Ecoturismul în Parcul Național Big Bend

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3454
Mărime: 108.80KB (arhivat)
Publicat de: Fiodor Dinu
Puncte necesare: 7
Universitatea Petrol Gaze din Ploiesti Facultatea: Stiinte Economice Specializarea: ECTS

Cuprins

  1. Cap. 1 Introducere 3
  2. Cap. 2 Scurt Istoric 3
  3. Cap.3 Forme de Relief 4
  4. 3.1 Desertul Chihuahua 4
  5. 3.2 Munti Chisos 5
  6. 3.3 Campiile din Rio Grande 6
  7. 3.4 Canioane 7
  8. Cap. 4 Vegetatia si Fauna 7
  9. Cap. 5 Clima 8
  10. Cap. 6 Misiunea si Scopul Parcului 8
  11. Cap. 7 Cale de Acces 9
  12. Cap. 8 Forme de Agrement in Parc 10
  13. Cap. 9 Taxe 10
  14. Cap. 10 Cazare 11
  15. Concluzii 11
  16. Cum sa va bucurati de Parcul BIG BEND 12
  17. Bibliografie 14

Extras din proiect

CAP.1 INTRODUCERE

Big Bend este situat in Brewter County, Texas, SUA, sud-vest la granita mexicana.

Austin este capitala statului Texas, precum si sediul comitatului Travis.

Primii colonisti sunt inregistrati din 1835, in 1837 locul a fost numit Waterloo, iar in 1839 orasul a fost redenumit Austin.

Conform estimarilor biroului de recensamant american, avea in 2005 o populatie de 690.252 locuitori. Dupa rase, populatia era impartita in 65,36% albi, 10,05% negri, 4,72% asiatici, 0,59% amerindieni, 16,30% din alte rase si 2,99% metisi. Populatia hispanica (de diferite rase) era de 30,56%.

Parcul National Big Bend este un paradis de o frumusete desertica care are ceva de oferit tuturor. A fost poreclit si “pamantul nelocuit” de catre exploratorii spanioli, deoarece zona este aspra, uscata, periculoasa dar si frumoasa, unde timpul pare sa stea in tacere cand invaluie Muntii Chisos si apele raului Rio Grande.

Autorul Fredrick Gelbech descrie acest loc pe buna dreptate cand il numeste “un covor de interactiune a plantelor si animalelor abil tesute pe un razboi de tesut geologic”.

Figura 1 Imagine de ansamblu

CAP.2 SCURT ISTORIC

In 1944 atentia americana a fost axata pe tinuturi indepartate, cu al II-lea Razboi Mondial, cu toate acestea a fost anul in care Big Bend National Park a fost stabilit oficial ca un parc national.

Pentru a pastra ceva deoparte pentru generatiile viitoare, cu soarta generatiei actuale inca incerta, a fost un act de optimism intr-o lume nesigura. Totusi pentru unii oameni a fost dificil sa-si imagineze ca aceasta tara salbatica poate avea un parc international. Spaniolii au numit zona “El despoblado” adica “pamantul nelocuit”.

A fost nevoie de mai multi ani si multa munca grea pentru ca parcul national sa devina o realitate. Sustinatorii trebuiau sa vina cu bani multi sa cumpere toate terenurile propuse din zona parcului.

Peste 1942,1,5 mil. de dolari au fost alocate de catre statul Texas pentru a achizitiona aproximativ 600.000 de acri de la proprietatii privati, in cea mai mare parte fermieri.

Staul Texas a emis actul Guvernului Federal in septembrie 1943, iar Big Bend a devenit oficial parc national pe 12 iunie 1944.

In primul sau an, Big Bend a avut 1.409 vizitatori. In ultimii ani, vizitarea anuala a crescut la peste 300.000 de vizitatori.

S-au avut in vedere mai multe planuri, acelea de a include un spital in muntii Chisos, o statiune mare, sa fie construita o ferma in interiorul parcului, precum si o cale ferata, dar aceste planuri nu s-au definitivat niciodata.

Cu toate acestea Big Bend a devenit parc national. In 1976, Big Bend a fost recunoscuta de catre Organizatia Natiunilor Unite ca o “Rezervatie Internationala a Biosferai”. Aceasta desemnare a identificat Big Bend ca un exemplu proeminent al ecosistemului si detine astfel oportunitati pentru cercetarea biologica si de monitorizare a mediului.

Cap.3 FORME DE RELIEF

Numele parcului provine de la bucla in forma de “U” format de catre raul Rio Grande, ce delimiteaza granita dintre Texas si Mexic.

Parcul National Big Bend este un parc in care sunt inlantuite majoritatea formelor de relief, acesta fiind format din munte, desert, campie si canioane.

3.1 DESERTUL CHIHUAHUA

Aceasta parte a parcului este inconjurata pe trei laturi de munti, iar pe o parte se continua cu campiile semi-aride. Muntii au contribuit la blocarea ploii, astfel a facut aceasta zona un desert, dar pe alocuri are si verdeata, ce coloreaza peisajul destul de arid.

Desigur, dupa o furtuna de vara, peisajul incepe sa se transforme aparand flori frumoase si viu colorate de cactus. Animalele de aici sunt in cea mai mare parte nocturne, rozatoare, reptile, dar se pot vedea de asemenea cerbi, coiati, porci mistreti si sconcsi.

Preview document

Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 1
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 2
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 3
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 4
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 5
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 6
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 7
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 8
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 9
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 10
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 11
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 12
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 13
Ecoturismul în Parcul Național Big Bend - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Ecoturismul in Parcul National Big Bend.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?