Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2843
Mărime: 31.04KB (arhivat)
Publicat de: Iancu Filip
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Denumirea proiectului

Modernizarea pensiunii” Dor de munte” din Moeciu

2. Identificarea nevoilor

O abordare a activitatilor din domeniul turismului in spiritul marketingului implica o buna cunoastere a pietei, a nevoilor, a comportamentului de cumparare si de consum a produselor si serviciilorr turistice, a motivatiilor care declanseaza produsul turistic,a surseloe economice si sociale.

Marketingul turistic constituie o dovada a procesului contemporan de multiplicare a domeniilor in care stiinta patrunde cu rapiditate. Universalitatea marketingului reprezinta o realitate obiectiva, unanim acceptata de specialisti, exprimata prin difuzarea larga a marketingului, practic, in toate domeniile activitatii umane.

Industria turistica reprezinta un segment al industriei serviciilor dar aplicarea in mod specific a marketingului in domeniul turismului s-a realizat cu mult timp inaintea conceptualizarii marketigului serviciilor.

Serviciile oferite de industria turistica au anumite caracteristici prin care se diferentiaza de celelalte servicii pe care marketerii trebuie sa le aiba in vedere, si anume:

- preponderenta factorului emotional in raport cu cel rational in decizia de cumparare a produsului turistic. Serviciile turistice se ofera numai in mod direct consumatorului. Necesitatea cumpararii unui serviciu turistic este stabilita la nivelul gandirii fiecarui consumator in functie de imaginea si experienta pe care le are. Din alternativele oferite de intreprinderile turistice va fi aleasa aceea despre care consumatorul si-a format cea mai buna imagine si care ii ofera in momentul respectiv cele mai mari satisfactii personale. Astfel, in timp ce pentru alte servicii (reparatii, intretinere) alegerea se face in primul rand dupa criteriul economic, rational, pentru serviciile turistice ce au ca scop final recreerea si refacerea capacitatii fizice si intelectuale a consumatorului, alegerea se face prioritar dupa criteriul emotional.

- complexitatea serviciilor turistice: serviciile turistice in general se ofera consumatorului sub forma de pachete in care sunt incluse servicii de informare, transport, cazare, masa, agrement, tratament, sau orice alte combinatii ale lor. In afara acestora, se mai pt consuma si alte servicii complementare, dintre care unele au carcter de necesitate.

- dependenta serviciilor turistice de serviciile oferite de intreprinderile complementare: serviciile turistice sunt oferite consumatorilor prin intermediul intreprinderilor de turism, dar prestate de catre firme complementare. Astfel, intr-un pachet de vacanta oferit, transportul este realizat de una sau mai multe firme de profil angajate de intreprinderea de turism, cazarea se poate efectua in una sau mai multe structuri de primire turisitica, masa poate fi servita intr-unul sau mai multe restaurante. Marketerii intreprinderilor turistice trebuie sa aiba in vedere atat calitatea serviciilor oferite de personalul angajat cat si calitatea serviciilor oferite de intreprinderile complementare si mai mult sa urmareasca evolutia lor economico-sociala.

Preview document

Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 1
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 2
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 3
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 4
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 5
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 6
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 7
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 8
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 9
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 10
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 11
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 12
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 13
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 14
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 15
Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Modernizarea Pensiunii Dor de Munte din Moeciu.doc

Ai nevoie de altceva?