Extras din proiect
I. Cercetare privind cererea produsului rochii de mireasă vintage
Firma SC VINTAGE S.R.L. urmăreşte să lanseze un produs nou din gama rochiilor vintage. În acest sens, am întreprins o cercetare de piaţă care ne va ajuta să alegem tipul şi caracteristicile produsului pe care îl vom lansa pe piaţă.
Această cercetare va fi realizată de către departamentul de marketing al societăţii format din Botuşanu Ioan-Alexandru, Călugăru Bianca-Alexandra, Luca Ioana-Roxana.
Fiind o cercetare cantitativă, se va urmări obţinerea unor informaţii statistice referitoare la tipul produsului pe care îl vom lansa pe piaţă, cât şi preţul pe care potenţialii consumatori l-ar oferi.
De asemenea, în urma cercetării iniţiate vom putea alege o variantă cât mai convenabilă pentru ambele părţi, respectiv comerciant şi client, de promovare şi plasare a noului produs pe care intenţionam sa îl comercializăm.
În principal vom urmări dacă există sau nu o piaţă pentru produsul nostru şi definirea caracteristicilor produsului din perspectiva clientului pieţei ţintă.
II. Problema decizională
Definirea modelului de produs ce urmează să fie lansat.
Produsul nostru ROCHIILE DE MIREASĂ VINTAGE se remarcă prin faptul că îi aduce posesoarei o notorietate aparte, rafinament, eleganţă, stil şi farmec.
ROCHIILE DE MIREASĂ VINTAGE se adresează femeilor de pe teritoriul României, fără o limită de vârstă, cu un venit de minim 200 lei (preţ de start pentru închiriere), care doresc să-şi imortalizeze momentul cel mai deosebit din viaţă într-o creaţie pe măsură.
Problemele de decizie privind rochiile de mireasă vintage sunt legate în primul rând de prețurile practicate, diversificarea canalelor de distribuție, tehnicile de promovare și imaginea noului produs în ansamblu.
III. Obiectivele cercetării
Problemele urmărite în această cercetare de marketing presupun cunoașterea reacției pieței față de variantele decizionale. Astfel vom urmări:
• Determinarea comportamentului clientelor la lansarea unui nou produs pe piaţă;
• Determinarea preferinţelor clientele în privinţa caracteristicilor produsului;
• Stabilirea preţului optim pentru o unitate de produs ce ar maximize vanzările;
• Accesibilitatea achiziţionării produsului de la punctele de vânzare;
• Determinarea procentului clienţilor din piaţa ţintă care intenţionează să cumpere produsul;
• Identificarea surselor de informare.
IV. Metoda cercetării
Pentru a ne atinge obiectivele şi a obţine informaţiile în legătură cu lansarea noului produs pe piaţă, am ales să facem o cercetare cantitativă, ancheta, care se bazează pe un sondaj şi utilizează drept instrument, chestionarul. Ne-am hotărât ca ancheta să fie realizată stradal şi la domiciliu sau la locul de consum. Aceste metode sunt mai eficiente deoarece permit contactul direct cu intervievaţii. Am recurs la astfel de anchete deoarece pentru validarea răspunsurilor avem nevoie de informaţii suplimentare cu privire la personalitatea şi stilul repondenţilor. Intrând în contact cu oamenii, sperăm să obţinem de la aceştia date cât mai veridice. Optând pentru aceste tipuri de anchetă, ne dă posibilitatea să recompensăm intervievaţii, pentru timpul acordat, oferindu-le mici cadouri. Considerăm că celelalte metode nu ar fi concludente în cazul cercetării noastre, cum ar fi în cazul anchetei poştale, unde există posibilitatea, nereturnării chestionarelor de către repondenţi, aceştia neavând nici un interes să colaboreze. O altă opţiune ar fi ancheta prin Internet/ e-mail, caz în care nu luăm contact direct cu persoanele, datele furnizate de ei putând fi nereale; de asemenea implică şi un dezavantaj datorită gradului redus de accesibilitate.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Cercetare Privind Cererea Produsului Rochii de Mireasa Vintage.docx