Managementul Contabil

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1745
Mărime: 6.97KB (arhivat)
Publicat de: Edmond Rădulescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ileana Gheorghe
Sustinut in cadrul facultatii de petrol si gaze ploiesti

Extras din referat

V-ati dorit vreodata ca cineva sa va ajute sa intocmiti un proiect? Sau pe cineva cu care sa lucrati cand faceti o prezentare generala? Multe activitati specializate, cum ar fi publicitatea si relatiile cu publicul, ofera un suport similar clientilor lor. O echipa de management contabil se comporta ca un liant intre agentie si clientii sai. De la inceput, managerii contabili lucreaza aproape de clienti pentru la a determina nevoile clientilor in privinta proiectului. Apoi, cu managementul si echipa creatoare, dau nastere la produse sau servicii ce corespund cererilor.

Puteti primi managerii contabili ca fiind "jongleri corporativi". Ei creeaza bugete si orare, stabilesc termene limita, explica proiectele clientilor staff-ului si conducerii, indentifica si atrag noi clienti.

Managerii contabili coordoneaza totul si pe toti. Se asigura ca nici un detaliu nu este omis. Clientii se pot baza pe ei sa le apere interesele. Managerii contabili supravegheaza proiectele in desfasurare. Informeaza clientii despre desfasurarea activitatii si sunt primii care descopera eventualele probleme. Cand ceva nu merge - clientii nu sunt multumiti de proiect sau se depaseste termenul limita - ei sunt cei care rezolva situatia sau mentin o buna relatie de lucru.

Managerii contabili lucreaza in multe domenii. Exemplele includ agentii de plasament, firme de consultanta, companii de web design, publicitate si firme de relatii cu publicul. Orice companie care deserveste alt domeniu angajeaza manageri contabili ca sa satisfaca nevoile clientilor.

In publicitate, se angajeaza o agentie care sa fie pregatita cu o companie publicitara. Managerul contabil lucreaza cu clientul pentru determinarea tipului si scopului companiei. El comunica apoi aceste concepte echipei creatoare a agentiei de publicitate. Pe masura ce proiectul avanseaza, managerul contabil se asigura ca compania satisface nevoile clientului.

Managerul contabil trebuie sa aiba in vedere toate detaliile. Organizarea e o parte cheie a muncii. Se asteapta ca orice aspect al proiectului sa fie avut in vedere. O buna comunicaee este, de asemenea, necesara.

Managerii contabili interactioneaza cu clientii, staff-ul creator si conducerea. Promisiunile facute clientilor trebuie indeplinite. Nu poti oferi mai mult decat agentia poate oferi. Trebuie sa stii exact ce poate face compania si cat de repede un proiect poate fi dus la bun sfarsit.

Un manager contabil cu experienta intelege ca stiinta inseamna putere. Clientii provin din diferite domenii si diferite clase sociale. Ei se asteapta ca echipa de management contabil sa inteleaga nevoile activitatii pe care ei o sustin. Trebuie sa stie cat mai mult posibil despre clientii sai. Cu cat stie mai multe dedesubturi ale domeniului respectiv, cu atat mai bine.

Asadar, puneti-va la curent cu noile strategii si tendinte.

Cunostintele dvs. trebuie sa atraga noi proiecte si sa le mentina pe cele deja contractate.

Din nefericire, nu toate proictele se desfasoara dupa un plan pre-stabilit. Cateodata clientul nu e satisfacut de munca efectuata. E de datoria managerului contabil sa solutioneze problema. El va vorbi cu clientul, va afla ce nu merge si va incerca sa gaseasca solutia. Exista clienti cu care se lucreaza mai greu decat cu altii. S-ar putea sa fie nevoie sa va tineti clientul de mana de-a lungul unui proiect. Cand un termen limita se apropie amenintator, va fi nevoie de lungi ore de lucru. Oricare ar fi situatia, un manager contabil trebuie sa gaseasca cea mai buna solutie pentru client si firma.

Este important sa va decideti din timp daca vreti sa lucrati intr-o agentie creatoare sau intr-o agentie de indrumatori contabili, si sa va informati pentru a afla care dintre agentii se potrivesc descrierilor. Cea mai mare diferenta intre ele este aceea ca agentiile de indrumatori contabili fac reclama la produsele activitatii, in timp ce reclamele agentiilor creatoare se axeaza pe imagine. Ca rezultat, primele se aleg cu amestec precum aroma de cereale rezultata din amestecarea crochetelor cu lapte iar cele din urma agentii, se aleg cu reclame unde stilul de viata sau imaginea este mult mai importanta.

La agentiile de indrumatori contabili, un rol important il joaca gandirea strategica si orice reclama este judecata, atat in interior, cat si de catre client, in masura in care satisface nevoile acestuia din urma. De obicei, in procesul strategiilor creatoare, rolul important e jucat de produsul creatiei si noile proiecte, amuzante, salbatice sau neobisnuite.

Departamentul de creatie ocupa locul soferului in determinarea strategica si este mai probabil sa dictezi clientului cum va arata reclama. In timp ce ambele agentii fac studiu de piata pentru a determina strategia si continutul reclamei, agentia creatoare are cele mai multe sanse sa se bazeze pe intuitie in ceea ce priveste reclama, daca initiativa spune ca e bine, iar testarea pietii spune ca nu.

Preview document

Managementul Contabil - Pagina 1
Managementul Contabil - Pagina 2
Managementul Contabil - Pagina 3
Managementul Contabil - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Managementul Contabil.doc

Te-ar putea interesa și

Rolul informației contabile în managementul modern

Introducere Economia actuala este globală, deschisă şi imediată. Succesul firmei moderne depinde în directă măsură de capacitatea managerilor şi a...

Proiectarea și Realizarea unui Sistem Informatic pentru Managementul Financiar - Contabil

1. Obiectivele sistemului informatic pentru managementul financiar – contabil Obiectivul fundamental al Sistemului Informatic pentru Managementul...

Analiza comparativă a produselor ERP Siveco Applications și Charisma

TotalSoft software solutions for a world in motion Istoric La scurt timp după înfiinţarea sa în 1994, TotalSoft a devenit una dintre cele mai...

Elaborarea unui Subsistem Informatic în Managementul financiar-contabil

INTRODUCERE “Managementul financiar este o artă nu o ştiinţă exactă, ceea ce explică de ce unii oameni sunt capabili să o facă, iar alţii nu”....

Management financiar contabil - SC Bacem Construct SRL

Capitolul 1 - PREZENTAREA FIRMEI ȘI PERFORMANȚA ECONOMICĂ 1.1. Date informative ale SC BACEM CONSTRUCT SRL S.C. BACEM CONSTRUCT S.R.L s-a...

Bazele contabilității

Contabilitatea - scurt istoric Atunci când se folosește în limbajul de specialitate ori în vorbirea curentă, termenul de contabilitate poate avea...

Managementul activității financiar-contabile la SC Timlibris SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALA A S.C “TIMLIBRIS” S.A PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE DENUMIREA: SOCIETATEA COMERCIALĂ “TIMLIBRIS” FORMA...

Managementul contabilității la Casa Județeană de Pensii Timiș

1. CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND ASIGURĂRILE SOCIALE DE PENSII În cursul vieţii, orice persoană traversează perioade mai scurte sau mai lungi, în...

Ai nevoie de altceva?