Piața auto - segmentul compactelor sportive

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2823
Mărime: 2.43MB (arhivat)
Publicat de: Rafael Eugen Mușat
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Istorie Volkswagen Golf

Golf-ul este una din cele mai bine vandute si cele mai apreciate masini vandute de Volkswagen. Este o masina care a facut furori pe toate continentele.

VW Golf a fost unul dintre primele hatchback-uri fabricate vreodata, numarandu-se printre fondatorii acestei categorii. S-a dovedit imediat un loz castigator, Golf devenind cel mai de success model VW, fiind cel mai bine vândut model Volkswagen şi a treia maşină ca vânzare din lume (până în 2005 au fost produse mai mult de 26 de milioane de exemplare), precum si in nenumarate randuri titlul de masina anului de catre revistele de specialitate

Masina a fost gandita initial ca si un hatchback cu 3 usi, dar datorita succesului cei de la VW s-au gandit sa faca si modele cu 5 usi. Pe parcurusul timpului s-au creat diferite variante, care au avut la baza micutul hatchback (Vento, Jetta, Caddy).

In prezent, Volkswagen Golf a ajuns la a sasea generatie, formula succesului ramanand neschimbata, masina castigand inca de la debut titlul de “Car of the wear 2009”.

Nici nu a aparut bine pe piata Golf 6, ca Volkswagen s-a si pus pe treaba si a lansat prima editie speciala, in premiera la Salonul Auto de la Paris din octombrie. Este vorba despre Collectors Edition ("Editia Colectionarilor"), care va juca rolul celei de-a patra versiuni de echipare, alaturi de cele trei oficiale: Trendline, Comfortline si Highline.

în anul 1976 in Europa si in 1983 in SUA are loc lansarea primului Golf GTI (Gran Tourisme Injection) la doi ani de la apariţia primului model Golf. Iniţial, GTI a fost destinat unei serii speciale limitate, pentru ca ulterior, ca urmare a cererii ridicate, să devină o componentă stabilă printre modelele oferite de Volkswagen.

Model legendar, cu o multime de fani in toata lumea, care mizeaza pe performanta, dar si pe echilibru. Este considerat unul dintre cele mai bune hothatch-uri, chiar si atunci cand concurentii il depasesc la capitolul putere maxima.

Versiunea GTI, a creat peste noapte segmentul compactelor sportive, asa numitele “hot hatch”, de atunci mulţi alţi producători creeând versiuni sportive ale compactelor aflate în producţie.

Hatchback-urile compacte sunt cele mai apreciate modele din Romania pentru ca reprezinta un bun compromis intre pret, spatiu, calitate si tinuta de drum. Fiecare constructor alege insa sa sublinieze pe modelul pe care il ofera diferite caracteristici, in functie de cum isi cunoaste clientii si de ceea ce isi doresc potentialii clienti ai marcii.

La unii constructori exista insa si cate un model compact, hatchback care isi propune acelasi lucru cu competitorii sai - sa atraga iubitorii de sport pe patru roti. Sa le ofere pasionatilor de masini un model sport care sa le satisfaca setea de viteza, la un pret rezonabil. Acestea sunt hot hatch-urile si sunt deja multe posibilitati de a alege.

Principalii rivali ai Golf-ului GTI pe piata sunt:

- Renault Megane RS. Francezii au venit tare din spate, desi compactele lor nu aveau neparat o traditie in segmentul hothatch. Vechiul RS a avut mai multe editii speciale si a ajuns, la finalul carierei, sa se impuna ca fiind cea mai rapida masina de serie, cu tractiune fata, de pe Nurburgring. Pret - 23.144 euro.

- Mazda3 MPS. Niponii n-au avut prea mare succes cu MPS-urile lor pana acum (Mazda3 MPS si Mazda6 MPS), dar testele au aratat ca niponele sunt foarte bune. Usor supramotorizate, dar placute si foarte rapide. Noua Mazda3 MPS mizeaza tot pe putere in exces, Teoretic, am putea spune ca este mai performanta decat un GTI, data fiind diferenta de putere. Pret - 26.290 euro.

Preview document

Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 1
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 2
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 3
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 4
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 5
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 6
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 7
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 8
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 9
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 10
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 11
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 12
Piața auto - segmentul compactelor sportive - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Piata Auto - Segmentul Compactelor Sportive.doc

Ai nevoie de altceva?