Geografia Turismului - Macao-Mecca

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4495
Mărime: 1.53MB (arhivat)
Publicat de: Mugurel Gradinaru
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Parcurgerea acestui traseu necesita transport cu avionul si autocarul/masina inchiriat si pe parcursul lui vor fi vizitate 5 orase importante cu o incarcatura istorica, cultural si economica puternica.Acestea sunt in ordinea vizitarii Macau punctul de plecare, Delhi, Riyadh, Shiraz si Mecca.O mare parte din terenul pe care se realizeaza traseul nu prezinta obiective cultural sau de alta natura fiind zone desertice sau chiar in unele locuri zone nelocuite mai putem spune ca pe traseul realizat se gasesc o multitudine de orase dar am ales cele mai importante.

Macau

Regiunea administrativă specială Macao a Republicii Populare Chineze în formă scurtă Macau sau Macao este un mic teritoriu pe coasta de est a Chinei. Se află la 70 km sud-vest de Hong Kongşi la 145 km de Guangzhou. Este una dintre cele mai vechi colonii europene din China, datând încă din secolul al XVI-lea. Guvernul portughez a transferat Republicii Populare Chineze suveranitatea asupra acestei regiuni în 1999, şi este momentan condusă ca o Regiune Administrativă Specială a Republicii Populare Chineze. Residenţii din Macau vorbesc preponderent cantoneza ca limbă maternă; chineza Mandarin, portugheza şi engleza.

Putina lume stie, chiar si astazi, ca Macao este parte a Chinei, beneficiind insa de un statut special

Putina geografie

Practic, Macao este constituit dintr-o peninsula, marginita de Fluviul Perlelor si de Fluviul de Vest, si doua insule: Taipa si Coloane. Acestea din urma au fuzionat gratie proiectului de extindere a uscatului, podurile care le uneau in trecut devenind inutile odata cu aparitia autostrazii de la nivelul solului nou-creat. Primul lucru care te impresi¬oneaza, mai ales daca vii pe mare, este podul exterior ce evita tot traficul continental, unind China continentala cu insulele. Nu departe, o insulita artificiala gazduieste aeroportul recent mutat de pe continent – una dintre multele provocari pe care geografia le-a ridicat in fata inginerilor chinezi. Relieful este mult mai plat decat in Hong-Kong-ul invecinat, ici-colo itindu-se cateva coline pe care rasar vestigii istorice importante – farul, muzeul de istorie din mijlocul fortaretei si case ale fostei nobilimi.

Statiunile, hotelurile si cazinourile din Macau se transforma rapid in atractii majore. La doar 112km de Hong Kong, in Macau arhitectura coloniala si amestecul dintre culturile chineza si portugheza se imbina cu statiunile si cazinourile, pentru a crea un oras unic si interesant. Desi a fost colonie portugheza, Macau a fost redat Chinei in 1999 si populatia orasului este majoritar chineza.

Macau este diferita de restul Chinei si vizitatorii vor observa contrastul dintre structurile coloniale si templele budiste si alte cladiri antice. Strazile sunt mai degraba inguste si cel mai bine este sa va plimbati pe jos. Orasul este mic, dar are una dintre cele mai mari densitati din lume. In comparatie cu maretia si complexitatea Hong Kong, Macau pare o destinatie relaxanta.

Desi Macau a fost multa vreme o destinatie vizitata de chinezi si straini, insa in ultimii ani popularitatea sa a crescut. Odata cu vizitatorii a crescut si numarul statiunilor si cazinourilor, incluzand Wynn Resort Macau, MGM Grand Macau, Sands Macau si Venetian Macau. In special Cotai Strip este locul cu cele mai multe cazinouri, hoteluri si statiuni. Cotai Strip este o fasie de aproximativ 3km ce are infatisarea Las Vegasului. Frenezia constructiilor a facut ca o zona de cinci kmp sa fie smulsa din mare pentru ridicarea mai multor cazinouri si hoteluri, dar si sali de spectacole si alte atractii Deja din septembrie 2006 Macao si-a depasit rivala americana pentru sumele puse in joc. Deşi există multe forme de jocuri de noroc legale, cel mai popular joc este Pai Gow, un domino chinezesc. Jucătorii din Hong Kong fac adeseori excursii de o zi în Macau. Între Hong Kong şi Macau există 24 de ore pe zi, zilnic, un sistem bine pus la punct de transporturi.

Pe langa jocurile de noroc si statiunile excelente, Macau este cunoscut is pentru plajele frumoase, intrecerile hipice, precum si intrecerile de animale sau masini. Shoppingul este o alta mare atractie, datorita faptului ca Macau este un port duty-free.

Principalele atractii turistice

- Ruinele bisericii Sf Pavel sunt probabil cele mai faimoase atractii in Macau. Biserica a fost construita prima data in 1602, apoi a fost reconstruita in 1835, dupa un taifun dezastruos.

- Fortareata Guia din secolul XVII este cel mai vechi far de pe coasta Chinei.

- Priviti Poarta Intelegerii inalta de 40m, aflata in golful Praia Grande. Aceasta structura simbolizeaza bunavointa dintre China si Portugalia.

- Vizitati Muzeul Macau, care expune istoria Macau si a locuitorilor sai, de la inceputuri pana in prezent. Muzeul contine o colectie vasta de artefacte istorice si sociale.

- Admirati cladirile portugheze - probabil cel mai frumos exemplu de arhitectura portugheza este Piata Largo do Senado, sufletul orasului si un paradis pietonal.

- Vizitati biserica Sao Domingo construita in secolul XVII si renovata in 2002, una dintre cele mai frumoase cladiri religioase din Macau. Muzeul de Arta Sacra din clopotnita adaposteste 300 de lucrari ce ilustreaza istoria bisericii catolice in Asia.

Preview document

Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 1
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 2
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 3
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 4
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 5
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 6
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 7
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 8
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 9
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 10
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 11
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 12
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 13
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 14
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 15
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 16
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 17
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 18
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 19
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 20
Geografia Turismului - Macao-Mecca - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Geografia Turismului - Macao-Mecca.doc

Ai nevoie de altceva?