Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2418
Mărime: 49.85KB (arhivat)
Publicat de: Aura Dumitrascu
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE ADMINISTRATIE SI MANAGEMENT PUBLIC

Extras din proiect

CAPITOLUL I: PREZENTAREA INVESTITIEI

In prezent in comuna Corbeanca nu exista o piata agroalimentara, de aceea primaria comunei s-a hotarat sa investeasca intr-un astfel de proiect. Astfel, locuitorii comunei erau nevoiti sa mearga sa faca cumparaturi din zonele invecinate. Deasemenea odata cu implementarea acestui proiect se vor crea noi locuri de munca si se vor atrage noi sume de bani catre bugetul local din taxe si impozite.

Comuna Corbeanca este situata in partea de vest a judetului Ilfov, la limita cu judetul Dambovita si la 20 km de Bucuresti. Teritoriul comunei Corbeanca se invecineaza la nord cu comuna Peris, la vest cu judetul Dambovita, la sud-vest cu orasul Buftea, la sud cu comuna Mogosoaia, la sud-est cu Orasul Otopeni, iar la nord-est cu comuna Balotesti. Comuna Corbeanca este situata in exclusivitate in zona de campie, cu o altitudine intre 50 si 120 m, apartinand subunitatilor Campiei Vlasiei.

Prin constructia pietei se doreste realizarea unor spatii ce vor avea ca functiune noduri comerciale destinate vanzarii de fructe, legume, flori si alte produse.

Imobilul va fii amplasat in zona centrala, in vecinatatea primarie si a policlinicii medicale. In partea dreapta a intrarii dinspre strada Sf. Gheorghe se va construi un corp ce va cuprinde zece spatii comerciale, fiecare avand o suprfata utila de 48mp, in total suprafata construita va fii de 500 mp. In spatial ramas din hala de 1000 mp se vor amplasa 100 de tarabe si deasemenea se va lasa spatiul necesar intre acestea pentru accesul cumparatorilor.

Acest corp va avea fundatie din beton, iar peretii vor fii construiti din schela metalica si termopan, cu geamuri termoizolante si invelitoare din tigla metalica.

Aceasta va avea trei cai de acces, unul auto si doua pietonale, cel din partea nordica este auto, avand in partea sudica si estica caile de acces pietonal. Accesele vor fii amenajate in vederea realizarii unor conditii adecvate de circulatie prin pavarea trotuarelor destinate circulatiei pietonilor, delimitarea acestora cu borduri, marcaje ale sistemului rutier, spatii pentru parcarea autovehiculelor si montarea de indicatoare rutiere.

Suprafata lucrarii este de 2000 mp din care 500 mp spatii comerciale si 1000 mp zona cu tarabe, rezultand suprafata de 1500 mp construibili, astfel ramanand 500 mp in care vor fii amenajate spatiile pietonale si spatiul pentru parcarea autovehiculelor.

Valoarea totala a investitiei este de 755.000 €, din care lucrarile de constructii costa 615.000 €. Suprafata construita a pietei este de 1500 mp, iar cea utila este de 1250 mp. Va fii construita pe un singur nivel. Terenul pe care se va face investitia este a domeniului public. Deasemenea investitia fiind suportata din bugetul local. Durata estimata a investitiei este de 24 luni, din care alocata lucrarilor este de 12 luni.

Pe timpul executiei un numar insemnat de persoane calificate si necalificate vor ocupa locuri de munca in vederea finalizarii acestui obiectiv, estimandu-se ca, pentru o perioada de 12 luni numarul total de persoane participante la realizarea obiectivului se estimeaza la circa 20 persoane. Personalul se estimeaza la un numar de 3 persoane cu pregatirea necesara desfasurarii activitatilor prevazute. Personalul de curatenie fiind asigurat de cei din cadrul Primariei.

Lucrarea poate fii prejudiciata de urmatorii factori de risc:

-Riscuri institutionale:

-Comunicarea defectuoasa intre entitatile implicate in implementarea proiectului si executantii contractelor de lucrari si achizitii echipamente si utilaje.

-Riscuri legale:

-Obligativitatea repetarii procedurilor de achizitii datorita gradului redus de participare la licitatii

-Obligativitatea repetarii procedurilor de achizitii datorita numarului mare de oferte necomforme primite in cadrul licitatiei

-Instabilitatea legislativa – frecventa modificarilor de ordin legislativa, modificari ce pot influenta implementarea proiectului.

Din nefericire acesta categorie de riscuri este greu de controlat, deoarece nu depinde direct de investitorul proiectului.

Pentru a putea implementa proiectul am avut nevoie de urmatoarele avize si acorduri:

-Certificatul de urbanism

-Avizele specificate in certificatul de urbanism

-Aviz ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii)

-Alte avize si acorduri necesare

Grupul tinta este alcatuit din producatori, comercianti, antreprenorii din comuna, dar si din imprejurimi, iar beneficiarii finali sunt locuitorii comunei.

Preview document

Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 1
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 2
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 3
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 4
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 5
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 6
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 7
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 8
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 9
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 10
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 11
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 12
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 13
Studiu de fezabilitate a pieței agroalimentare din Comuna Corbeanca - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Fezabilitate a Pietei Agroalimentare din Comuna Corbeanca.docx

Alții au mai descărcat și

Studiu de fezabilitate fermă lipitori

1) Introducerea 1.1. Scopul si obiectivele studiului de fezabilitate. Redactarea prezentului studiu a fost necesara in vederea obtinerii de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Studiu de fezabilitate - metoda DCF

STUDII DE FEZABILITATE – NOTIUNI GENERALE Studiul de fezabilitate are ca scop demonstrarea cat mai devreme posibil daca un proiect este viabil din...

Ai nevoie de altceva?