Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5112
Mărime: 82.16KB (arhivat)
Publicat de: Ardeleanu A.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Epuran Gh.
Universitatea “Vasile Alecsandri”, Bacau Facultatea de Ştiinţe Economice Master Postuniversitar ”Strategii de marketing si comunicare in afaceri”

Extras din proiect

Tipul societăţii, forma de proprietate şi obiectul de activitate

S.C. Ergio Prod SRL are sediul social pe Str. Moldovei, nr.79, oraş Comăneşti, judeţul Bacău şi punctul de lucru pe Str. Cireşoaia, fără număr, Comăneşti, judeţul Bacău, telefon 0234/374131, fax: 0234/374134. Forma legală a companiei este societate comercială cu răspundere limitată condusă de un administrator unic La conducerea firmei mai participă directorul general şi directorul economic. Obiectul de activitate principal este fabricarea altor produse din lemn – cod CAEN 2051, precum şi producţia altor tipuri de mobilier – mobilier de grădină – cod CAEN 3614, prelucrarea brută a lemnului şi impregnarea lui – cod CAEN 2010. Data înfiinţării societăţii a fost 01.06.1993.

Scurt istoric

Firma se află într-o zonă geografică cu tradiţie în prelucrarea lemnului – materia primă în zonă fiind materialul lemnos, a cărei populaţie (60% din populaţia activă) lucrează în domeniu.

Dacă în anul 1996, S.C. Ergio Prod S.R.L. realiza numai magazii din lemn pentru unelte, modele ale clienţilor, de la un an la altul unitatea şi-a lărgit gama de produse, modele proprii sau ale clienţilor, ajungându-se la proiectarea şi execuţia caselor de locuit.

Odată cu creşterea producţiei şi a gamei variate de produse, au început să apară în timp probleme legate de calitatea produsului, astfel în luna mai 2003 ajungându-se la pierderea primilor clienţi, clienţi cu care firma lucrase din anul 1996. Datorită pierderii unui segment de piaţă, firma a înţeles lipsa unui sistem de control al calităţii. S-a înfiinţat în anul 2003 un departament de calitate – CTC, s-a pus problema implementării unui sistem de management al calităţii, contactându-se firme de consultanţă în implementarea acestuia şi organizându-se structura de personal necesară acestui obiectiv. Totodată s-a investit în echipamente şi soft necesar evitării lipsei din colete a elementelor componente aparţinând fiecărui produs. Acest sistem de control se realizează prin „codul de bare intern”.

Obiectivul principal al conducerii societăţii a fost şi este în continuare acela de a închega un colectiv bine pregătit cu dorinţa de implicare în toate activităţile pentru atingerea ţelurilor propuse. Pe parcursul anilor, cu salariaţii din cadrul Ergio Prod S.R.L. s-au constituit echipe responsabile de implementarea unor diverse proiecte, proiecte ce au fost duse la bun sfârşit. Printre acestea amintim şi proiectul „Modernizarea şi creşterea rentabilităţii activităţii prin dotarea cu utilaje pentru uscarea materiei prime şi fluidizarea procesului tehnologic”, proiect susţinut şi de Agenţia Naţională pentru Dezvoltare Regională în cadrul programului special pentru dezvoltarea zonelor defavorizate „ Dezvoltarea afacerilor”.

Portofoliul de produse

Produsele prefabricate din cherestea de răşinoase compun următoarea structură:

 produse economice: mic mobilier de grădină, magazii de unelte în sistem panouri

 produse de larg consum: căsuţe de grădină în sistem panouri sau în sistem chertat, garaje şi cover car-uri, chioşcuri în sistem modular

 produse de lux: casele de agrement, case de locuit şi localuri publice

Caracteristicile unice ale produselor sunt următoarele:

- adaptate necesităţilor de uz general, ergonomice fiind un bun de larg consum (pentru grădină, pentru agrement, pentru locuit)

- conferă siguranţă în folosire şi funcţionalitate

- uşor de transportat şi de montat (livrarea se face sub formă de colete; magaziile şi casele conţin instrucţiuni de montaj)

- uşor de întreţinut şi la latitudinea cumpărătorului (cumpărătorul poate opta pentru oricare din sortimentele de produse oferite sau poate opta pentru propria idee de produs)

- calitate superioară

- naturale şi ecologice

- design modern

Preview document

Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 1
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 2
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 3
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 4
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 5
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 6
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 7
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 8
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 9
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 10
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 11
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 12
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 13
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 14
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 15
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 16
Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea de Ansamblu a Firmei SC Ergio Prod SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?