Politici de Marketing în Turismul Gura-Humorului

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1744
Mărime: 9.93KB (arhivat)
Publicat de: Simion Bota
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Despina Vasilcu

Extras din referat

Produsul turistic este un produs asamblat, complex, în cadrul căruia sunt incluse atât elementele de atracţie (naturale, istorice etc.), cât şi cele destinate să le valorifice pe acestea, şi anume – serviciile turistice.

În literatura de specialitate, „produsul turistic este definit ca fiind o combinaţie de elemente tangibile şi intangibile, care are rolul de a satisface nevoile turistului pe parcursul întregului voiaj.”

Din sistemul complex de elemente ale produsului turistic, rolul determinant în atragerea consumatorilor îl are patrimoniul turistic al zonei sau ţării, care include resursele turistice naturale, culturale, religioase, istorice şi umane ale acesteia.

O importanţă deosebită in formarea imaginii produsului turistic o au starea fizică exterioară, interioară şi curăţenia clădirii în care sunt prestate serviciile turistice. În plus, calitatea mobilierului, a echipamentului şi mijloacele de transport turistice contribuie la atragerea consumatorilor potenţiali.

Comparativ cu alte domenii, în turism constatăm că trecerea de la un produs la altul se poate produce mult mai uşor. Astfel, o agenţie de turism poate introduce şi elimina oricând în şi din structura ofertei sale diferite tipuri de produse turistice, fără a fi necesară modificarea pregătirii şi numărului angajaţilor sau echipamentelor de care dispune. Produsul turistic este considerat a fi rezultatul asocierilor, interdependenţelor dintre resurse (patrimoniu ) şi servicii. Majoritatea elementelor componente ale produsului turistic (patrimoniul turistic, infrastructura generală şi turistică) au un caracter local, ele neputând fi deplasate, iar punerea lor în valoare este limitată la amplasamentul dat.

Strategia de penetrare pe piaţa turistică presupune concentrarea eforturilor de marketing asupra pieţelor şi produselor turistice actuale în vederea creşterii cotei de piaţă a intreprinderii de profil. Această strategie are în vedere creşterea intensităţii medii de consum turistic, atragerea unor clienţi ai competitorilor.

Strategia de extindere a pieţei turistice vizează câştigarea de noi segmente de piaţă pentru produsele turistice existente.

Strategia de înnoire a produsului turistic constă în:

• creşterea atractivităţii unui aranjament turistic pentru consumatorii turistici actuali fără a opera schimbări profunde;

• efectuarea unor modificări importante în structura produsului fără a schimba însă natura acesteia.

Strategia de diversificare presupune dezvoltarea simultană a produselor turistice noi sau îmbunătăţite şi a pieţelor noi. Acest tip de strategie permite realizarea unei flexibilităţi pe termen mediu şi lung a ofertei turistice derivate. Ulterior, complexele hoteliere şi-au intensificat preocupările „pentru sofisticarea prestaţiilor, oferind touroperatorilor posibilitatea de a adopta şi ei strategii de diversificare a serviciilor în scopul unei mai bune poziţionări pe pieţele deja cucerite şi facilitănd, în paralel prin oportunităţile ivite, extinderea şi pe alte pieţe externe mai îndepărtate.”

Preview document

Politici de Marketing în Turismul Gura-Humorului - Pagina 1
Politici de Marketing în Turismul Gura-Humorului - Pagina 2
Politici de Marketing în Turismul Gura-Humorului - Pagina 3
Politici de Marketing în Turismul Gura-Humorului - Pagina 4
Politici de Marketing în Turismul Gura-Humorului - Pagina 5
Politici de Marketing în Turismul Gura-Humorului - Pagina 6
Politici de Marketing în Turismul Gura-Humorului - Pagina 7
Politici de Marketing în Turismul Gura-Humorului - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Politici de Marketing in Turismul Gura-Humorului.doc

Te-ar putea interesa și

Valorificarea potențialului turistic din arealul rural sud-bucovinean

Introducere Această lucrare reprezintă un studiu privind dezvoltarea turismului și componentelor sale asupra ariei rurale Sud-Bucovinene.Aceasta a...

Brandul Turistic Bucovina

Conceptul de produs turistic apare ca fiind legat atât de oferta agenţiilor de turism cât şi de cea a unor zone turistice, ca de exemplu Bucovina,...

Strategia de marketing pentru turism - pensiune agroturistică de trei margarete

1. Scurta prezentare a societatii SC Ela Prestige SRL Suceava a fost infiintata in anul 2005, avand ca domeniu principal de activitate oferirea de...

Strategiile lanțurilor hoteliere Best Western și Accor

Prezentare strategia lanţului hotelier Best Western Best Western International, un nume de referinţă în industria hotelieră mondială, îşi...

Ai nevoie de altceva?