Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2024
Mărime: 94.49KB (arhivat)
Publicat de: Tem B.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bobalca Claudia

Extras din proiect

Studiu de piată: lenjerie intimă de damă

Firma de lenjerie intimă „ADA’s PRETTIES” doreste să lanseze pe piata din România o nouă gamă de produse destinate femeilor. Linia noastră de lenjerie intimă îsi propune să îndeplinească nevoile femeilor si pentru că această campanie să aibă succes am realizat un studiu de cercetare al pietei pentru a le îndeplini la un nivel cât mai ridicat.

Echipa de cercetare face parte din Departamentul de Marketing al firmei „ADA’s PRETTIES” si este formată din trei specialisti cu abilităti în prospectarea pietei: Ditu Diana- Ioana, Pintilei Denisia- Maria, Vieriu Adriana.

Raportul de cercetare a fost realizat în municipiul Iasi, pe o perioadă de o săptămână 23- 27 martie 2009, oamenii intervievati au fost alesi aleatoriu, netinându-se cont de nationalitate si religie.

Problema decizională

Industria producătoare de lenjerie intimă din România este în continuă crestere si dezvoltare. Pe piată, concurenta este destul de acerbă, însă producătorii sunt optimisti în ceea ce priveste cererea produsului. De aceea, este potrivit să analizăm mai amănunţit modul în care firmele îşi pot forma clienţi fideli şi depăşi concurenţa. Firma noastră doreste să se diferentieze de aceasta printr-un produs inovativ în ceea ce priveste design-ul si materialul acestuia. Pentru a garanta rentabilitatea lansării unui nou produs pe piată, firma noastră a realizat o cercetare de marketing pe bază de chestionar pentru a studia preferintele consumatorilor în materie de lenjerie intimă.

Obiectivele cercetării

Etapa 1: Importanta pe care consumatorul o acordă acestui tip de produs;

Etapa 2: Bugetul alocat de către client în achizitionarea produsului;

Etapa 3: Ce doreste consumatorul de la acest produs;

Etapa 4: Piata concurentă;

Etapa 5: Deschiderea consumatorului spre nou.

Metoda cercetării

Pentru realizarea cercetării s-a realizat o anchetă de tip stradal, care are ca obiectiv descrierea comportamentului consumatorilor, cu privire la atitudinea acestora fată de lansarea produselor noastre. În acest scop, cercetarea este cantitativă si suportul pentru obtinerea informatiilor a fost chestionarul. Acesta cuprinde 12 întrebări , dintre care majoritatea sunt închise (contin o alternativă simplă răspunsul fiind de tipul da sau nu) sau semi-închise ( i se cere persoanei interogate să aleagă unul sau mai multe răspunsuri dintr-o listă dată; la rândul lor, acestea pot fi întrebări cu răspunsuri ordonate, de tip scală). Chestionarul cuprinde atât întrebări cu alegere unică cât si întrebări cu alegere multiplă. Întrebările sunt simple, precise, trezesc interesul, sunt usor de înteles, astfel încât răspunsurile sunt mai usor de dat si prelucrarea si interpretarea datelor se simplifică.

Chestionarul a fost aplicat pe stradă, cei întrebati fac parte din segmentul tintă al produsului nostru, ne-am adresat femeilor cu vârsta cuprinsă între 20-50 ani. Am întâmpinat unele dificultăti în a comunica cu intervievatul, datorită anumitor factori: lipsa de timp si prejudecătile acestora. Însă am întâmpinat si oameni care s-au arătat dispusi în a ne răspunde la cele 12 întrebări, astfel am putut realiza cele 30 chestionare pe care le-am atasat la anexă.

CHESTIONAR

Produsul analizat: lenjerie intimă de damă

Bună ziua, firma noastră doreste să lanseze pe piată o nouă gamă de lenjerie intimă destinată femeilor, cu vârsta cuprinsă între 20-50 de ani din mediul urban. Am dori dacă se poate să ne răspundeti la câteva întrebări.

Vă asigurăm că răspunsurile dumneavoastră sunt confidenţiale şi vor folosite doar pentru realizarea acestui studiu de piaţă.

Preview document

Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 1
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 2
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 3
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 4
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 5
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 6
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 7
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 8
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 9
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 10
Lenjerie intimă de damă - raport de cercetare - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Lenjerie Intima de Dama - Raport de Cercetare.doc

Te-ar putea interesa și

Raport de cercetare - lenjerie de damă

RAPORT DE CERCETARE Problema decizională este stabilirea atributelor articolului de lenjerie intimă pe care firma „La Femme” urmează să îl lanseze...

Ai nevoie de altceva?