Mixul de marketing - haine pentru căței

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 16311
Mărime: 5.16MB (arhivat)
Publicat de: David Vasilache
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Claudia Bobâlcă

Extras din proiect

MIXUL DE MARKETING

COSTUM NAŢIONAL PENTRU CĂŢEI

Facem parte din departamentul de marketing al firmei “Puchiţu” SRL cu sediul în Iaşi, firma deţinând o filială şi în Bucureşti. Firma are ca obiect de activitate crearea de hăinuţe pentru căţei de talie mică, mijlocie şi mare. Produsele firmei noastre sunt create din materiale bine alese care să ofere animăluţelor maximul de confort şi să le evidenţieze personalitatea.

Materialele, croiul şi decorul principalelor piese de îmbrăcăminte amintesc modelele arhaice, exprimând totodată concepţii care s-au impus prin ingeniozitatea adaptării pieselor, atât la condiţii de mediu, cât şi la cele de reprezentare socială şi ceremonială.

Întreprinderea îşi doreşte sǎ lanseze pe piaţa româneascǎ costumul naţional pentru căţei de talie mică, medie şi mare, acesta având integrate numeroase caracteristici care să îl diferenţieze de produsele concurenţei.

Costum: complex vestimentar de sărbătoare, care are un caracter etnic de prestigiu. Fel de îmbrăcăminte caracteristic unui popor (sau a unei ţări, sau a unei perioade). Costum naţional ori costum popular: costumul care reflectă particularităţile etnice de vestimentaţie a unui popor.

Segmentul pieţei ţintă pe care firma şi-a dorit să pătrundă îl reprezintǎ persoanele cu vârsta cuprinsǎ între 31-40 ani, care dispun de venituri de peste 700 RON.

Firma Puchiţu SRL a realizat o cercetare cantitativǎ prin intermediul căreia a fost interesată sǎ afle dacǎ existǎ sau nu piaţa pe care şi-a dorit sǎ pǎtrundǎ; care sunt principalele caracteristici pe care consumatorii doresc sǎ le aibǎ noul produs; nivelul preţului.

De asemenea, firma a fost interesată în identificarea principalelor reţele de distribuţie, dar şi în promovarea adecvată a produsului prin elaborarea unui buget, a unui slogan şi a unei broşuri, promovarea reprezentând cartea de vizitǎ a firmei.

Pentru a-şi atinge obiectivele vizate, firma Puchiţu SRL a optat pentru realizarea anchetei la domiciliu. A fost ales acest tip de anchetă pentru cǎ a fost realizat faţǎ în faţǎ cu potenţialul cumpǎrǎtor şi astfel am putut observa şi diferitele reacţii ale persoanelor intervievate. Instrumentul folosit în cadrul anchetei a fost un chestionar cu opt întrebǎri axate

Haine pentru căţei

pe mix-ul de marketing ( Preţ, Produs, Promovare, Plasare ) care sǎ ne ajute în atingerea obiectivelor propuse.

1. Configurarea Produsului

1.1 Atribute

Putem preciza faptul că aproape orice produs pe care o firmă îl lansează pe piaţa ţintă, acţionează asupra consumatorului în două ipostaze diferite: ca produs fizic şi ca produs psihologic, acesta din urmă reprezentând faptul că produsul există pe piaţă în măsura în care consumatorul şi-l aminteşte şi îl vizualizează.

Firma Puchiţu SRL va prezenta configurarea produsului său: costum naţional pentru căţei abordând pe rând toate componentele sale capabile să influenţeze percepţia şi cererea de pe piaţa ţintă.

Acest produs este creat manual şi este destinat acelor căţei care participă la diverse evenimente precum diferite serbări, concursuri, prezentări de modă etc., precum şi celor care vor să-şi completeze garderoba cu un produs unicat.

Pentru o mai bună cunoaştere a pieselor ce compun îmbrăcămintea şi o mai bună înţelegere a rolului acestora în structura costumului, vom încerca să prezentăm fiecare piesă în parte, ca la urmă să arătăm costumul în componenţa sa. Costumul naţional pentru căţei este compus din 4 piese: cămaşă, fustă, catrinţă şi batic.

Cămaşa este fabricată din in, cu diverse imprimeuri, încreţită la lăbuţe, iar fusta, ornamentată doar în partea de jos, respectă acelaşi model cu cel al cămăşii. Catrinţa este piesa vestimentară care se îmbracă peste fustă şi care acoperă trupul de la brâu în jos. Baticul conţine diferite imprimeuri precum cele florale. De asemenea se vor folosi şi alte motive decorative.

În urma cercetării efectuate de echipa Azorel, referitor la culorile pe care ar trebui să le aibă costumul naţional pentru căţei („Ce combinaţie de culori credeţi că ar trebui să aibă un costum naţional pentru căţei?”) cel mai mare procent de 47% din persoanele chestionate au optat pentru combinaţia de culori alb – roşu – negru.

Haine pentru căţei

În ceea ce priveşte produsul nostru, nu se poate face o delimitare exactă între utilizarea principală şi secundară; acest lucru fiind interpretat în mod diferit de cumpărători. Produsul este destinat atât pentru căţeii care participă la diverse prezentări de modă, concursuri,

evenimente, cât şi pentru persoanele care vor să completeze garderoba patrupedului cu un produs unicat.

Preview document

Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 1
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 2
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 3
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 4
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 5
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 6
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 7
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 8
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 9
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 10
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 11
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 12
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 13
Mixul de marketing - haine pentru căței - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing - Haine pentru Catei.doc

Te-ar putea interesa și

Mix de marketing - pelerină pentru căței

Introducere Firma Papishop al cărei domeniu de activitate îl reprezintă confecţionarea şi comercializarea hainelor pentru căţei, doreşte să...

Piața hainelor pentru caței - SC Ham-Ham SA

Faceţi parte din departamentul de marketing al firmei__HAM-HAM____. Firma vostră decide să lanseze în România un nou produs. Este vorba de...

Ai nevoie de altceva?