Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1542
Mărime: 844.89KB (arhivat)
Publicat de: Clara Crețu
Puncte necesare: 7
Universitatea Romano-Americana, Facultatea Management-Marketing, proiect prezentat in cadrul seminarului de Managementul Calitatii

Extras din referat

Prezentare generala

Mercedes-Benz S-Class este o serie ce cuprinde cele mai mari sedan-uri produsr de Mercedes-Benz, o divizie a Daimler AG. S-Class, un produs de nouă linii de modele Mercedes-Benz datând încă de la mijlocul anilor 1950, este clasat ca cel mai bine vanduta masina de lux din lume. Ca model rând în gama Mercedes-Benz , S-Class a debutat multe dintre cele mai recente inovaţii ale companiei, inclusiv a tehnologiilor trenul de rulare, caracteristici de interior, precum şi sisteme de securitate (cum ar fi primele sisteme de airbag de reţinere suplimentara, pretensionare in centurile de siguranţă, şi programul electronic al stabilităţii). Ultima generatie, W221 S-Class, a avut premiera în 2006 ca un tot-nou design. Ca şi în datile anterioare, cel mai recent S-Class este vândut în standard şi cu mari versiuni de ampatament şi oferă motoare V6, V8, V12, propulsoare diesel şi hibride.

Numele "S-Class" provine de la cuvântul german "Sonderklasse" din care "S-Class" este o abreviere. Sonderklasse înseamnă "clasa speciala" (sau, mai degrabă: "Într-o clasă de propriile sale"), şi în ceea ce priveşte industria de automobile, astfel se referă la "o masina, special echipata. Desi utilizat în limbajul cotidian de zeci de ani, S "-Class" denumire ce a fost aplicată în mod oficial în 1979, cu debut al liniei de modelul W126. De atunci, cinci generatii de S oficial numit, sedan de clasă au fost produse.

Ultimele doua modele coupe din Clasa S-au cunoscut sub numele de SEC şi mai târziu S-Coupe. În 1998 a fost apoi preluată într-o linie separată, astfel cum CL-Class, cu toate acestea, va fi re-desemnate drept S-Coupe .

Chiar daca marea majoritate a fanilor Mercedes recunoaste anul 1979 drept nasterea magistralului G Klasse, acelasi an a reprezentat si nasterea celui mai trainic Mercedes din istorie.

Numele sau este Clasa S, serie sasiu W126. Acest W126 inseamna atat de mult pentru industria auto mondiala incat si in prezent aceasta masina este data drept exemplu la cursurile de mecanica in marile companii auto.

Pur si simplu Mercedes W126 a reprezentat si inca reprezinta cel mai bun automobil de lux din lume daca ne gandim la capitolul fiabilitate.

Pana in prezent nici un Mercedes, nici un Lexus sau Rolls Royce nu a reusit sa se impuna in fata marelui din Stuttgart.

Sa parcurgi peste 1.000.000 km fara probleme tehnice nu inseamna mare lucru pentru un W126 insa este imposibil de atins de orice alta masina din lume.

Gama de motorizari a fost tot timpul de top, primul motor montat pe aceasta caroserie fiind un 6 in linie de 2.8 litri cu carburatie dublu corp. Acesta dezvolta doar 153 CP, insa greutatea maxima a masinii nu depasea la gol 1.7 tone.

Mai sus in gama putem sa enumeram aceelasi motor cu injectie electronica K-Jetronic Bosh de 185 CP, un trei litri de 180 CP si marile V8-uri de 4.2 litri si 5.6 litri.

In incheiere pentru cei care nu sunt familiarizati cu originea imaginii de clasa S trebuie doar sa mentionam numele designerului Bruno Sacco care a desenat acest W126.

De origine italian, Sacco a fost seful departamentului design in cadrul marcii Mercedes Benz pana la a doua jumatate a anilor 90.

Preview document

Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 1
Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 2
Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 3
Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 4
Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 5
Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 6
Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 7
Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 8
Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 9
Managementul calității Mercedes-Benz S-Class W221 - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Managementul Calitatii Mercedes-Benz S-Class W221.doc

Alții au mai descărcat și

Implementarea sistemului de management al calității în cadrul SC Duplex SA

INTRODUCERE Încă din cele mai vechi timpuri omul a fost preocupat să îmbunătăţescă, să cotecteze ceea ce este greşit şi să modifice ceea ce nu se...

Managementul Calității

INTRODUCERE Turismul a devenit în zilele noastre o activitate la fel de importantă precum cea desfășurată în alte sectoare din economia mondială...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?