Recuperarea Dioxidului de Carbon din Procesul de Post - Combustie

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 17 în total
Mărime: 16.08KB (arhivat)
Publicat de: Caius Cucu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Doru Nechifor
In cadrul masterului de Ingineria Mediului-UPB

Extras din proiect

Studiul procesului de captare eficientă pentru recuperarea dioxidului de carbon din procesele de ardere, pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră, a primit o atenţie considerabilă. Procesele de permeabilitate a gazului bazate pe membrane polimerice dense sunt aproape respinse pentru aceasta aplicatie.

Câteva studii de inginerie au ajuns la concluzia că procesele de absorbţie (folosind turnuri ambalate sau contactori cu membrană) sunt cele mai bune tehnologii disponibile. Acest document îşi propune să ofere o comparaţie critică a proceselor de captare cu membrană polimerică densă împotriva absorbţiei cu amine atunci când se aplică într-un proces de post-combustie (adică tratarea gazelor de ardere).

Provocările tehnologice şi ştiinţifice, precum şi viitoarele perspective de evoluţie sunt discutate. Potenţialul membranelor polimerice dense pentru a rezolva problema tratării gazelor de ardere poate să fi fost subestimat.

Recuperarea dioxidului de carbon din surse de mare emisie este o tehnologie formidabila si o provocare stiintifica care a primit o considerabila atentie timp de cativa ani. Un mare numar de studii tehnologice au fost dedicate acestei realizari in acest scop restrangandu-se emisiile cu efect de sera.

In acest context, identificarea fenomenului de captare care se potriveste nevoilor separarii de performanta impreuna cu o sanctiune minima de energie este o problema cheie. De fapt, costurile pasului de captare pentru 60-80% din costurile totale pentru o secventa completa includ captarea, transportul şi depozitarea.

Conținut arhivă zip

  • Recuperarea Dioxidului de Carbon din Procesul de Post - Combustie.ppt

Te-ar putea interesa și

Incinerarea Deșeurilor

1. Deșeuri Conform Dicționarului Explicativ Român, substantivul ”deșeu” are următorul înțeles : Rest dintr-un material rezultat dintr-un proces...

Captarea CO2 Post-Combustie

Captarea CO2 post-combustie 1. Introducere Industria energetică, industria chimică, metalurgia, fabricarea cimentului, transporturile, arderea...

Ai nevoie de altceva?