Studiu privind variația factorilor de mediu pentru aer pe anii 2007-2008 în zona Braila-Galați

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 23 în total
Mărime: 3.02MB (arhivat)
Publicat de: Vladimir Nae
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Gheorghiu
UNIVERSITATEA “DUNAREA DE JOS” GALATI FACULTATEA DE INGINERIE BRAILA

Extras din proiect

Atmosfera de astăzi a Pământului conţine azot (sau nitrogen) bimolecular (N2)în proporţie de aproape 4/5 (78,2 %), oxigen bimolecular (O2) (20,5 %), argon, Ar, (0,92 %), bioxid de carbon, CO2, (0,03 %), ozon, oxigen trimolecular (O3) şi alte gaze, praf, fum, alte particule în suspensie, etc

Compoziţia atmosferei s-a schimbat de-a lungul celor aproximativ 2,5 - 2,8 miliarde de ani de când există, de la o atmosferă primitivă (a se vedea atmosfera primitivă a Pământului) la cea actuală, trecând prin mai multe faze intermediare, în decursul cărora atmosfera şi-a schimbat nu numai compoziţia chimică, dar şi alte caracteristici precum ar fi densitate, grosime, transparenţă, şi altele.

RETEAUA AUTOMATA DE MONITORIZARE A CALITATII AERULUI BRAILA

Calitatea aerului în judeţul Brăila este monitorizată prin măsurători continue în cinci staţii automate amplasate în zone reprezentative pentru tipurile de staţii existente.

Staţia Brăila 1- Staţia de trafic este amplasată pe Calea Galaţi nr. 53 şi monitorizează nivelele de poluare generate preponderent de emisiile din traficul, cu fluxuri medii şi ridicate, de pe străzile limitrofe.

Staţia Brăila 2 - Este amplasată în Piaţa Independenţei nr. 1, la distanţă de trafic şi de zone industriale sau surse punctuale mari. Monitorizează nivelele medii de poluare din zona urbană datorate emisiilor din interiorul oraşului precum şi contribuţiile posibil semnificative datorate unor fenomene de transport a poluanţilor atmosferici proveniţi din exteriorul oraşului.

Staţia Brăila 3- Staţia este situată în Comuna Cazasu şi monitorizează nivelele medii de poluare din interiorul zonei suburbane datorate unor fenomene de transport a poluanţilor ce provin din municipiul Brăila. Monitorizarea se realizează în vederea evaluării expunerii populaţiei şi a vegetaţiei din localităţile de la marginea zonei urbane, localităţi unde pot apărea fenomene de poluare fotochimică.

Staţia Brăila 4 - Staţia este amplasată pe Şoseaua Baldovineşti în incinta Staţiei de pompare ape uzate a R.A. APA şi determină nivelul de poluare provenit de la sursele industriale din zonă sau din zonele limitrofe.

Staţia Brăila 5 - Staţia este amplasată în Comuna Chiscani, în vecinătatea SC. Termoelectrica S.A., şi monitorizează nivelul de poluare a aerului în zona învecinată emisiilor de pe Platforma Industrială Chiscani.

RETEAUA AUTOMATA DE MONITORIZARE A CALITATII AERULUI GALATI

Reteaua automata de monitorizare a calitatii aerului este alcatuita din urmatoarele statii de monitorizare ampasate astfel încât să fie reprezentative pentru protecţia sănătăţii umane şi a mediului la nivelul judetului Galati, asigurând alinierea la normele internaţionale şi la reglementările Uniunii Europene după cum urmează:

1 staţie de trafic amplasată în str. Brăilei, nr. 181, astfel încât nivelul de poluare măsurat să fie influenţat în special de emisiile provenite de la o stradă apropiată, cu trafic intens. Poluanti monitorizati : NOx, SO2, CO, PM10/PM2.5, COV, Pb;

2 staţii de tip industrial amplasate în Galaţi, b-dul Dunarea, nr. 8 (zona din faţa Sidexului) şi în Tecuci, str. 1 Decembrie, nr. 146B, pentru determinarea nivelului de poluare influenţat în special de surse industriale. Poluanti monitorizati :  NOx, SO2, CO, O3, PM10/PM2.5, Pb, parametri meteo ;

1 staţie de fond urban amplasată în str. Domnească, nr. 7, pentru evaluarea expunerii populaţiei la combinaţii de poluanţi cu acţiune sinergică. Poluanti monitorizati : NOx, SO2, CO, O3, PM10/PM2.5, COV, Pb, parametri meteo;

1 staţie de fond suburban amplasată în str. Traian, nr. 431, pentru evaluarea expunerii populaţiei şi vegetaţiei de la marginea aglomerării. Poluanti monitorizati : NOx, SO2, CO, O3, PM10/PM2.5, COV, Pb, parametri meteo;

1 panou exterior de informare a publicului amplasat în str. Brăilei c/c str. G. Coşbuc, destinat afişării în mod regulat a concentraţiilor poluanţilor în aerul înconjurator. Parametri afisati: NOx, SO2, CO, O3, PM10.

Amplasarea staţiilor s-a făcut, conform prevederilor Ordinului M.A.P.M. nr.592/2002, astfel încât nivelul de poluare să nu fie influenţat de o singură sursă ci de aportul integrat al tuturor surselor.

Poluanţi monitorizaţi sunt: SO2, NO, NO2, NOx, CO, O3, COV(inclusiv benzen), PM10, corelaţi cu datele meteorologice directie şi viteză vînt, temperatură, presiune, radiaţie solară, umiditate relativă.

Conținut arhivă zip

  • Studiu privind Variatia Factorilor de Mediu pentru Aer pe Anii 2007-2008 in Zona Braila-Galati.ppt

Ai nevoie de altceva?