SC Nick&John SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5569
Mărime: 50.10KB (arhivat)
Publicat de: Relu Marian
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. ISTORICUL ŞI PREZENTAREA FIRMEI

Istoric al activitãţii întreprinderii şi aspecte legale

Firma a luat fiinţă în luna septembrie a anului 2001 ca societate cu raspundere limitata, inregistrată la Registrul comerţului cu numarul J08/119/2001 având ca asociaţi-administratori pe Sfreja Cosmin şi Draghici Ion , activitatea firmei fiind aproape in mod exclusiv producerea de piese din masa plastică prin injectie.

Primele maşini de injectat mase plastice au fost relizate in regie proprie. Până in anul 2002 firma a avut în jur de 20 salariati. Aproape toate piesele produse iniţial erau destinate sectorului de piese de schimb pentru autoturisme Dacia.

Cu incepere din anul 2002 şi până în anul 2004 se fac primele investiţii de amploare respectiv se achizitioneaza primele utilaje destinate fabricării de matriţe in regie proprie (masina de frezat, strung universal, masina de rectificat ) capacitatea de productie a firmei ajunge la 2 milioane piese/an.

Începând cu anul 2003 firma a inceput un proces de modernizare a capacităţilor de producţie concretizată in achiziţionarea unui număr important (7 buc.) maşini de injectie orizontale dotate cu comandă computerizată de mare productivitate , precum si alte câteva maşini destinate creşterii randamantului productiv si a calităţii pieselor si matriţelor (masina de prelucrat prin electroeroziune, maşini de macinat deseuri din plastic ,manipulatoare pneumatice pentru separarea pieselor de canalele de injecţie,etc).Numărul de angajati a ajuns in acestă perioada la aproximativ 40 persoane.

În prezent firma nu mai execută în mod exclusiv piese de schimb pentru sectorul auto producând un numar mare de repere cu destinaţii foarte diverse (construcţii cu geam şi tâmplărie termopan,accesorii pentru instalaţii termosanitare,accesorii pentru mobilier din lemn,diverse)

Prezentarea generală a firmei

Denumirea societãţii este S.C. “NICK&JOHN” S.R.L.

Sediul se aflã pe Str.Harmanului nr. 31, Braşov, cu punct de lucru pe Calea Bucureşti 116

În toate facturile, actele, anunţurile, publicaţiile şi alte documente ce emanã de la societate, denumirea societãţii va fi precedatã de cuvintele “ Societate cu Rãspundere Limitatã” sau urmatã de iniţialele S.R.L, sediul, capitalul social şi numãrul de înregistrare la Registrul Comerţului.

Forma juridicã de constituire

Societatea comercialã “ NICK&JOHN ” este persoanã juridicã românã, având forma de Societate cu Rãspundere Limitatã.Aceasta îşi desfãşoarã activitatea în conformitate cu legea românã şi prevederile statului.

Capitalul social

Capitalul social este constituit prin aport în numerar de 10.000.000 lei, împãrţit în 100 pãrţi sociale a câte 100.000 lei fiecare parte socialã, vãrsat cu foaie de vãrsãmânt în bancã.

La sfârşitul anului 2003 societatea S.C. NICK&JOHN S.R.L. prezenta o cifră de afaceri de 20.000 de dolari americani tendinţa fiind una de creştere în condiţiile sporirii productivităţii şi a diversificării producţiei cât şi în condiţiile lărgirii portofoliului de clieţi ai firmei. Până la data de 30 iun 2005 cifra de afaceri a avut o tendinţă ascendentă reuşind sa atingă pragul de aproximativ 25.000 euro.

De la începutul dezvoltării firmei profitul societăţii a fost reinvestit în activitatea de exploatare şi în activitatea de investiţii, firma apelând pentru acestea la programme moderne de finanţare de genul RICOP. Dacă în anul 2002 profitul net al firmei se încadra în jurul a 100.000.000 lei anual putem observa că la sfrârşitul anului 2003 acesta se încadra în jurul valorii de 170.000.000 lei, tendinţa fiind de creştere, în condiţiile investiţiilor făcute.

Dacă firma ar contracta noi furnizori atunci ar putea obtine profituri mai mari .

II. ANALIZA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR GENERAL

„Mediul înconjurător general cuprinde elementele externe care afectează în mod reletiv uniform un număr mare de organizaţii şi au o influenţă indirectă asupra organizaţiei de referinţă, în timp ce influenţa invesă este nesemnificativă”.

Acestui mediu i s-a dat de către Jonson şi Scholes în anul 1993 titulatura PEST, un acronim care defineşte subsistemele în care poate fi descompus mediul înconjurător general. Astfel ptem distinge patru mari componente : mediul Politico-legal, mediul Economic, mediul Socio-cultural şi mediul Tehnologic.

În analiza pe care o vom face asupra mediului înconjurător general vom subdiviza mediul politic în două subcategorii, şi anume : mediul demografic şi mediul legal.

Mediul Politico-legal „românesc este omogem la nivel naţional şi diferenţiat faţă de ţările din jur. Diferenţierile la nivel judeţean sau local sunt nesemnificative pentru majoritatea elementelor uzuale de analizat.”

Mediul demografic din România ar putea fi un mediu care ajută firma datorită structurii sale şi mai ales datorită modului în care acesta influenţează activitatea principalilor clienţi ai firmei, şi anume producătorii de automobile. Astel vom face o scurtă analiză asupra structurării populaţiei din România pe grupe de vârstă, sex şi după ocupaţii.(anexa 1)

Preview document

SC Nick&John SRL - Pagina 1
SC Nick&John SRL - Pagina 2
SC Nick&John SRL - Pagina 3
SC Nick&John SRL - Pagina 4
SC Nick&John SRL - Pagina 5
SC Nick&John SRL - Pagina 6
SC Nick&John SRL - Pagina 7
SC Nick&John SRL - Pagina 8
SC Nick&John SRL - Pagina 9
SC Nick&John SRL - Pagina 10
SC Nick&John SRL - Pagina 11
SC Nick&John SRL - Pagina 12
SC Nick&John SRL - Pagina 13
SC Nick&John SRL - Pagina 14
SC Nick&John SRL - Pagina 15
SC Nick&John SRL - Pagina 16
SC Nick&John SRL - Pagina 17
SC Nick&John SRL - Pagina 18
SC Nick&John SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • SC Nick&John SRL.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici de Negociere

CURSUL 1 COMUNICAREA ÎN CADRUL NEGOCIERILOR. DEFINITII. STRUCTURA UNUI PROCES DE COMUNICARE Rostul pe care îl ocupa teoria comunicarii în cadrul...

Ai nevoie de altceva?