Circuit Turistic Valea Prahovei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 64 în total
Cuvinte : 7450
Mărime: 6.82MB (arhivat)
Publicat de: Cristiana B.
Puncte necesare: 0
UNIVERSITATEA PETROL-GAZE PLOIEŞTI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE

Cuprins

  1. 1. Judeţul Prahova – caracteristici generale 3
  2. 2. Descrierea circuitului 6
  3. 2.1 Ziua 1 6
  4. 2.2 Ziua 2 7
  5. 2.3 Ziua 3 9
  6. 2.4 Ziua 4 11
  7. 2.5 Ziua 5 12
  8. 2.6 Ziua 6 14
  9. 2.7 Ziua 7 15
  10. 3. Detaliile itinerariului 16
  11. 4. Calculaţia de preţ 17
  12. 5. Traseu 18
  13. Bibliografie 19

Extras din proiect

1.Judeţul Prahova – caracteristici generale

Aşezare. Judeţul Prahova este aşezat în Nordul Munteniei, pe cel mai bătut drum al ţării: drumul Prahovei, care vine din Transilvania (respectiv Europa centrală) peste pasul Predealului şi, făcând un ocol prin Bucureşti, ajunge la Mare.

Suprafaţa. 5.040 km².

Înfaţişarea pamântului. În N judeţului se înalţă în dreapta văii Prahovei masivul calcaros cu pereţii abrupţi ai Bucegilor (vârful Omul are peste 2.500 m), iar în stânga aceleiaşi văi, culmile mai rotunjite şi mai joase (sub 2.000 m) ale munţilor Teleajenului, clădiţi din gresie. Prin defileul săpat de Prahova la N de Comarnic şi prin cel săpat de Teleajen în N Vlădenilor-de-Munte, părăseşti cetatea munţilor şi pătrunzi în dealurile cu văi largi şi terase ale Subcarpaţilor ; dar numai după ce a străbătut, printre pinteni de rocă tare, depresiunea în chip de golf care se întinde pe sub munţi, de dincolo de Câmpina, prin Vlădeni, până la apa Buzăului. Această depresiune subcarpatică e importantă pentru că în lungul ei, satele bine populate şi culturile au înaintat mult înăuntrul munţilor.

Dealurile subcarpatice tăiate în curmeziş de văile mari ale judeţului şi descompuse longitudinal în culmi şi depresiuni intracolinare, îndeplinesc, prin gradul de fragmentare rezultat dintr-o activă eroziune, cele mai bune condiţiuni de circulaţie atât în lungul cât şi în latul lor. De aici gradul mare de populare şi exploatare în care se găseşte regiunea colinară a judeţului Prahova. Partea de sud a ţinutului e o câmpie de sub munte care se pierde în marea câmpie a Dunării de jos.

Clima şi ape. Clima este o îmbinare de climă aspră şi umedă în zona muntoasă, climă de tranziţie în dealuri şi foarte apropiată de cea stepică, în câmpie. E de remarcat însă că linia Prahovei este şi o limită între o zonă foarte umedă (1.000-1.200 mm precipitaţiuni anuale în Bucegi, 700-800 în dealuri) şi una secetoasă ; reprezintă deci contactul dintre influenţele îndepărtate ale oceanului şi cele mai apropiate ale continentului.

Toate apele regiunii (Cricovul-Dulce, Doftana, Cricovul-Sărat, etc.,) se adună fie în Prahova, fie în Teleajen, cele două râuri de căpetenie ale judeţului.

Vegetaţia. Păşunea alpină este larg dezvoltată în Bucegi, dar şi pe culmile dintre Prahova şi Teleajen. Sub limita lor inferioară începe pădurea de brazi, care, încă de pe la 1.400 m începe lupta cu făgeturile. Fagii formează de altfel în acest ţinut esenţa principală a pădurilor. În regiunea dealurilor şi în depresiunea de sub munte el a fost aproape complet stârpit şi înlocuit cu culturi şi plantaţiuni de pruni. Dealurile dinspre câmpie, şi ele mult despădurite, păstrează totuşi, pe vârfurile mai înalte, întinşi codri de stejari. În câmpie pătrunde ca un golf stepa cu graminee, întreruptă pe alocuri, de păduri slab dezvoltate.

Bogăţii minerale. În partea subcarpatică, judeţul e unul din cele mai bogate ţinuturi cu minereuri de lagună de la noi, mai ales sare şi petrol. Până în anii din urmă, acest judeţ producea, proporţional, cea mai mare cantitate de petrol din întrega Ţară. Astăzi, el urmează imediat după judeţul Dâmboviţa. Toată regiunea subcarpatică este recunoascută ca o zonă cu întinse zăcăminte de lignit.

Judeţul P. este al doilea judeţ din ţară în privinţa întinderii extracţiilor de petrol şi cel dintâi centru de distilare a lui, înzestrat cu numeroase şi mari rafinării.

Pe lângă acestea, judeţul posedă o variată industrie, fabrici de bere, spirt, postav, sticlărie, metalurgie, tăbăcărie, materiale de construcţie, cherestea şi mai multe mori.

Prin întinsele livezi de pruni şi producţia sa de ţuică, judeţul P. se aşează în fruntea judeţelor ţării. Cultura viţei de vie în zona dealurilor îi aduce însemnate venituri. Agricultura din sudul judeţului, exploatările pădurilor ce acoperă munţii şi creşterea vitelor formează alte trei ramuri de activitate economică.

Pitorescul său natural, regiunile muntoase cu localităţi climatice renumite până peste hotare şi cercetate de numeroşi vizitatori şi turişti, au dezvoltat mari şi bogate comune pe valea Prahovei.

Comerţ. Comerţ dezvoltat şi export de petrol, lemne de foc, cherestea, vinuri, ţuică, pielărie, lână, textile (postavuri) şi materiale de construcţie.

Drumuri. Judeţul P. este străbătut de o reţea totală de drumuri de 3.442 km 094 m împărţită astfel :

Drumuri naţionale 180 km 221 m, din care 170 km 623 m sunt întreţinuţi de Direcţiunea Generală a Drumurilor iar restul de 9 km 598 m fiind întreţinuţi de comunele urbane.

Drumuri judeţene 851 km 151 m din care administraţia judeţului întreţine 756 km 666 m (pietruiţi şi pavaţi), iar comunele urbane 7 km 871 m.

Drumuri comunale 2.410 km 722 m.

Lungimea podurilor este de 13.560,13 m, repartizată astfel : poduri naţionale 3.002,63 m, judeţene 6.356,85 m, comunale 4.191,65 m.

Prin judeţ trec 4 drumuri naţionale, legând următoarele localităţi :

• Bucureşti – Ploieşti - Braşov

• Târgovişte - Sinaia

• Ploieşti - Buzău

• Ploieşti - Târgovişte

Calea ferată. Judeţul P. este străbătut de o reţea de cale ferată de 220 km repartizată astfel: 89 km linii principale, linii principale simple 49 şi 125 km linii secundare simple.

Itinerarii principale : Exprese : Bucureşti – Arad – Decebal (Budapesta – Viena –Paris).

Rapide : Bucureşti – Arad – Decebal şi Oradea – Episcopia Bihorului (Budapesta - Viena – Paris), Bucureşti – Cernăuţi – Grigore Ghica Vodă (Varşovia, Berlin, Praga, Moscova), Bucureşti – Galaţi.

Accelerate : Bucureşti – Oradea - Halmei (Praga), Bucureşti – Iaşi – Chişinău (Kiev, Moscova), Bucureşti – Cernăuţi – Grigore Ghica Vodă, Bucureşti – Arad, Bucureşti – Galaţi.

Staţii importante : Ploieşti (Sud, Vest), Câmpina, Băicoi, Sinaia, Predeal, Buda.

Pe lângă liniile de mai sus, exploatate de C.F.R., menţionăm şi liniile : Ploieşti Sud – Văleni – Mâneciu şi Băicoi - Moreni, exploatate de judeţ.

Poştă, telegraf, telefon. În judeţul P. sunt 20 oficii P.T.T. de stat din care 2 la Ploieşti; 1 oficiu autorizat la Mâneciu Ungureni, 5 agenţii speciale, 1 oficiu balnear la Poiana Ţapului şi 17 gări cu serviciu poştal.

21 localităţi cu oficii telefonice.

Staţiuni climatice, balneare, turism.

Slănicul Prahovei, staţiune balneo-climatică situată în orăşelul cu acelaşi nume, într-o regiune de coline, multe formate din sare gemă care a ieşit la suprafaţă. Altitudine 390 m. Climat temperat şi constant.

Preview document

Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 1
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 2
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 3
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 4
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 5
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 6
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 7
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 8
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 9
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 10
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 11
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 12
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 13
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 14
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 15
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 16
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 17
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 18
Circuit Turistic Valea Prahovei - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Circuit Turistic Valea Prahovei.pptx
  • Circuit Turistic Valea Prahovei.docx

Alții au mai descărcat și

Valea Prahovei

Memoriu justificativ Turismul reprezintă o activitate permanentă a omului modern, având implicaţii pe multiple planuri, de la cel economic la cel...

Turismul - stimulator al investițiilor

INTRODUCERE Începutul secolului XXI a fost caracterizat în plan economic de o adâncire accelerată a procesului de globalizare, fluxurile mondiale...

Potențialul turistic al Deltei Dunării

Argument Turismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Aceasta a fost extinsă în ultimii ani pentru a include orice călătorie în...

Activitatea de promovare și reclamă în cadrul agențiilor de turism situate în orașul Chișinău

INTRODUCERE Relevanța temei alese este faptul că pe piața economică de astăzi, sunt mai multe întreprinderi de turism care au o concurență acerbă,...

Promovarea și Comercializarea unui Circuit Turistic

Cuvânt înainte Această lucrare are ca temă comercializarea şi promovarea unui circuit turistic din judeţul Braşov, zonă care este unică pentru că...

Atestat Turism Sibiu

Introducere Unul dintre cele mai fascinante fenomene ale lumii contemporane îl reprezintă evoluţia turismului. Turismul este un fenomen...

Agenția de turism Discover World

CAPITOLUL 1 ELEMENTE DE IDENTITATE ALE AGENȚIEI 1.1 PREZENTAREA AGENȚIEI “Investiția în călătorii este o investiție în tine” - Matthew Karsten....

Atracții turistice București

MANASTIREA PLUMBUITA Manastirea Plumbuita Casa Domnesca Manastirea Plumbuita Manastirea Plumbuita Mănăstirea Plumbuita este o mănăstire...

Te-ar putea interesa și

Perspectivele Dezvoltării Turismului Montan în Contextul Dezvoltării Durabile

MOTIVAŢIA LUCRĂRII Importanţa zonei montane în cererea de vacanţe, a generat preocupări ale specialiştilor în scopul exploatării pentru turism a...

Strategia turistică a Județului Sibiu

INTRODUCERE Turismul este “cartea de vizită” cea mai convigătoare, (guvernată de principiul Apostolului Toma “să pipăi cu mâna mea, să văd cu...

Rolul agențiilor de turism în promovarea serviciilor românești

Introducere „Orice pas al unei călătorii devine o aventură a cunoaşterii; la fiecare pas mori şi învingi de bucurie, ineditul te face să renaşti,...

Organizarea și amenajarea turistică a spațiului geografic din Localitatea Slănic, Județul Prahova

CAPITOLUL I A. ANALIZA POTENTIALULUI TURISTIC NATURAL : A.1.1 RELIEFUL: Relieful judetului Prahova are drept principala caracteristica...

Turism

Etimologic, termenul “turism” provine de la englezescul “tour” = călătorie. “To make a tour” desemna acţiunea de a voiaja prin Europa, specifică...

Posibilități și resurse de punere în valoare a potențialului turistic din Valea Prahovei

Introducere Turismul reprezintă o activitate permanentă a omului modern, având implicații pe multiple planuri, de la cel economic la cel politic,...

Valea Prahovei - Cea mai Importanta Destinație Turistică din România

ARGUMENT Turismul reprezintă o activitate permanentă a omului modern, având implicaţii pe multiple planuri, de la cel economic la cel politic,...

Forme ale Turismului în România

1. INTRODUCERE 1.1.TURISMUL – UN FENOMEN COMPLEX CONTEMPORAN Activitatea turistica se numara printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca...

Ai nevoie de altceva?