Tehnici promoționale - Entran

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2033
Mărime: 280.66KB (arhivat)
Publicat de: Laurian Constantin
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mariciuc Dragos
ECTS, FEAA

Extras din proiect

- Analiza conjuncturii pietei

O istorie de trei mii de ani

Pentru a-si proteja organele sexuale dacă nu de infectii, măcar de ciupiturile insectelor, vechii egipteni utilizau învelitori de in. În Roma antică, bărbatii optau pentru "prezervative" realizate din vezică si matele unor animale. Începând cu secolul X d.Hr., chinezii si japonezii au apelat la împachetări cu hârtie de mătase uleioasă ori chiar la un fel de tocuri rigide realizate din solzi de broască testoasă.

Prezervativul modern a cunoscut însă primele sale momente de glorie în timpul Renasterii. Într-un tratat de medicină, chirurgul italian Gabriel Fallope (1523-1562), descoperitor al trompelor uterine, le recomandă bărbatilor să-si ambaleze organele sexuale în "teci din stofă subtire" pentru a se feri de o maladie misterioasă, cunoscută sub numele de "răul frantuzesc": sifilisul. La finele secolului al XVIII-lea, englezii dictau "moda" în materie, adoptând un model de prezervativ fără cusături, realizat din vezica de berbec si denumit de călătorii francezi la Londra redingota englezească.

Punerea la punct a vulcanizării cauciucului de către compania Goodyear in 1843 marcheaza intrarea prezervativului în era industriala, iar in 1929, marca britanica Durex lansează productia automatizată a unui prezervativ mai englezesc ca oricând.

Majoritatea tinerilor romani cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani considera ca prezervativul este cea mai eficienta metoda de profilaxie a bolilor cu transmitere sexuala si de prevenire a transmiterii virusului HIV. Cu toate acestea, mai putin de jumatate dintre tinerii romani au utilizat prezervativul la primul lor contact sexual. Printre motivele invocate de ei sunt increderea in partener, sexul ca "situatie neprevazuta", jena, neglijenta sau, pur si simplu, ignoranta. Conform unui studiu realizat în ultimii ani s-a constatat o dublare a numărului de unităti de prezervative vândute.Astfel dacă în 2001 numărul lor era de 15 milioane de bucăti în 2005 era de 33 milioane,analistii spunând că piata este în continuă crestere , la finalul anului 2010 cifra de vânzări fiind cu minim 10% mai mare fată de cea înregistrată în 2009.

În acest context Entran reprezintă o firmă puternică, care are ca principal domeniu de activitate producerea de prezervative cât si comercializarea si distribuirea de produse afrodisiace.

Prezervativele realizate de Entran se adresează în principal persoanelor de sex masculin cu vârsta între 15-45 ani,persoane cu venituri lunare,care urmăresc evitarea contactării unor boli sexuale sau conceperea unui copil într-un moment neprevăzut.Din punct de vedere al nivelului de educatie si al mediului din care provin,nu se pot face diferentieri între oamenii din medium urban sau rural,sau între cei cu studii superioare medii si cei cu studii superioare.

Ca un atu însă s-a observat că în anul 2009 consumul de prezervative raportat la mediul urban-rural a fost de 70 % cumpărători din mediul urban si 30% cumpărători din mediul rural.

Pe baza acestui fapt desprins compania entran se va orieta pe cresterea vânzărilor de produse în mediul rural.

Segmentarea pietei

Clasificare a populatiei totale în :

- Consumatori:

- Proprii – reprezentati de clientii care în prezent achizitionează produsele Entran,fiind loiali acestui brand,calitatea si rezistenta acestora fiind factorul motivator în procesul de cumpărare.

- Concurentei – consumatori care preferă să achizitioneze prezervative ale altor mărci.

- Nonconsumatori

- Relativi – reprezentanti de acea categorie de persoane care fie nu înregistrează resurse financiare în vederea cumpărării de prezervative, ori nu au vârsta necesară utilizării lor sau nu constientizează în acest moment această nevoie dar la un moment dat vor achizitiona prezervative.De asemenea cele care suferă de anumite boli si le este interzis folosirea prezervativului pe o perioadă de timp.

- Absoluti – persoanele care din considerente religioase nu vor utliza prezervative niciodată în viată.

- Concurenta

Concurenta directă este reprezentată de firmele mari din acest domeniu care produs li distribuie prezervative în judetul Iasi.Ca principali competitori ai mărcii Entran se remarcă Durex – considerat principalul producător la nivel mondial având o cotă de piată în România de 32 %,urmat la o diferentă de 4 procente de Love Plus cu 28% din piată.Erotica si Kamasutra sunt alti 2 concurenti puternici având 11 % respectiv 5% din piată.

Concurenta indirectă este formată din produsele existente pe piată altele în afara prezervativelor care urmăresc oferirea protectiei.În această categorie se întâlnesc astfel diafragmele,pastilele cu efect anconceptional cât si existenta contraceptivelor injectabile.

Concurenta de solutii vizează efectuarea altor plăceri sexuale care să nu implice în mod obligatoriu un partener care să presupună utilizarea de prezervative sau de mijloace de sigurantă sexuală.Existenta unor jucării sexuale gen femei gonflabile, aparate de masturabat.( noul stimulator Cobra Libre este creat pentru orgasmul masculin! Cand penisul se introduce in orificiul jucariei erotice Cobra Libre, el va fi 'imbratisat' de siliconul moale pentru senzatii foarte erotice.Cele doua motorase puternice vor da drumul la vibratii pulsatoare pentru a excita organul genital masculin.)

1.3 Analiza comunicării actuale a brandului.

Brandul Entran urmăreste o strategie de dezvoltare si de crestere a numărului consumatorilor din judetul Iasi si pe piata Moldovei unde nu este foarte cunoscut.Acesta isi propune să comunice practicarea unui stil de viată activ,actul sexual fiind un element care conferă organismului sănătate.În această perioadă începând cu 27 februarie 2010,gama Entran beneficiază de o noua campanie de comunicare adesată consumatorilor de plăceri sexuale.Asfel brandul se va adresa clientilor potentiali cât si celor loiali prin intermediul celor mai importante surse de comunicare respectiv mediul Tv si cel Online.Astfel în această perioadă se pot urmări spoturi pe canale precum Pro-tv, Pro Cinema, Axn,Discovery,National Geographic,National Tv,Realitatea,etc.

De asemenea pe medii foarte vizitate online gen ziare de sport,evenimentul zilei,go-for-it,sexpert,sau retele de socializare se vor promova informatii legate de produsele Entran.

Preview document

Tehnici promoționale - Entran - Pagina 1
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 2
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 3
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 4
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 5
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 6
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 7
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 8
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 9
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 10
Tehnici promoționale - Entran - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Entran.doc

Ai nevoie de altceva?