Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău

Referat
8.7/10 (6 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2675
Mărime: 41.21KB (arhivat)
Publicat de: Mihai I.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: IONASCU M. MIHAI
Universitatea Spiru Haret Bucuresti Facultatea de Geografia Turismului Cursul de Managementul Turismului

Extras din referat

1. PREZENTAREA GENERALĂ A FIRMEI ŞI OBIECTULUI DE ACTIVITATE

Înfiinţată în 2005, S.C. ”TOP TRAVEL” S.R.L., are ca obiect de activitate servicii turistice interne şi externe.

- Nr. certificatului de înmatriculare la Registrul Comerţului: J04/854/2005.

- Cod Unic de Inregistrare: RO 17524859

- Sediul agenţiei: BACAU, STR. LUNEI, 9 BIS, Cod 600372

- Cod CAEN: 6330

- Capitalul social: 5.000 Ron.

- Personal total: 12, din care, calificaţi: 8

- Personal cunoscător de limbi stăine de circulaţie internaţională: 6

- Telefon: 0243/ 54.42.76;

- Fax: 0243/54.42.76.

Societatea este condusă de MANOLE LILIANA GABRIELA - administrator Asociati: HUMA GH. CONSTANTIN, MANOLE LILIANA GABRIELA .

Obiect Activitate:

- activitati de informare si consulting in domeniul turismului;

- organizarea de excursii, cu sau fara procurarea locurilor pentru cazare si transport;

- activitati tur-operatori;

- activitati de informare turistică si de cazare;

- servicii de ghid pentru turism si de asigurare a locurilor de odihna si tratament.

În activitatea de organizare a excursiilor interne şi externe, în present societatea nu dispune de mijloace de transport auto proprii (microbuze, autobuze), dar are contracte ferme cu societăţile de transport din mun.Bacău.

Nivelul calităţii serviciilor turistice este pus în lumină de faptul că se preocupă în mod continuu de achiziționarea de aparatură electronică: de calcul, de stocare, de prelucrarea infomaţiilor şi datelor de lucru, aparatură de comunicare şi transmiterea rapidă a informaţiilor, activitate ce a început încă de la înfiinţare prin achiziţionarea de calculatoare, telefoane moderne, a unui fax, instalarea unei centrale telefonice, toate acestea determinând o creştere a volumului de activitate turistică, promptitudine şi certitudine în derularea serviciilor.

În ceea ce priveşte sistenul de prezentare a informaţiilor turistice către marele public consumator de servicii turistice societatea are în vedere îmbunătăţirea sistemului de panouri, reclame luminoase şi internet care să crească interesul în apelarea la servicii turistice.

Principala activitate a firmei este cea de prestări servicii turistice interne şi externe realizate prin intermedierea de excursii, circuite, tabere atât în ţară cât şi în străinătate (Grecia, Italia, Spania etc.), intermediază bilete de tratament şi odihnă şi numeroase excursii pe litoralul Mării Negre, staţiunile montane şi balneare din ţară.

Firma organizează de asemenea excursii în Maramureş (pe valea Crişurilor şi la cimitirul vesel din Săpânţa), în localităţi medievale şi la fortificaţiile din Transilvania.

Pe plan extern firma organizează în tot sezonul estival excursii de câte 10 zile în Spania la Marea Meditereană, în staţiunea Salon-Taragona, alte excursii ar fi în Grecia, Italia, Croaţia etc.

Activitatea de prestări servicii turistice se realizează prin înţelegere cu posesorii de bază materială, mijloace de transport, cazare şi masă când este cazul.

Societatea intermediază prin sistemul tour-operator excursii externe, această activitate neputând fi realizată independent deoarece firma nu dispune de mijloace de transport proprii şi nu are abilitatea de lucru în valută.

Deocamdată se remarcă o scădere a numărului de turişti ce apelează la serviciile unei agenţii de turism fapt determinat de creşterea preţului unei zile turistice constatându-se de asemenea o scădere a mărimii sejurului de la 18 la 10 zile şi o scădere a aceluia pentru odihnă de la 12 la 10 zile.

2.EFICIENŢA ACTIVITĂŢII DE TURISM A S.C. ”TOP TRAVEL” S.R.L. Bacau

Rezultatele activităţii de turism îmbracă simultan două aspecte care se intercondiţionează şi se întrepătrund reciproc: eficienţa socială si economică. Fiecare dintre aceste componente ale eficienţei activităţii de turism au atât efecte directe cât şi indirecte.

2.1. EFICIENŢA SOCIALĂ A ACTIVITĂŢII DE TURISM

Prin valorificarea resurselor naturale, umane, materiale şi financiare, puse la dispoziţia sa, turismul generează şi efectele sociale, care se constituie într-un important factor al creşterii economice, al progresului şi civilizaţiei.

Prin urmare, eficienţa activităţii de turism trebuie apreciată, atât prin reflectarea şi comensurarea efectelor economice cât şi a celor sociale.

Eficienţa socială, în esenţă, este reprezentată de aportul adus de acest domeniu de activitate la :

- petrecerea plăcută şi utilă a timpului liber;

- reconfortarea şi recreerea oamenilor;

- refacerea capacităţii de muncă;

- ridicarea nivelului general de cunoaştere şi pregătire;

- satisfacerea unor nevoi spirituale, psihice.

Efectul social al turismului balnear este deosebit, mai ales în etapa actuală, când, pe plan mondial, există deja tendinţa de a înlocui, treptat, tratamentul medicamentos cu tratamentul prin factori naturali de cură, când tratamentul propriu-zis are o latură balneară, de îngrijire a sănătăţii, iar turismul social ia o amploare deosebită.

Totodată, fenomenul turistic este indisolubil legat de civilizaţie, de cultură. Între turism, cultură şi civilizaţie există o relaţie dialectică de interdependenţă. În primul rând, turismul este un act de cultură, deoarece turismul acumulează, în timpul călătoriei sale, o apreciabilă cantitate de cunoştinţe din cele mai variate domenii.

În al doilea rând, gradul de cultură şi civilizaţie influenţează decisiv calitatea şi atractivitatea produsului turistic ofertat.

Aportul activităţii de turism la reconfortarea forţei de muncă, la îmbunătăţirea experienţei şi a orizontului cultural-ştiinţific potenţează capacitatea fizică şi psihică a oamenilor, ceea ce are consecinţe favorabile asupra întregului sistem de indicatori economico-financiari la nivel macro şi micro economic.

Astfel, realizarea funcţiilor sociale ale turismului pe linia ocrotirii sănătăţii şi a refacerii de muncă acţionează în sensul reducerii cheltuielilor pentru asigurări sociale pe persoană-an.

Criteriile de apreciere a eficienţei sociale a turismului şi anume: gradul de satisfacţie personală a turistului, contribuţia la ocrotirea sănătăţii şi refacerea forţei de muncă, ridicarea nivelului de pregătire profesională, protejarea mediului ambiant, reliefează împletirea intereselor generale cu cele individuale.

Preview document

Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău - Pagina 1
Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău - Pagina 2
Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău - Pagina 3
Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău - Pagina 4
Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău - Pagina 5
Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău - Pagina 6
Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău - Pagina 7
Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău - Pagina 8
Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Eficienta Economica Activitatii Agentiei de Turism SC Top Travel SRL Bacau.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Resurselor Umane la SC Delaco SRL

Capitolul I Aspecte privind managementul resurselor umane în economia contemporană 1. Resursele umane – factor de producţie esenţial în...

Managementul calității - Firma IKEA

Introducere "Calitatea produsului nu este totul, dar totul este nimic fără calitate." (Peters și Waterman - "In search of Excellence")....

Planificarea calității la SA Franzeluța

Introducere În ultimii ani, s-a facut resimţită nevoia de a opera schimbări, de a impune metode şi concepte noi menite a face faţă unei societaţi...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Strategiile lanțurilor hoteliere Best Western și Accor

Prezentare strategia lanţului hotelier Best Western Best Western International, un nume de referinţă în industria hotelieră mondială, îşi...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Controlul calității la o companie - studiu de caz

I. Notiuni generale Notiunea de calitate se refera la activitatea de productie,dar si la produsele si serviciile oferita,odata cu trecerea spre...

Ai nevoie de altceva?