Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1975
Mărime: 347.59KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Universitatea Lucian Blaga Sibiu Facultatea de Stiinte Economice Master, B6 Finante, An II

Cuprins

  1. Conceperea proiectului
  2. 1.1.Stabilirea obiectivelor
  3. 1.2.Estimarea costurilor proiectului
  4. 1.3. Estimarea timpului necesar realizarii proiectului
  5. 1.4. Decizia de implementare.
  6. 2. Nasterea si dezvoltarea proiectului
  7. 2.1. Detalierea obiectivelor pe activitati
  8. 2.2. Detaliarea costului pe activitate
  9. 2.3. Detalierea timpului pe activitati (graficul gantt)
  10. 2.4. Stabilirea rolurilor si a responsabilitatilor
  11. 3. Maturitatea proiectului (implementarea)
  12. 3.1.Activitatile deja realizate
  13. 3.2. Activitatile in curs de realizare
  14. 3.3. Activitatile de realizat
  15. 4. Finalitatea proiectului-Masurarea rezultatelor.

Extras din referat

Ciupercarie - Sc Champ Srl

Introducere

O cauză a situaţiei actuale în care se află domeniul "cultura şi creştere ciuperci", ar consta în faptul că activitatea de producere a ciupercilor comestibile a fost neglijată de cei din mediul urban, care o asociază cu o afacere exclusiv rurală, iar pentru cei din mediul rural, datorită lipsei "tradiţiei" şi "experienţei" inaintaşilor, care s-au axat exclusiv pe cultura mare, a legumelor, fructelor şi viticultură, activităţi care au generat o concentrare foarte mare pe aceste sectoare, iar puţinii locuitori rurali care au intenţionat să aprofundeze acest domeniu, au aflat cu stupoare că necesita cunostinţe vaste şi chiar anumite specializări în materie, fapt care i-a determinat să asocieze la rândul lor activitatea, ca fiind "inginerească" sau exclusiv urbana.

Infiintarea unei ciupercarii presupune si multa rabdare,cunostinte in domeniu si resurse materiale suficiente pentru inceput.

Se poate considera ca aceasta poate fi o afacere profitabila din care atat consumatorii cat si antreprenorii vor avea de castigat atat timp cat se va aduce in fata consumatorilor prospetime si sanatate , si atat timp cat se va da dovada de seriozitate.

Trendul actual de a manca cat mai ecologic si cat mai sanatos, departe de alimente care ar putea distruge sanatatea si va ajuta la mentinerea pe piata si chiar la prosperarea antreprenorilor.

1.Conceperea proiectului

Acum sunt conditii extraordinare sa se dezvolte activitatea de cultura si crestere ciuperci, prin ajutorul masiv oferit de accesarea de fonduri nerambursabile pentru ciupercarii moderne intensive. Volumul mare de fonduri nerambursabile europene disponibile, contribuie decisiv şi în mod accelerat la dezvoltarea diverselor activitati in agricultura. Dezvoltarea economica în zonele rurale este o certitudine prin investitiile masive în infrastructura, reţele de comunicaţii, servicii şi activităţi productive.

Ceea ce se doreste sa se realizeze este o ciupercarie situata in periferia Orasului Sibiu pe o suprafata de 1000 m² si cu ajutorul unei cladiri care are 250 m², structurata in 5 camere a cate 50 m² fiecare, racordata la apa curenta si electricitate.

1.1.Stabilirea obiectivelor

• Un obiectiv specific este cresterea veniturilor exploatatiilor agricole sprijinite prin realizarea productiei de ciuperci. Acest obiectiv se materializeaza prin infiintarea unui spatiu de productie si prin procesarea primara. Imbunatatirea performantei generale a exploatatiei se realizeaza prin indeplinirea obiectivelor tehnic, economic si de mediu.

• Din punct de vedere tehnic, achizitia de echipamente determina cresterea productivitatii muncii, imbunatatirea calitatii produselor agricole, introducerea de noi tehnologii performante si imbunatatirea conditiilor de lucru. Construirea si dotarea cladirilor operationale – spatii tehnologice si administrative – sunt necesare pentru desfasurarea activitatii in conditii optime si asigurarea conformitatii cu standardele comunitare. Productia de ciuperci reprezinta o activitate noua in cadrul societatii, prin aceasta implementandu-se obiectivul privind diversificarea productiei.

• Obiectivul economic de crestere a viabilitatii economice presupune realizarea de venituri în cadrul exploatatiei printr-o utilizare eficienta a fortei de munca si o gestiune stricta a cheltuielilor variabile. In acest sens se vor achizitiona utilaje moderne care presupun consumuri de energie si apa scazute.

• Primul obiectiv de mediu este o mai buna gestionare a deseurilor rezultate din activitatea de productie, prin utilizarea de spatii modernizate in acest sens. Un altul este asigurarea cerintelor fitosanitare si ecologice in tehnologia de cultivare a ciupercilor de sera, in sensul neutilizarii de fertilizatori, aditivi si ingrasaminte nepoluante sau cu efecte negative pronuntate asupra mediului si nu în ultimul rand, respectarea Codului de bune practici agricole.

1.2. Estimarea costurilor proiectului

Valoarea totala eligibila a proiectului este 440.000 lei (100.000 euro). Cofinantarea publica a fost de 65%, ai anume sprijinul nerambursabil de 50 %, la care s-au adaugat 5 procente pentru ca investitiile sunt realizate de agricultori sub 40 ani la data depunerii cererii de finantare, si inca 10 procente pentru faptul ca investitia se face în zona defavorizata.

Preview document

Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 1
Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 2
Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 3
Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 4
Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 5
Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 6
Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 7
Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 8
Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 9
Eficiența investițiilor. studiu de caz deschiderea unei ciupercării - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Eficienta Investitiilor. Studiu de Caz Deschiderea unei Ciupercarii.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?