Rochii de Mireasă

Proiect
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 7290
Mărime: 102.72KB (arhivat)
Publicat de: Emanuel Tănase
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. REZUMAT INTRODUCTIV 2
  2. CAPITOLUL 1 3
  3. ANALIZA PIETEI 3
  4. 1.1 IDENTIFICAREA PIETEI 3
  5. 1.2 CARACTERIZAREA PIETEI 3
  6. 1.3 SEGMENTAREA PIETEI 4
  7. 1.4 PIATA TINTA 4
  8. CAPITOLUL 2 6
  9. CONFIGURAREA PRODUSULUI 6
  10. 2.1 ATRIBUTELE PRODUSULUI 6
  11. 2.2 SISTEMUL DE SUSTINERE 16
  12. 2.3 LINIA DE PRODUSE 17
  13. 2.4 DIFERENTIEREA SI POZITIONAREA MARCII 19
  14. CAPITOLUL 3 21
  15. CONFIGURAREA PRETULUI 21
  16. 3.1 FACTORII CARE INFLUENTEAZA PRETUL 21
  17. 3.2 STRATEGIA DE PRET 22
  18. 3.3 NIVELUL PRETULUI 22
  19. CAPITOLUL 4 24
  20. CONFIGURAREA PROMOVARII 24
  21. 4.1 RECLAMA 24
  22. 4.2 PROMOVAREA VÂNZARILOR 36
  23. 4.3 RELATII PUBLICE 36
  24. CAPITOLUL 5 37
  25. CONFIGURAREA DISTRIBUTIEI 37
  26. 5.1 EXTINDEREA TERITORIALA A DISTRIBUTIEI 37
  27. 5.2 INTENSITATEA RETELEI DE DISTRIBUTIE SI STRUCTURA CANALELOR DE DISTRIBUTIE 38

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Prin acest proiect, ne propunem sa introducem un nou produs pe „piata articolelor destinate exclusiv casatoriei”, adica noi modele de rochii de mireasa, produs pe care firma noastra, „Blanche”, îsi propune sa-l promoveze, sa-l distribuie si sa-l comercializeze în România, atât în magazinele de desfacere proprii, cât si cu ajutorul firmelor asociate si colaboratorilor nostri.

Acest proiect are menirea de a va prezenta cât mai clar, cât mai detaliat si cât mai complet tot ceea ce tine de piata tinta, produsul în sine (fizionomie, aspect, utilizare, marca, pret, linia de productie), promovarea acestuia pe piata României, precum si modul în care acesta va fi distribuit în teritoriu.

Având în vedere faptul ca produsul la care facem referire este rochia de mireasa (inclusiv accesoriile strict necesare acesteia), el va fi adresat exclusiv persoanelor de sex feminin, deci pornim din start de la premisa ca ne vom trata întotdeauna clientii cu foarte mult respect, le vom oferi un produs de o înalta calitate si vom încerca sa ne impunem pe piata bazându-ne pe bunul gust al acestora.

Cu toate ca de-a lungul timpului s-a conturat ideea ca mirele trebuie sa aleaga rochia de mireasa dupa gustul sau, firma noastra, încercând sa aduca o tenta modernista pietei de desfacere a rochiilor de mireasa, propune un nou concept, bazat pe faptul ca în ultimul secol a avut loc o puternica emancipare a femeii si o evolutie a pozitiei acesteia în societate. Acest concept are la baza ideea ca în prezent femeia este egala barbatului si deci are dreptul de a decide asupra rochiei pe care o va purta în ziua nuntii, de a alege ceea ce crede ca i se potriveste mai bine si care sa fie într-o perfecta armonie cu propriul ei caracter.

Modelul reprezentativ al liniei de produse, pe care l-am numit sugestiv „La fée blanche” (Zâna alba), este unul deosebit atât din punct de vedere al designului, cât si din punctul de vedere al materialelor folosite în procesul de productie. Îi garantam o calitate foarte ridicata si tocmai de aceea ne vom adresa, din punct de vedere al clientelei, unui segment al populatiei cu venituri ridicate, care sa-si poata permite sa achizitioneze rochiile noastre de mireasa.

Pe parcursul acestui proiect, dorim sa atingem , succesiv, urmatoarele aspecte:

- analiza pietei;

- configurarea produsului;

- configurarea pretului;

- configurarea promovarii;

- configurarea distributiei.

Le vom trata pe rând în continuare si va vom convinge garantat ca, în primul rând, merita sa ne acordati atentia dumneavoastra si, în al doilea rând, ca firma „Blanche” nu va va dezamagi niciodata.

Capitolul 1

Analiza pietei

În cele ce urmeaza, va vom prezenta cât mai detaliat posibil aspecte ce tin de identificarea pietei (detalii privind descrierea acesteia, evolutia în timp si spatiu, posibile perspective de dezvoltare si nu în ultimul rând structura sa), caracterizarea si segmentarea acesteia, precum si cât mai multe caracteristici ale pietei tinta.

Vom urmari sa va prezentam informatii exacte, bazate pe o cercetare cât mai obiectiva, informatii care speram sa va ajute în procesul decizional.

1.1 Identificarea pietei

Referindu-ne la arealul geografic al României, pentru ca aceasta este piata pe care dorim, deocamdata, sa introducem modelele noastre de rochii de mireasa, trebuie sa avem în vedere faptul ca, statistic vorbind, populatia de sex feminin este majoritara, depasind-o pe cea de sex masculin cu 12 procente, având astfel 56% femei (aproximativ 12 100 000 persoane) fata de numai 44% barbati.

Structurând populatia feminina pe segmente de vârsta si stare civila, aceasta poate fi împartita în doua mari categorii: CONSUMATORI ai produsului si NON CONSUMATORI ai acestuia.

Categoria NON CONSUMATORILOR cuprinde doua subcategorii, respectiv:

- NON CONSUMATORI ABSOLUTI (NCA);

În cazul de fata este vorba de totalitatea persoanelor de sex feminin cu vârsta cuprinsa între 0 si 16 ani (doar în cazuri extreme limita superioara a intervalului poate coborî la 15 ani).

- NON CONSUMATORI RELATIVI (NCR);

Acestia sunt femeile care la momentul studiului sunt casatorite legal. Ele pot deveni, în cazul unui eventual divort, potentiali cumparatori ai unei rochii de mireasa, acest lucru având loc în cazul în care decid sa se recasatoreasca. De asemenea, potentiali cumparatori pot deveni si femeile vaduve.

Categoria CONSUMATORILOR cuprinde, la rându-i, toate persoanele de sex feminin necasatorite cu vârsta de peste 16 ani care iau în calcul posibilitatea unei eventuale casatorii, excluzând subcategoriile de persoane amintite mai sus.

1.2 Caracterizarea pietei

Este evident ca, având peste 12 000 000 persoane de sex feminin în România, din care scadem deocamdata categoria non consumatorilor absoluti si a celor relativi, piata actuala se restrânge semnificativ. De asemenea, întrucât ne adresam persoanelor cu venituri ridicate, numarul consumatorilor devine simtitor mai mic.

Preview document

Rochii de Mireasă - Pagina 1
Rochii de Mireasă - Pagina 2
Rochii de Mireasă - Pagina 3
Rochii de Mireasă - Pagina 4
Rochii de Mireasă - Pagina 5
Rochii de Mireasă - Pagina 6
Rochii de Mireasă - Pagina 7
Rochii de Mireasă - Pagina 8
Rochii de Mireasă - Pagina 9
Rochii de Mireasă - Pagina 10
Rochii de Mireasă - Pagina 11
Rochii de Mireasă - Pagina 12
Rochii de Mireasă - Pagina 13
Rochii de Mireasă - Pagina 14
Rochii de Mireasă - Pagina 15
Rochii de Mireasă - Pagina 16
Rochii de Mireasă - Pagina 17
Rochii de Mireasă - Pagina 18
Rochii de Mireasă - Pagina 19
Rochii de Mireasă - Pagina 20
Rochii de Mireasă - Pagina 21
Rochii de Mireasă - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Rochii de Mireasa.doc

Te-ar putea interesa și

Plan de afaceri - rochii de mireasă

1. Rezumat 1.1. Misiunea firmei Nunta – cel mai fericit moment din viaţă, dar care aduce cu sine şi mult stres. Toate miresele, fie cã sunt la...

Plan de Marketing pentru Produsului Rochii de Mireasă Vintage

PLAN DE MARKETING PENTRU PRODUSULUI ROCHII DE MIREASĂ VINTAGE În primele două părți ale proiectului am cules informații referitoare la piață și...

Analiză preliminară a rochiilor de mireasă pe piață

“Nunta e un basm de matase si glazura, de flori si sampanie. Un vartej de sarbatoare in jurul unui cuib tacut unde doi oameni stau singuri. Dar mai...

Studiu privind piața rochiilor de mireasă

Introducere Prin proiectul următor am urmărit realizarea unui studiu de marketing cu caracter didactic pe principalele sale direcţii asupra unui...

Prezentarea unei Firme - Chic Maman

1.1 Aspecte generale, localizare, înfiinţare, organizare, obiect de activitate Aspecte generale: Societatea în care trǎim îi obligǎ pe cei care...

Cercetarea de marketing - rochii de mireasă

Introducere Pentru fiecare mireasă, ziua căsătoriei este o zi specială, poate chiar că un moment care îi împlineşte viaţa, de aceea acest la acest...

Cercetare Privind Cererea Produsului Rochii de Mireasă Vintage

I. Cercetare privind cererea produsului rochii de mireasă vintage Firma SC VINTAGE S.R.L. urmăreşte să lanseze un produs nou din gama rochiilor...

Proiect Marketing SC Beauty Bride SRL

În urma studiului de piață realizat, membrii departamentului de marketing ai firmei SC BEAUTY BRIDE SRL au identificat piața țintă a noului model...

Ai nevoie de altceva?