Management operațional - conceperea unui restaurant

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 4726
Mărime: 337.03KB (arhivat)
Publicat de: Sergiu Constantin
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE ADMINISTRAREA AFACERILOR IN TURISM

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. 1. Constructii si amenajari interioare 3
  3. 2. Servicii si produse oferite 6
  4. 3. Bucataria si Personalul 11
  5. 4. Promovarea restaurantului 18
  6. Concluzii 20

Extras din proiect

Introducere

Motto: “Cu noi incepe sa savurezi fiecare moment al vietii !” A deschide un restaurant inseamna a da dovada de curaj si de perseverenta De asemenea de inventivitate

Activitatea restaurantului se incadreaza in sfera alimentatiei publice, focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu gusturi exotice, cu pretentii, si nu numai.

Serviciile de alimentatie publica au fost si vor fi intotdeauna o afacere permisiva si permeabila, deci usor de imitat si deschisa competitiei sustinute. In acest gen de activitate influentele generate de sistemul politic, politicile macroeconomice si sistemul juridic nu au o importanta majora. Ceea ce conteaza cel mai mult sunt abilitatile managementului de a anticipa si percepe tendintele pietei, de a satisface dorintele clientilor si de a ii fideliza. Dupa o buna perioada de timp in care a existat o preferinta generala pentru restaurantele fast-food, se constata o tendinta de reconsiderare a restaurantelor clasice.

In acest sens noi venim in intampinarea dorintei clientilor prin infiintarea restaurantului nostru „A Todos Mexico”, restaurant cu specific mexican ce se doreste a fi un loc unde poti experimenta retete traditionale mexicane intr-un ambient placut din centrul istoric al Bucurestiului, la o calitate ireprosabila a serviciilor si produselor oferite

Pentru restaurantul ce se intentioneaza a fi deschis, segmentul tinta va fi reprezentat de tineri peste 18 ani dornici sa experimenteze gastronomia Americii Latine dar si adulti peste 25 de ani, persoane ocupate cu un nivel mediu de venit.

Logo:

1. Constructii si amenajari interioare

Amplasamentul restaurantului cu specific mexican, va urma a se afla in centrul vechi al Bucurestiului, intr-o cladire veche care este de inchiriat. Spatiul are 2 intrari, una pentru accesul clientilor, iar a doua, in spatele cladirii pentru accesul angajatiilor si pentru aprovizionare.

Suprafata totala a spatiului este de 229 mp construiti (din care raman doar 204 mp utili), spatiu suficient de mare pentru a organiza un restaurant de 4 stele. Spatiul este impartit in mai multe sali: salon, bucatarie, oficiu, spalator, bar, vestiar angajati, spatiu de depozitare, toaleta clienti si hol de intrare.

Oficiul are o suprafata de 5 mp si se afla in spatele barului. Este prevazut cu usi batante pentr a evita eventualele accidente la intrare si iesire.

Spalatorul se afla in dreptul bucatariei si are o suprafata de 4,5 mp. In el se afla masina de spalat vase, masina de spalat vesela si spalatorul de pahare.

Spatiu de depozitare are o suprafata de 13 mp este impartit in 3 compartimente. Un compartiment dotat cu o camera frigorifica de 2 mp, un compartiment dotat cu camera pentru produse refrigerate, de 5 mp si un spatiu de depoziare de 6 mp.

Vestiarul angajatilor are o suprafata de 10 mp si cuprinde un dus si o toaleta pentru angajati. Este amplasat intre salon si bucatarie, pentru accesul usor al tuturor angajatilor. Camera pentru lenjerie, de care dispune restaurantul se afla tot in interiorul vestiarului.

Toaleta clientilor, ocupa o alta mare parte din spatiu, ea avand o suprafata de 18 mp si este impartita pe sexe. Toaleta pentru sexul feminin, cuprinde doua WC-uri si 2 lavoare. Toaleta pentru sexxul masculin cuprinde un WC, 2 pisoare si 2 lavoare.

Holul de intrare are o dimensiune de 14 mp, este dotat cu canapele din piele maro si decoratiuni specifice stilului Mexican. In interiorul acestui spatiu se afla si garderoba.

Suprafata salii de mese este de 114 mp si a bucatariei de 30,5 mp. Capacitatea toatala a restaurantului este de 76 de locuri pentru a respecta normele impuse de ordinul 1296/2010 al MDRT , privind spatiul alocat fiecarui client in parte (1.5 m/loc) la restaurantele de 4 stele.

Intrarea in salon este precedata de un hol la intrare pentru primirea clientilor conform ordinului 1296/2010 al MDRT. In hol, exista si o garderoba, chiar daca ordinul MDRT nu impune acest lucru pentru o capacitate mai mica de 100 de persoane.

Peretii salonului vor fi acoperiti cu tencuiala de ghips, iar podeaua, din parchet stratificat de nuc, va ramane nelacuita, pentru a da senzatia de interior rustic.

Preview document

Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 1
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 2
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 3
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 4
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 5
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 6
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 7
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 8
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 9
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 10
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 11
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 12
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 13
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 14
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 15
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 16
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 17
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 18
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 19
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 20
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 21
Management operațional - conceperea unui restaurant - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Management Operational - Conceperea Unui Restaurant.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Plan de afaceri - restaurant cu specific românesc

In acest proiect se va prezenta planul de afaceri al unui restaurant cu specific romanesc care este amplasat la ultimul etaj al unei case...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?