Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1719
Mărime: 30.41KB (arhivat)
Publicat de: Ioana D.
Puncte necesare: 6
Universitatea Transilvania din Brașov Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor Program de studii: Economia comerțului, turismului și serviciilor

Cuprins

  1. 1. Justificarea alegerii țărilor și scurta prezentare a potențialului turistic al acestora 4
  2. 2. Analiza comparativă a punctelor tari şi slabe ale dezvoltării turismului în Thailanda și Malaysia 6
  3. 3. Analiza comparativă a indicatorilor care reflectă locul turismului în economia Thailandei și Malaysiei în anul 2013 7
  4. 4. Formularea concluziilor analizei comparative 8
  5. Bibliografie 10

Extras din proiect

1. Justificarea alegerii țărilor și scurta prezentare a potențialului turistic al acestora

Am ales să prezentăm situația turismului din Thailanda și Malaysia deoarece aceste țări sunt recunoscute pentru mixul dintre peisajele magnifice, insulele cu nisipuri fine, templele budiste și preparatele culinare, tradiționale din bucătăriile celor două țări . Datorită acestor atracții turistice, cele două țări atrag anual mii de persoane.

Una dintre atracţiile cheie ale Malaysiei o reprezintă contrastele sale extreme, care se adaugă la tema de diversitate. Turnurile zgârie-nori privesc în jos peste casele de lemn construite pe picioroange, în timp ce hotelurile de 5 stele stau doar la câţiva metri depărtare de anticele recifuri. Turiştii se pot bucura de frumuseţea naturală a plajelor şi activităţi precum scufundările. Oamenii din diverse rase locuiesc în Malaysia, iar rezultatul constă într-o paletă variată de tradiţii alimentare locale. Delicioasa mâncare locală precum satay provoacă interesul vizitatorilor care vin în Malaysia. Un alt factor de atracţie turistică o reprezintă cultura multi-etnică. Societatea pluralistică din această ţară a dezvoltat o unicitate multiculturală. În plus, unicitatea instrumentelor muzicale tradiţionale, caracteristicile şi decorurile celor mai diverse spectacole culturale reprezintă un magnet care atrage turiştii către Malaysia. (Robiah Suratman – Tourism industry in Malaysia the experience and challenge)

Turismul medical a fost identificat ca având potenţialul de a fi un generator de venituri pentru Malaysia, datorită reacţiei arătate de către străinii care caută servicii de asistenţă medicală de calitate. Străinii vin în Malaysia pentru turism medical datorită costurilor scăzute ale serviciilor de asistenţă medicală, completate de existenţa unei excelente tehnologii şi infrastructuri medicale. (The star online – Malaysia has great potential in medical tourism)

Precum alte ţări în dezvoltare, Malaysia este bogată în diverse atracţii naturale care au devenit un atu pentru industria turismului acestei ţări. Acest fapt este recunoscut de către World Travel & Tourism Council (WTTC), care a afirmat că Malaysia este “o destinaţie plină de potenţial nevalorificat”, care are principalul punct forte de a dispune de o gamă vastă de diverse atracţii care se potrivesc pentru toate gusturile, la preţuri relative accesibile. Locaţia geografică a Malaysiei, înconjurată de mare, a îmbogăţit-o cu insule înconjurătoare ce conţin atracţii precum natura bine conservată, plaje nisipoase albe, diverse exemplare marine şi corali. Pe de altă parte, cea mai mare parte a ţinutului malaezian, în special Sabah dan Sarawak, este acoperit cu păduri tropicale care adăpostesc mii de specii de animale, dintre care multe sunt unice în regiune şi în lume. Printre ele se numără 286 specii de mamifere, 736 specii de păsări, 406 specii de amfibieni şi reptile şi peste 100000 specii de insecte.

Malaysia, de asemenea, este abundentă şi în monumente istorice precum construcţii vechi din perioada coloniilor portugheze şi britanice, în special în oraşe precum Kuala Lumpur, Melacca, Pulau Pinang şi Taiping. În plus, sunt existente rămăşiţe ale străvechilor aşezări precum mausoleul şi aşezământul Lembah Bujang Kedah şi cimitirul prehistoric din Gua Niah Sarawak.

Thailanda dispune de peisaj muntos, care pot fi găsit in nordul țării și de plaje în sud. Cultura de care dispune Thailanda reprezintă un lucru atrăgător pentru foarte mulți turiști un obiectiv turistic cultural reprezentativ fiind Wat Phra Kaew, denumit și templul lui Buddha din Smarald.

Thailanda este o destinatie cu numeroase puncte de atracție: plaje superbe, o cultura impresionanta, ruine si temple, adevarate marturii ale regatelor de mult apuse, savori culinare nebanuite si ospitalitate orientala. Putini stiu ca, pana in 1949, denumirea tarii a fost Siam. “Thai” inseamna “libertate” in limba localnicilor, iar Thailanda “Tara libertatii” sau “Tara celor liberi”. Aici turistii se pot relaxa pe plajele cu nisip alb, scaldate de apa limpede a Oceanului sau puteti porni in cautarea aventurii. Insulele Marii Andaman ofera un “teren” fantastic pentru amatorii de scuba diving.

Thailanda e, fara indoiala, una dintre cele mai accesibile destinatii pentru o vacanta exotica perfecta. Are sute de plaje, de la paradisul tropical al insulei Koh Samui si pana la hotelurile de lux aflate in Phuket, la doar o ora de zbor de Bangkok, de la nesfarsitele plaje pustii din Cha Am si pana la viata de noapte vibranta din Pattaya sau animatele statiuni Patong si Chaweng.

Majoritatea turistilor sosesc aici la sfarsitul sezonului ploios, in Noiembrie, dar Thailanda este, in realitate, o destinatie pentru tot timpul anului, cand sezonul de plaja din Phuket ia sfarsit.

Bibliografie

1. Bărbulescu, A. - Reportaj: Thailanda sau cealaltă faţă a Siamului , 12 noiembrie 2011.

2. Suratman, R. - Tourism industry in Malaysia the experience and challenge.

3. The star online – Malaysia has great potential in medical tourism.

4. www.thestar.com (consultat la data de 14.04.2014)

5. www.natgeo.ro/locuri-si-oameni/. (consultat la data de 14.04.2014)

Preview document

Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 1
Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 2
Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 3
Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 4
Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 5
Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 6
Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 7
Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 8
Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 9
Analiza Comparativă a Locului Turismului în Economia Thailandei și Malaysiei - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Locului Turismului in Economia Thailandei si Malaysiei.docx

Ai nevoie de altceva?