Sistemul logistic al societății SC Boromir SA

Proiect
7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4365
Mărime: 63.81KB (arhivat)
Publicat de: Avram Stănescu
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Capitolul I-Prezentarea societatii comerciale S.C BOROMIR S.A

1.1 Scurt istoric

Pe parcursul a 16 ani Boromir s-a dezvoltat într-un ritm dinamic, pentru că în prezent să ajungă să controleze 10% din activitatea de morărit de pe piaţa de profil din Romania, cu o capacitate de măcinare de 1500 t/zi. Acest lucru a fost posibil atât în urma achiziţionării de noi fabrici de morărit şi panificaţie aflate în zone ale ţării cu potenţial de dezvoltare: Sibiu, Buzău, Deva, Slobozia, cât şi prin retehnologizarea şi reutilarea tuturor facilităţilor de producţie din patrimoniu.

Societatea dispune de o retea de magazine specializate "Boromir Pan Café" (magazine cu suprafețe cuprinse între 50 şi 150 mp) constituie un proiect lansat în aprilie 2008, bazat pe re-branduirea tradiționalelor brutării Boromir existente în orașul Rm. Vâlcea încă din anul 1996.

In municipiul Buzău Sibiu si Rm. Sărat isi desfasoara activitatea o rețea proprie de desfacere de 20 magazine din care 16 sunt situate în municipiul Buzău, iar 4 în orașul Rm. Sărat.

Pe lângă acestea Boromir mai deţine în Rm. Vâlcea 3 benzinării, fabrica de cherestea Hardwood .

Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morărit are o pondere de 55%, urmată de dulciuri şi prăjituri care deţin 20%, divizia de panificație are o pondere de 15% iar restul activităţilor reprezentate de magazine, distribuţie şi benzinării acoperă 10% din afaceri. Acestea au reprezentat o cifra de afaceri de 110 mil Euro pentru 2010.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pieţei şi pentru a răspunde cât mai bine exigenţelor clienţilor s-au dezvoltat şi au diversificat activitatea pentru că îmbinând inovaţia cu tradiţia, să ofere produse care satisfac cele mai înalte standarde de calitate, sănătate şi siguranţă.

Născută în respectul tradiţiei, dar cu o perspectivă modernă asupra acestui domeniu, atât de vechi şi totuşi atât de puţin exploatat, societatea s-a dezvoltat şi şi-a diversificat activitatea oferind pieţei atât produse tradiționale, cât şi produse noi, de care piaţa românească avea nevoie.

1994

Ia fiinţă societatea comerciala S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea. Obiectul principal de activitate îl constituie achiziţia, prelucrarea cerealelor, precum şi valorificarea superioară a făinurilor prin secţiile proprii de panificaţie şi patiserie.

1998

Moara Cibin din SIBIU a fost preluată de către grupul Boromir, iar la sfârșitul anului 2001, S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea a devenit acţionar majoritar. Moara Cibin este dotată cu mori performante ce procesează grâu moale, grâu dur şi porumb.

2000

A fost preluata moara de grâu din Buzău. Moara produce în special făinuri superioare, putând realiza întreaga gamă sortimentală de produse de morărit şi panificaţie.

1999 - 2002

În această perioadă S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea achiziţionează unităţi de tip Comcereal, având ca obiect principal activitatea de achiziţie, păstrare şi valorificare a cerealelor.

2011

Pe lângă cele trei societăţi, BOROMIR IND Rm. Vâlcea, BOROMIR PROD SA Buzău şi Moara Cibin din SIBIU, Grupul Boromir mai deţine puncte de lucru la Deva, Hunedoara, Iaşi, Slobozia.

1.2 Obiect de activitate

Boromir SA Buzau are ca obiect de activitate fabricarea painii, prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie. Societatea ofera clientilor sai atat produse traditionale cat si produse noi de o calitate exceptionala. In anul 1994 se fondeaza societatea comerciala Boromir Ind. avand ca obiect principal de activitate moraritul si panificatie. Boromir SA a avut o dezvoltare rapida, ajungand sa detine aproximativ 10% din activitatea de morarit din toata tara, prin achizitionarea a trei mori, aflate in Sibiu, Buzau, Deva, beneficiind in acelasi timp si de noi piete de desfacere. Societatea a participat la Targuri si Expozitii Nationale si Internationale 2009. In urma participarii la concursul „Produsul Anului Romania 2009”, Coozonacul Boromir cu crema de nuci a fost desemnat castigator de catre consumatorii romani la categoria „Produse de Patiserie”.

Preview document

Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 1
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 2
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 3
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 4
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 5
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 6
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 7
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 8
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 9
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 10
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 11
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 12
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 13
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 14
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 15
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 16
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 17
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 18
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 19
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 20
Sistemul logistic al societății SC Boromir SA - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Sistemul Logistic al Societatii SC Boromir SA.docx

Alții au mai descărcat și

SC Boromir SA Buzău

1. Prezentarea firmei În 1994 ia fiinţă societatea comercială S.C. BOROMIR IND Rm. Vâlcea. Obiectul principal de activitate îl constituie...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Sistemul Logistic al SC Titan SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETĂŢII 1.1 Scurt istoric Prima atestare istorică a întreprinderii este făcută în anul 1841, an în care s-a înfiinţat...

Logistică - studiu de caz

Transportul si manipularea marfurilor in cadrul S.C Boromir SA Istoric S.C Boromir S.A : Pe parcursul a 16 ani Boromir s-a dezvoltat într-un ritm...

Strategia de Marketing la SC Boromir Prod SA

Cap. I Strategia – abordări teoretice 1.1. Definiţia strategiei Strategia de marketing: reprezintă funcţia de legătură între obiective şi...

Ai nevoie de altceva?