Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2478
Mărime: 158.18KB (arhivat)
Publicat de: Camelia Oroș
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Prezentare generală a S.C. Marelvi Impex S.R.L.pag.3
  2. 2. Scurt istoric şi evoluţie.pag.4
  3. 3. Politica firmei.pag.5
  4. 4. Rolul managerului.pag.9
  5. 5. Concluzii .pag.11
  6. 6. Bibliografie.pag.12

Extras din proiect

STUDIU DE CAZ S.C. MARELVI IMPEX S.R.L.

1.Prezentare generală a firmei S.C. MARELVI IMPEX S.R.1

1.1 Date de identificare:

- Nume: SC. MARELVI. IMPEX.SRL

- Adresă: Societatea Marelvi îşi are sediu in Judeţul Suceava, Municipiul Rădăuţi pe Calea Cernăuţi nr. 114, telefon 0230564855; fax: 0230564005, mail: office@marelvi.ro: site www.marelvi.ro

- Număr unic de înregistrare : Nr. înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului J33 / 393 / 11.04.1995

- Codul fiscal: R 7282405

- Formă de constituire: SC.MARELVI IMPEX.S.R.L, RADAUTI a fost constituita în baza statutului societăţii autentificat de Notariatul de stat local Rădăuţi cu Nr. 3657 din 20 martie 1995 şi autorizată să funcţioneze conform Hotărâri Tribunalului Judeţean Suceava Nr. 278 din 24 martie 1995.

- Capital social: Societatea a avut la înfiinţare un număr de doi acţionari respectiv Mihalescul Elvira şi Burciu Maria cu aport la capital social de 60% si respectiv 40%. În 2006 aceştia s-au separat, rămânând Mihalescul Elvira ca unic acţionar la SC.MARELVI IMPEX .S.R.L RADAUTI.

- Domeniul de activitate al societăţii este: Comerţ cu ridicata al aparatelor electrice si de uz gospodăresc, al aparatelor de radio si televizoarelor.

- Cod CAEN: 5143.

- Logo:

2. Scurt istoric-evoluţie

Socictatea Marelvi a avut un număr de doi acţionari respectiv Mihalescul Elvira şi Burciu Maria cu aport la capital social de 60% si respectiv 40% până în anul 2006 când aceştia şi-au separat, activităţile, având loc separarea . Principalul obiectiv de activitate desfăşurat după constituire a fost: Comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate cu puncte de lucru în Rădăuţi, Marginea, Costişa.

Pe parcurs a fost înfiinţat un Depozit de comercializare de materiale de construcţii – Rădăuţi str. Ciorii şi un Magazin de desfacere a bunurilor elctrocasnice din Rădăuţi str. 1 Mai.

În anul 1995 societatea îşi începe activitatea cu următoarele puncte de lucru : două magazine de desfacere a produselor electrocasnice în Rădăuţi şi două în Suceava; un magazin de desfacere şi execuţie, instalaţii termice în Rădăuţi; depozite de produse electrocasnice în Rădăuţi, Galaţi, Găieşti, Braşov, Cluj. Iaşi; un depozit de desfacere a produselor în Rădăuţi.

Valoarea capitalului social subscris şi vărsat la înfiinţare a fost de 100.000 lei constituit într-un număr de 33 acţiuni, asociaţii având părţi egale la constituire. Ulterior se majorează capitalul la 500.000 lei acţiunea revenind câte 50 acţiuni la fiecare acţionar. Prin actul adiţional nr. 1578/28-03-1997 asociatul Mihalescul Elvira majorează capitalul social cu aport propriu în natură cu suma dc 15.000.000 lei, capitalul social ajungând la suma de 56.855.000 lei repartizat pe acţionari.

Deşi a început ca retailer, în anul 2000 Marelvi s-a orientat către marea distribuţie, încercând să identifice punctele slabe ale distribuţiei de electrocasnice, pentru a le putea transforma în puncte forte ale Marelvi.

Până în anul 2001, compania s-a axat în proporţie de 85% pe distribuţia de „white goods" marca Arctic - de altfel, şi la acest moment, compania Marelvi este unul dintre cei mai importanţi trei distribuitori de produse Arctic din România. Ulterior Marelvi a intrat într-un proces de extindere, concretizat prin echilibrarea şi extinderea portofoliului de produse oferit. Astfel, au fost încheiate contracte de distribuţie şi import cu alţi mari producători de electrocasnice, astăzi compania

comercializând mărci precum Bosch, Electrolux, Îndesit, Ariston, Zanussi. AEG, Gorenje şi Whirlpool, Sony, LO sau Samsung.

O dată cu dezvoltarea pieţei de electrocasnice şi electronice, alimentată de puternica evoluţie a reţelelor de retail din România, Marelvi a abordat o nouă direcţie în ceea ce priveşte serviciile pe care le oferă. Astfel, compania pune la dispoziţia retailerilor personal bine pregătit, care poate oferi consultanţă în privinţa gamelor de produse electrocasnice şi electronice.

Începând cu anul 2005, Marelvi devine unic distribuitor în România al produselor Protecno, de la Merloni Progetti. Pentru început, Marelvi va oferi pentru comercializare partenerilor săi produse electrocasnice mici - aspiratoare, fier de călcat, cuptoare cu microunde, lăzi frigorifice, maşini de cafea espresso, maşini de tocat, precum şi produse şi accesorii destinate îngrijirii părului. Ulterior, în urma analizei evoluţiei portofoliului iniţial, compania va distribui şi alte produse marca Protecno.

Începând din aprilie 2008, Marelvi a devenit unic importator si distribuitor pe piaţa romanească al produselor de uz casnic deţinute de concernul german Liebherr, unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de aparatura frigorifica de inalta calitate . Marelvi lanseaza în Romania gama premium de aparte de refrigerare Liebherr: frigidere, combine si lăzi frigorifice, răcoritoare pentru vinuri. Concepută sub exigentul calităţii superioare si a design-ului de excepţie, linia de aparate electronice Liebherr esre rezultatul experienţei companiei de 50 de ani în acest domeniu.

Astăzi, Marelvi se numară printre primii trei cei mai importanţi distribuitori naţionali de echipamente electronice si electrocasnice din Romania. La sfârşitul anului 2008 cifra de afaceri înregistrată fiind de aproximativ 160 000 000 Ron (155 738 000 RON).

La începutul anului 2009 s-au finalizat detaliile colaborării cu reţeaua de hypermarket-uri Carrefour Romania.

Preview document

Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 1
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 2
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 3
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 4
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 5
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 6
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 7
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 8
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 9
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 10
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 11
Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - SC Marelvi Impex SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă a managerului, liderului și întreprinzătorului

INTRODUCERE Resursele umane ocupă un loc central pentru dezvoltarea unităţilor economice, dar puţini îşi dau seama că acestea se fac eficiente...

Raționalizarea și modernizarea sistemului decizional

1. Definirea si structura sistemului decisional 1.1 Defimirea deciziei. Decizia manageriala Fiecare dintre noi luăm decizii care ne privesc...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Misiune de Audit Intern

Prezentarea societatii Compania Marelvi a fost înfiinţată în anul 1995 cu capital exclusiv românesc, activând în sectorul de retail electrocasnice...

Ai nevoie de altceva?