Mexic, leagănul civilizațiilor străvechi

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 64 în total
Mărime: 6.60MB (arhivat)
Publicat de: Daiana Robu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Aztecii, asemeni atenienilor sau romanilor, au fost dintotdeauna mandri ca sunt locuitorii orasului pe care il considerau a fi cel mai frumos din lume. Fondat in 1325, Mexico City simbolizeaza maretia si puterea natiunii aztece. Punctele de atractie sunt nenumarate: piata Z-CAlo, vechea piata azteca, templul Mayor, catedrala, magnificul Palat National, parcul Alameda, nenumarate muzee. Parcul Chapultepec este cel mai vechi si cel mai intins parc din Mexic (400 ha). Aici puteti merge la o plimbare cu barca, puteti vizita Gradina Zoologica si cea Botanica, cat si faimosul Muzeu de Antropologie.

Cu o cultura si o geografie variate, Mexicul este o tara a contrastelor, cu ceva pe gustul fiecaruia: orase coloniale si centre urbane moderne, zone arheologice, rezervatii naturale, si nu in ultimul rand plaje faimoase, ca cele de la Acapulco si Cancun.

O destinatie potrivita pentru toate gusturile si bugetele, cu un sistem de comunicare dezvoltat: aeroporturi internationale moderne, autostrazi catre cele mai importante destinatii turistice, transport maritim intern si international.

Pe langa toate acestea, Mexic este un loc ideal pentru cumparaturi, un paradis al gastronomiei si al distractiilor, o destinatie fascinanta, de neuitat. In acelasi timp cu binefacerile civilizatiei moderne Mexicul ofera in acelasi timp si o vasta mostenire culturala: o lume inca nedescoperita - civilizatia Maya

Bancile sunt deschise de luni pana vineri, intre 9 a.m. si 3 p.m. Casele de schimb valutar sunt deschise zilnic, uneori chiar pana tarziu in noapte.

Sunt recomandate haine usoare de bumbac si pantofi usori, comozi pentru vizitarea sit-urilor arheologice.

Cartile de credit sunt acceptate pe scara larga. Se percepe o taxa guvernamentala de 6% pentru aceste tranzactii.

Desi nu exista obligativitatea nici unui vaccin, se recomanda vaccinarea impotriva holerei, tifosului, tetanosului si poliomielitei. Din cauza riscului de imbolnavire cu malarie, se recomanda o cura de tratament preventiv.

In Mexic bacsisul este asteptat pentru toate serviciile. De obicei se ofera 15%, dar 20% asigura calitatea serviciilor.

Hotelurile si restaurantele bune ofera apa purificata. Niciodata sa nu beti apa de la o cismea de pe strada. Apa imbuteliata in Mexic este indicata.

Conținut arhivă zip

  • Mexic, Leaganul Civilizatiilor Stravechi.ppt

Ai nevoie de altceva?