Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2915
Mărime: 2.39MB (arhivat)
Publicat de: Roxelana Necula
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. dr. Valentin Niţă
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Crearea şi comercializarea produselor turistice

Extras din proiect

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” este cea mai veche instituţie de învăţământ superior de stat din municipiul Iaşi, precum şi prima universitate din România modernă.

Deoarece pe 26 octombrie 2010 se vor împlini 150 de ani de când instituţia a fost înfiinţată, se are în vedere organizarea unor sesiuni de manifestări şi celebrări în legătură cu evenimentul menţionat. Acest lucru şi pentru că universitatea este una dintre cele mai valoroase din ţară, cu realizări notabile pe plan educaţional şi ştiinţific, ce a căpătat în timp o recunoaştere atât naţională, cât şi internaţională, iar această ocazie este una favorabilă pentru sporirea renumelui şi notorietăţii sale.

Contribuţia noastră la realizarea evenimentului constă în configurarea atât a serviciilor de alimentaţie ce vor fi propuse invitaţilor, cât şi a unui program ce presupune vizitarea de către oaspeţi a unor obiective turistice reprezentative pentru oraşul Iaşi.

Bugetul planificat pentru cele două programe este de 80 000 de euro – 40 000 de euro încasaţi de la o parte dintre din participanţi şi 40 000 atraşi prin sponsorizări şi provenind din fonduri proprii; din această sumă vom scădea însă 20 000 de euro, ce este destinată materialelor necesare bunei desfăşuări a manifestărilor, în final rămânând deci cu 60 000 de euro.

Vom avea în total 300 de invitaţi, dintre care 100 vor veni pe gratis (fără să plătească vreo sumă de bani) iar 200 vor plăti 200 de euro de fiecare (rezultând astfel 40 000 euro pentru bugetul evenimentului).

Va trebui să asigurăm alimentaţia pentru toţi cei 300 de oaspeţi, în vreme ce va trebui să configurăm un program turistic pentru un procent de 37% din total – adică pentru 111 persoane.

I. Alimentaţia

Alimenţia se va desfăşura în cadrul hotelului Unirea în două din restaurantele deţinute de unitatea de cazare :

1. Restaurant UNIREA MEZANIN - 100 locuri

- situat la mezanin

- servire tip bufet şi a la carte

- meniu bogat şi diversificat

- orientat pe calitatea servirii

- personal de înaltã calificare

- pentru variante de prânz şi cinã.

2. Restaurant UNIREA - 220 locuri

- situat la parterul hotelului

- perfect pentru evenimente de amploare, cocktail-uri, petreceri de firmã şi evenimente de familie

- preparate culinare tradiţionale româneşti şi internaţionale

- pentru variante de meniuri tip cocktail.

Bucataria este locul in care se pregatesc diverse gustari romanesti si traditionale pentru clienti hotelului.Are in dotare camere frigorifice in care se tin alimentele necesare prepararii mancarurilor

Se mai poate gasi tot ce inseamna tacam:linguri, furculite, cutite, vase, oliviere, etc.Lumina din bucatarie este foarte puternica, dorindu-se astfel sa nu se faca greseli in servirea preparatelor clientilor.Meniul este diversificat realizat pentru a satisface şi cerintele celor mai restrictivi gurmanzi, dispunand de un personal calificat care este foarte flexibil pentru a îndeplini cele mai exigente cerinţe ale clientului. Am ales meniul respectiv, pentru cele trei zile in urma unui studiu efectuat printr-un sondaj electronic alcatuit dintr-un chestionar cu cinci intrebari si pentru a le arata cate putin din bucataria moldoveneasca. Dezvoltata pe o gama bogata in legume si fructe este considerata ca una dintre cele mai gustoase si sanatoase din lume si nu atat pentru numarul mare de bucate, cat pentru multitudinea nuantelor gastronomice obtinute prin combinarea reusita a produselor. In timp, bucataria moldoveneasca a capatat integritate si originalitate, iar multitudinea culturilor au evoluat finalmente intr-un gust specific, format din cele mai neasteptate si mai delicate combinatii gastronomice. Spre exemplu, pentru bucataria moldoveneasca este caracteristica folosirea masiva a branzei si a porumbului.

Preview document

Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 1
Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 2
Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 3
Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 4
Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 5
Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 6
Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 7
Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 8
Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 9
Zilele Universității Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Înființare - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Zilele Universitatii Alexandru Ioan Cuza - 150 de Ani de la Infiintare.doc

Ai nevoie de altceva?