activităţii de vânzare dar şi de depozitare temporară a mărfurilor, publicitatea necesară, etc.

Aceste punct de lucru din păcate nu a avut acel succes scontat şi prin urmare la 3 luni de la deschidere acesta a fost închis dar firma împreuna cu cei doi asociaţi nu s-au lăsat de la primul hop întâlnit ci dimpotriva au căutat o alta locaţie pentru a reîncepe lupta de comerţ şi au deschis un nou punct de lucru pe Calea Floreşti cu profitul realizat la ultima locaţie si adaosuri provine din viramente personale, ce încă îşi desfăşoară activitatea şi azi.

Preview document

Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 1
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 2
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 3
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 4
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 5
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 6
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 7
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 8
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 9
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 10
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 11
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 12
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 13
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 14
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 15
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 16
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 17
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 18
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 19
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 20
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 21
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 22
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 23
Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Marketing - SC Promo Market SRL Cluj-Napoca.doc

Alții au mai descărcat și

Plan Resurse Umane

INTRODUCERE Activitatea tranzacţiilor imobiliare reprezintă un fenomen economico – social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Analiza Porter la compania Tymbark Maspex

ABSTRACT The mother company, Maspex Wadowice, has a history of almost 25 years, originaly from Poland. Maspex Company has been present in Romania...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Deschiderea Supermarketului Nice Price

DESCRIEREA SUPERMARKETULUI “NICEPRICE” Proiectul “Nice Price” Supermarket are ca scop comercializarea de produse cosmetice, alimentare, chimice,...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?