Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3564
Mărime: 21.35KB (arhivat)
Publicat de: Laurian Vasile
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: G. Ursachi

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Produsul nostru evidenţiază perspectivele de dezvoltare ale firmei “Windows Design”si activitatea departamentului de marketing din cadrul acesteia. “Windows Design” este o firmă cunoscută consumatorilor din Iaşi prin activitatea sa în producerea şi distribuirea de jaluzele.

Vom analiza mixul de marketing pe care îl stabileşte firma şi direcţia de urmat pentru cucerirea unei cote de piaţă cât mai mari pe piaţa jaluzelelor, atât în judeţul Iaşi cât şi în întreaga ţară.Strategia de marketing are în vedere cele patru elemente esenţiale: produsul, preţul, promovarea şi distribuţia.

În condiţiile unei concurenţe acerbe (pe piaţa jaluzelelor existând un numar mare de firme care au deja un nume şi o clientelă formată) firma noastră îşi propune să lanseze o nouă linie de produse cu proprietăţi inovatoare care să îi asigure patrunderea rapidă pe piaţă şi câştigarea încrederii consumatorilor într-un timp cât mai scurt.

Produsele noastre se adresează tuturor categoriilor de vârstă, în special celor cu venituri peste medie.

Ceea ce adduce nou pe piaţă firma “Windows Design” este posibilitatea clienţilor de a-şi personaliza jaluezelele după ideile si gusturile lor.De asemenea produsele sunt comercializate într-o gamă largă de modele şi dimensiuni pentru a satisface cerinţele unui număr cât mai mare de clienţi.

În ceea ce priveşte politica de preţ, între aceasta şi calitatea produselor se stabileşte

raport excelent.Nivelul preţului a fost stabilit peste cel al pieţei pentru a acoperi cheltuielile de producţie ridicate datorate folosirii unor tehnologii avansate şi a materiei prime de o calitate superioară.

Pentru a-şi face cunoscute produsele firma Fashion a realizat mai multe tipuri de reclamă (TV, bannere si marketing direct) la o oră de maximă audienţă. De asemenea pentru a stârni interesul publicului s-a apelat la o serie de tehnici de promovare a vânzărilor în cadrul reţelelor de distribuţie (reduceri de preţ, tombolă cu premii substanţiale, produse cadou la cumpărare).

1. CONFIGURAREA PRODUSULUI

1.1. ATRIBUTE

Jaluzelele “Windows Design” sunt confecţionate dintr-un material de calitate superioară care dă un ton de eleganţă şi rafinament. Elementul de noutate al liniilor de produse îl constituie posibilitatea consumatorilor de a-şi personaliza jaluzelele după bunul lor plac. Pentru realizarea acestor tipuri de jaluzele s-a utilizat o tehnologie avansată cu scopul de a asigura rezistenţa şi durabilitatea în timp.

Întrucât preferinţele pentru diferitele nuanţe şi combinaţii de culori prezintă mari variaţii de la un segment de piaţă la altul, se foloseşte o paletă largă de nuanţe, plecând de la culori calme, calde şi până la cele fluorescente.

Tot în scopul de a satisface un număr mare de consumatori, pe langă gama largă de culori,jaluzelele sunt realizate în modele diverse. De asemenea, un alt avantaj al produsului îl constituie faptul că nicio culoare nu îşi pierde intensitatea în urma expunerii factorilor nocivi existenţi în mediu.

1.2. SISTEMUL DE SUSŢINERE

Marca

Pentru a ne individualiza şi identifica produsele de cele similare realizate de alte societăţi de profil, firma noastră foloseşte propria marca – DESIGN.

Aceasta are capacitatea de a influenţa comportamentul cumpărătorilor, evocându-le un ansamblu specific legat de aspectul plăcut şi combinaţia de culori a produsului.

Marca e unul din elementele cheie care contribuie la crearea unei imagini reprezentative pentru raportul preţ-calitate, pe care îl promovează firma “Windows Design”.

Eticheta

Eticheta este necesară pentru a lămuri cu exactitate cumpărătorul cu privire la anumite detalii legate de jaluzele:modul de intretinere si curatare, pretul si o imagine a marcii de comerţ. Culoarea etichetelor firmei “Windows Design” va fi albastru, iar pe ele va fi inscripţionată marca precum şi instucţiuni de întretinere a produsului, culoarea şi compoziţia materialului din care este confecţionat articolul.

Ambalajul

Firma “Windows Design” conştientizează importanţa ambalajului in evidenţa imaginii produsului in mijlocul celor existente deja pe piaţă.Ambalajul constă într-o cutie de carton de diferite culori inscripţionată cu sigla şi modelul jaluzelelor.

Servicii

„Windows Design” oferă servicii de consultanţă, oferindu-le clienţilor posibilitatea de a discuta cu o persoană vizată pentru a-i ajuta să-şi aleagă modelul cel mai potrivit personalităţii acestora.În cazul în care produsul nostru nu satisface performanţele promise, oferim un certificat de garanţie. Acesta oferă posibilitatea clientului sa restituie produsul in termen de un an de zile de la data achizitionarii, primind in schimb un alt produs.

Preview document

Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 1
Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 2
Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 3
Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 4
Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 5
Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 6
Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 7
Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 8
Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 9
Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing pentru Produsul Jaluzele Verticale.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Management Ecologic

I Scurta descriere(prezentare) a afacerii 1.Scopul Orientarea permanenta catre client si calitate.Atingerea si mentinerea unei pozitii de lider...

Ai nevoie de altceva?