Studiu asupra pieței bicicletelor

Proiect
5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2367
Mărime: 135.05KB (arhivat)
Publicat de: Jenel Vieru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Ciobanu

Extras din proiect

Compania STARBIKE se ocupă cu producţia şi comercializarea bicicletelor, activând pe piaţa românească de câţiva ani, fiind o firmă relativ „tânără”. Compania are sediul în Iaşi,însă nu doar piaţa ieşeană beneficiază de produsele noastre,bicicletele STARBIKE fiind distribuite în toată ţara.

Cu scopul de a se menţine printre cei mai buni,firma noastră este mereu preocupată de modul în care îsi satisface clienţii,dar mai ales de imaginea pe care şi-o face în rândul acestora.Având la bază aceste considerente, precum şi faptul că orice decizie de management şi de marketing are consecinţe deosebit de importaornte pentru viitorul firmei,departamentul de marketing al STARBIKE a decis să realizeze o cercetare de piaţă,privind lansarea unui nou produs.

I. PROBLEMA DECIZIONALĂ

1.Configurarea produsului

În urma unor îndelungi cercetări în domeniu, compania STARBIKE şi-a propus lansarea unui produs inovator. În vizunea noastră, este absolut necesar să ţinem pasul cu noile tehnologii, în special datorită tendinţei oamenilor de a utiliza bicicletele din ce în ce mai mult.

Intenţia noastră este aceea de a ataşa un motor electric ce va fi alimentat cu energie solară , prin mini-panouri fotovoltaice.

Astfel ,vom face ca bicicletele să fie mai rapide,ajutând utilizatorii să ajungă într-un timp mult mai scurt la destinaţia dorită,păstrând totodată unul din principalele atuuri ale bicicletei,acela de a fi un mijloc de deplasare ecologic.

Avantajul major al unei biciclete cu motor se rezumă la efortul depus de biciclist pe traseu,acesta fiind diminuat semnificativ.De asemenea bicicleta electrică nu trebuie înmatriculată,în plus se poate accesa orice fel de drum.

Alimentarea cu energie va constitui şi baza dotării noului produs cu un sistem de navigaţie performant de tip GPS.Acesta va facilita deplasarea prin obţinerea eficientă a direcţiilor de deplasare şi determinarea rapidă a locaţiei dorite.Design-ul elegant şi super-slim va satisface cele mai exigente cerinţe, iar ecranul plat cu diagonala de 5 inch oferă o calitate excelentă a imaginii;se va vedea în detaliu fiecare manevră de pe traseu ,se vor putea viziona fotografii şi secvenţe video,toate stocate în memoria generoasă de de 4 GB.Software-ul de navigaţie oferă numeroase opţiuni de căutare a destinaţiei (adresa,puncte de interes,latitudine,longitudine,etc),dar va permite salvarea locaţiilor preferate şi chiar a rutelor favorite.Alte funcţii interesante oferite de sistemul de navigaţie includ asistenţa pentru încadrarea pe banda corectă,dar şi calcularea permanentă a distanţei până la destinaţia dorită.

Alte atribute ale produsului:

• cadrul bicicletei va fi confecționat din fibră de carbon și va avea o formă ergonomică, permițând utilizarea în condiții plăcute timp îndelungat;

• roțile vor folosi cauciucuri cu dimensiunea de 61/5 cm;

• șaua va fi reglabilă pe înălțime, într-un interval de 18 cm;

• schimbătorul de viteze va permite selectarea a 12 viteze;

• bicicleta se va comercializa în varianta cu ghidon drept sau curbat;

• pedale din aluminiu;

• bicicleta va dotată cu numeroase accesorii, precum sistem de iluminare/semnalizare, lanț antifurt, sticlă cu apă, pompă electrică;

• suspensiile și frânele hidraulice în „V” vor asigura confort și siguranță sporită;

• bicicleta se va comporta la fel de bine la utilizarea în mediul urban și extraurban, inclusiv în zonele montane.

2. Strategia de preţ

În vederea determinării preţului, ne propunem aplica strategia de stratificare. Stratificarea prezintă avantajul că generează profituri mari deoarece, prin încărcarea iniţială şi reducerea treptată a preţului, se obţine maximun posibil de la fiecare segment. Aceste venituri pot fi utilizate pentru recuperarea cheltuielilor de cercetare-dezvoltare sau pentru finanţarea expansiunii pe pieţele mari. În favoarea stratificării pledează şi argumentul că permite reducerea preţului fără probleme atunci când condiţiile concurenţiale o impun, pe când, dacă preţul iniţial este prea mic, ridicarea ulterioară este dificil de realizat.

3.Strategia de promovare

Instrumentele promoţionale pe care le vom folosi vor avea ca scop informarea clienţilor cu privire la produsul pe care îl lansăm,dar va avea şi un caracter persuasiv ,urmărind determinarea acestora să-l achiziţioneze.

În consecinţă,cercetarea pe care o vom efectua , ne va ajuta să determinăm cu exactitate canalele media pe care le vom utiliza în promovarea bicicletei nou lansate.

4.Distribuţia

Ne propunem să comercializăm noul produs în magazinele de specialitate,însă în funcţie de cerinţele pieţei,luăm în considerare şi pătrunderea în hypermarket-uri şi/sau magazine online.

II. OBIECTIVELE CERCETĂRII

Scopul cercetării pe care o vom întreprinde, este tocmai verificarea acceptabilităţii de către segmentul ţintă a elementelor mixului de marketing pe care noi ni l-am propus.

Este foarte important pentru noi să aflăm dacă oamenii îşi doresc schimbări de o asemenea anvergură,ţinând cont că pe piaţa românească nu au mai fost comercializate biciclete cu motor electric şi/sau GPS.

Totodată,ne interesează dacă preţul pe care compania noastră îl va pune bicicletei inovatoare,este unul rezonabil şi dacă va fi uşor să pătrundem pe piaţă din acest punct de vedere.

Un alt punct de interes este reprezentat de necesitatea determinării canalelor de distribuţie.De aceea vom studia tipologia punctelor de desfacere pe care cei din segmentul ţintă le consideră mai accesibile.Astfel, ne vom putea distribui produsul la locul potrivit.

La fel de important este să ştim care sunt cele mai utilizate medii de informare,în vederea determinării modului de promovare a produsului nostru.

Preview document

Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 1
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 2
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 3
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 4
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 5
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 6
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 7
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 8
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 9
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 10
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 11
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 12
Studiu asupra pieței bicicletelor - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Studiu Asupra Pietei Bicicletelor.docx

Alții au mai descărcat și

Cercetare de marketing - cercetarea preferințelor consumatorilor de pe piața bicicletelor

I. PROBLEMA DECIZIONALĂ - În ultimii ani s-au înregistrat modificări semnificative în preferinţele consumatorilor de pe piaţa bicicletelor - S-a...

Bicicleta - pedalează cu TopBike

Rezumat introductiv Bicicleta, inventata înca din 1690, a ajuns sa fie astazi un mijloc de satisfacere a unui mare numar de nevoi umane:...

Mixul de Marketing

Piata Facem parte din departamentul de marketing al firmei “Bike4u”. Firma noastră decide să lanseze în Romania un nou produs. Este vorba despre...

Mixul de marketing - bicicletă

1. Rezumat introductiv Obiectivul firmei SuperBike este atragerea de noi clienţi având în vedere că în ultima vreme din ce în ce mai mulţi oameni...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?