Proiect la Management - Group Carrefour

Proiect
5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5033
Mărime: 124.94KB (arhivat)
Publicat de: Marilena Sava
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. I. Scurt istoric al companiei 3
  2. II. Misiunea companiei 4
  3. III. Sigla, slogan, valori 5
  4. IV. Obiectivele companiei 6
  5. V. Strategii utilizate 6
  6. VII. Stilul de conducere a managerului 15
  7. VIII. Politica companiei privind resursele umane 17
  8. IX. Analiza SWOT a companiei 19
  9. X. Concluzii privind activitatea companiei 21
  10. XI. Bibliografie 23

Extras din proiect

I. Scurt istoric al companiei

Compania CARREFOUR a fost fondată în Franţa, în anul 1959 de către familiile Fournier şi Defforey. În anul 1960 se deschide primul supermarket în Annecy, iar în 1963 primul hypermarket cu o suprafaţă de 2.500 m, cu 12 case de marcat şi 400 de locuri de parcare în Sainte-Genevieve-des-bois.

Carrefour este primul retailer european şi al doilea din lume, după Wal-Mart. Grupul Carrefour avea pe plan mondial, în septembrie 2007, 1.108 hypermarket-uri, 2.659 de supermarket-uri, aproape 6.000 de magazine de tip "hard-discount", şi peste 4.700 de magazine de proximitate.

În cei 50 de ani de viaţă grupul Carrefour s-a dezvoltat pe 4 continente: Europa, America Latină, Asia şi Africa.

- În Europa: Spania, Italia, Belgia, Cipru, Portugalia, Polonia, România, Olanda şi Turcia;

- În America Latină: Brazilia, Argentina, Bolivia;

- În Asia : China, Taiwan, Thailanda, Indonezia, Malaiezia si Singapore.

Ca ţări partenere ( în franciză ) are: Belgia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Oman, Quatar, Egipt, Tunisia, Algeria, Republica Dominicană şi Japonia.

Cele mai mari vânzări s-au înregistrat în hypermarket-uri 58.7%, urmate de 23.8% supermarket-uri, 9.5% hard discount, 8% cash & carry.

Grupul Carrefour are peste 460.000 angajaţi şi peste 2 miliarde de clienţi anual. Cifra de afaceri în 2006 a fost de 97,4 miliarde de Euro, în 2008 a fost de 97,5 miliarde Euro. Regiunile cu cea mai mare contributie la vânzările Carrefour pe plan mondial au fost Franta, 41,6 miliarde de euro si Europa, exceptând Franta, 33,2 miliarde de euro. Pe următoarele locuri s-au situat Asia si America Latina cu 5,4 miliarde de euro, respectiv 7,1 miliarde de euro.

Structura actionariatului companiei Carrefour este împărttită între Grupul familiei Halley care detine 13,03% din actiuni, grupuri de firme auto, 0,14%, angajati Carrefour, 1,41%, iar 85,42% sunt listate public.

În România, în anul 2006 Carrefour a vândut prin cele şapte magazine, produse în valoare de 608,9 milioane de euro, reprezentând o creştere cu 39% faţă de 2005. Carrefour avea în decembrie 2007 zece hypermarket-uri în România, cinci în Bucureşti şi câte unul în Ploieşti, Constanţa, Braşov, Brăila, Iaşi, Cluj-Napoca, Pitesti.

Carrefour România a preluat, în toamna lui 2007, lanţul de supermarket-uri Artima, pentru 55 milioane de euro, cu scopul de a-şi consolida poziţia pe piaţă. Reteaua Artima deţinea 21 de magazine, concentrate în vestul ţării, cu o suprafaţă totală de vânzări de 21.000 de metri pătraţi.

Carrefour operează în România o reţea de 22 de hypermarket-uri Carrefour şi 21 de supermarket-uri Carrefour Express (iulie 2009).

II. Misiunea companiei

Misiunea noastră este să fim cea mai bună companie de vânzare din întreaga lume.

Pentru a atinge acest scop, trebuie ca noi, în calitate de grup, precum moleculele, să ne unim energia, să ne concentrăm si să ne angajăm să facem din această misiune cauza noastră comună. A fi cei mai buni implică respectarea valorilor noastre esentiale si confirmarea standardelor noastre ridicate. Cu totii împărtăsim un vis: să facem din Carrefour o companie recunoscută si iubită pentru că îsi ajută clientii si consumatorii săi să se bucure de o calitate mai bună a vietii în fiecare zi.

Pentru a ne îndeplini acest vis, ne facem meseria, fiind în fiecare zi: dedicati, responsabili si optimisti. Aceste trei valori ne aduc pe toti mai aproape de clientii si consumatorii nostri si reflectă personalitatea noastră. Căutăm si găsim pentru acestia cele mai bune solutii posibile în fiecare zi.

Suntem dedicati. Suntem profesionisti si cetăteni dedicati. Actionăm continuu pentru a depăsi asteptările tuturor. Suntem dedicati pentru a aduce valoare adăugată si pentru a găsi noi solutii pentru o mai bună calitate a vietii.

Suntem responsabili. Atenti la clientii si consumatorii nostri, în permanentă receptivi la nevoile lor. Îi întâmpinăm în magazinele noastre si le răspundem asteptărilor cu amabilitate, entuziasm si atentie la detalii.

Suntem optimisti. Abordăm toate provocările cu energie, entuziasm si idei noi. Contribuim la a încânta viata clientilor si consumatorilor nostri. Pentru ei, pentru colaboratorii nostri, pentru planetă, vrem tot ce este mai bun pentru astăzi si pentru mâine.

III. Sigla, slogan, valori

Sigla:

Semnificaţia siglei: Culorile au o semnificaţie importantă: denotă devotamentul continuu către clienţii companiei. Logo-ul a fost creat în 1966: “C” din logo vine de la Carrefour şi cele două săgeţi în ambele sensuri reprezintă clienţii care vin din toate direcţiile şi se întalnesc la Carrefour. Carrefour în limba chineză înseamnă fiecare familie fericită şi acestă sintagmă reflectă valorile cheie ale companiei Carrefour.

Sloganul companiei în România este: ”Pentru o viaţă mai bună!”

Valorile:

Libertate: Respectarea libertăţii de alegere a clienţilor prin oferirea unei game diversificate de produse şi mărci, alături de oferirea de informaţii complete şi obiective. Asigurarea libertăţii consumatorilor de a achiziţiona la preţuri corespunzătoare puterii de cumpărare. Creşterea accesului la consum. Acordarea tuturor colaboratorilor a dreptului la iniţiativă şi libertatea de a fi întreprinzător.

Responsabilitate: Asumarea deplină a consecinţelor acţiunilor noastre faţă de clienţi, companie, colaboratori, alte instituţii şi fată de mediul înconjurător.

Preview document

Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 1
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 2
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 3
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 4
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 5
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 6
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 7
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 8
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 9
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 10
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 11
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 12
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 13
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 14
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 15
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 16
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 17
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 18
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 19
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 20
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 21
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 22
Proiect la Management - Group Carrefour - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Proiect la Management - Group Carrefour.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de Caz - SC Kosarom SA

REZUMAT Proiectul prezinta si analizeaza situatia grupului de firme KOSAROM, firma specializata in producerea si comercializarea carnii de porc,...

Prezentarea funcțiunii comerciale din cadrul societății comerciale Carrefour România SA

CAPITOLUL I . PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE CARREFOUR ROMÂNIA S.A. Grupul Carrefour Franţa este cel mai mare retailer din Europa şi al...

Carrefour

Domeniu de activitate Carrefour in lume Domeniul de activitate al Grupului Carrefour este retailul. Acesta consta in vanzarea de bunuri sau marfa...

Analiza managerială a unui hotel

INTRODUCERE Serviciile oferite turiştilor la locul de petrecere a vacanţei reprezintă componenta cea mai importantă a activităţii turistice. Ele...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Diagrama cauză-efect - Ishikawa

Diagrama cauză-efect - în "os de peşte" (fishbone) sau Ishikawa - a fost dezvoltată de Kaouru Ishikawa (1986) cu scopul de a determina şi defalca...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?