Proceduri de Audit

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1969
Mărime: 23.15KB (arhivat)
Publicat de: Dalia Crăciun
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Florin Vasile
UNIVERSITATEA CREŞTINĂ “DIMITRIE CANTEMIR ’’ DE FINANŢE, BĂNCI ŞI CONTABILITATE – BRAŞOV ANUL 2

Extras din referat

Capitolul 1. PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII

SC. SPÂRCHEZ ROXANA FR. SRL

1.1. Înfiinţare, denumire, obiect de activitate

Societatea comercială SPÂRCHEZ ROXANA FR. SRL este o persoană juridică română cu sediul în strada Principală, sat Purcăreni, comuna Tărlungeni, numărul 514, judeţul Braşov.

Societatea s-a înfiinţat în baza Legii 31/1990 din iniţiativa doamnei Spârchez Roxana, care este asociat unic în societate.

Această societate a fost înregistrată la Registrul Comerţului din judeţul Braşov, sub numărul J08/1210/2010, având codul unic de înregistrare RO 8768773, înregistrare făcută în baza actului constitutiv şi a sentinţei judecătoreşti.

SC. SPÂRCHEZ ROXANA FR. SRL este persoană juridică română având forma juridică de SRL cu capital privat.

Finanţarea activităţii firmei se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri, structura de finanţare cuprinzând în proporţie de 75% capitaluri proprii şi de 25% datorii curente către furnizori şi instituţii ale statului.

Obiectul principal de activitate îl constituie comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare.

Iniţial, activitatea firmei a fost mai puţin prosperă, dar, după o campanie promoţională de circa 2 săptămâni, cererea a început să crească susţinut, clientela a crescut şi activitatea firmei s-a dezvoltat. Produsele comercializate de firma SC. SPÂRCHEZ ROXANA FR. SRL se adresează tuturor categoriilor de persoane, dar în special persoanelor cu locuinţa sau biroul amplasat în strada Principală sau prin apropiere.

Tendinţa vânzarilor este ascendentă. În concordanţă cu estimările cercetării de piaţă, valoarea actuală a cotei de piaţă deţinute de SC. SPÂRCHEZ ROXANA FR.SRL este de aproximativ 5%.

Întreaga gamă de produse oferită de firmă este aprovizionată printr-o reţea de furnizori atent verificată. Calitatea furnizorilor şi dimensionarea optimă a programului de aprovizionare conduc la menţinerea celor mai înalte standarde calitative.

Necesarul zilnic de aprovizionat este stabilit de către administrator în colaborare cu gestionarii săi. Astfel, o dată la două zile magazinul se aprovizionează cu marfa necesară satisfacerii cerinţelor clienţilor de la hipermarketul SC.METRO.SA. De aici sunt achiziţionate produsele din gama: alimente, detergenţi, dulciuri.

Firma are însă şi contracte încheiate cu furnizori direcţi care-i livrează marfa direct la sediul magazinului.

Astfel, SPÂRCHEZ ROXANA FR. SRL are contract încheiat cu SC.VEL.PITAR.SA de unde se aprovizionează cu pâine de diferite sortimente( pîine rotundă, franzelă, pâine cu graham, cu secară etc.). Magazinul beneficiază de aceste produse în fiecare zi.

Pentru băuturile răcoritoare, firma are încheiat contract cu SC.ROMAQUA. SA, care îi livrează băuturi precum Coca-cola, Fanta, Sprite şi cu SC.PEPSI.SA de unde achiziţionează sucul Pepsi dar şi Prigat. De asemenea, SC. SPÂRCHEZ ROXANA FR. SRL are încheiat contract şi cu SC.EUROPEAN DRINKS.SA de unde aprovizionează băuturile răcoritoare de fructe, dar şi apa minerală şi cea plată.

În privinţa băuturilor alcoolice, unitatea comercială le obţine prin intermediul firmei de distribuţie SC.SECRET.DISTRIBUTION.SA. Această firmă îi oferă băuturi ca: martini, angelli, cognac, vodcă, lichior, whisky etc.

Pentru a se aproviziona cu produsele din carne, firma are încheiat contract cu SC.SERGIANA.SA, de unde îşi poate cumpăra alimente de diferite sortimente (porc ,pui, vită etc.).

Concurenţa poate fi apreciată ca fiind foarte intensă în acest domeniu,la nivelul satului activând peste 10 unităţi. Din acest motiv SC. SPÂRCHEZ ROXANA FR.SRL încearcă să se diferenţieze şi vine cu o gamă cât mai variată la preţuri accesibile, păstrând standardele de calitate cu care şi-a câştigat un segment de piaţă bine definit.

Magazinele ce sunt percepute în mod direct drept concurenţi pentru această societate sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Tabelul 1.1 Magazine – Concurenţi ai SC. SPÂRCHEZ ROXANA FR. SRL

CONCURENT CALITATE PREŢURI

Marcsa.Srl similară similare

Braldico.Srl similară similare

Alfredo.Srl superioara superioare

Astra.Srl inferioară inferioare

Callatis.Srl similară superioare

Migrarea cererii către aceşti competitori se produce în genere ca urmare a fluctuaţiilor veniturilor individuale.

Întreaga gamă de produse oferită de acest magazin este achiziţionată urmărind preferinţele actuale ale clientelei. Obiectivul unităţii este de a satisface pe deplin nevoile zilnice ale clienţilor săi. Păstrarea tuturor acestora menţionate se face în depozitul magazinului, un loc special amenajat pentru aceasta.

Preview document

Proceduri de Audit - Pagina 1
Proceduri de Audit - Pagina 2
Proceduri de Audit - Pagina 3
Proceduri de Audit - Pagina 4
Proceduri de Audit - Pagina 5
Proceduri de Audit - Pagina 6
Proceduri de Audit - Pagina 7
Proceduri de Audit - Pagina 8
Proceduri de Audit - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Proceduri de Audit.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici și Proceduri Utilizate în Auditul Situațiilor Financiare

1. NOŢIUNI DE BAZĂ PRIVIND AUDITUL 1.1 Elemente privind istoricul şi evoluţia auditului Evoluţia auditului a fost determinată de dezvoltarea...

Auditul situațiilor financiare la o firmă din domeniul construcțiilor

INTRODUCERE Auditul situațiilor finanicare în țara noastră este încă în fazele sale incipiente, dar normele legale cu referire la această...

Controlul conturilor de stocuri - audit statutar

Prezentarea Cadrului legislativ privind stocurile - OMFP 3055/ 2009 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu Directivele Europene...

Proceduri de Audit

Proceduri de audit Evolutia auditului a fost determinata de dezvoltarea continua a mediului economic, de amploarea complexitatii operatiunilor...

Audit intern - hotărârea nr 88 din 19 aprilie 2007

Introducere Activităţile de audit intern se desfăşoară în diverse medii legale şi culturale; în interiorul organizaţiilor care variază în funcţie...

Audit Financiar Extern

CAPITOLUL I – AUDITUL FINANCIAR CONTABIL. DEFINIRE, ROL,OBIECTIVE, PRACTICI ŞI PROCEDURI 1.1. Auditul –Notiuni introductive Auditul, respectiv...

Audit Financiar

Modulul 1. Auditul financiar contabil – Definire, rol şi obiective Scopul unităţii de curs: - Redarea unei imagini relevante asupra...

Probele de Audit

Probele de audit – Totalitatea informatiior obtinute de auditor pentru a ajunge la concluziile pe care se bazeaza opinia de audit. Probele de audit...

Ai nevoie de altceva?