Managementul inovării - Mercedes

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3488
Mărime: 18.51KB (arhivat)
Publicat de: Heracleea Pintea
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Cu toții cunoaștem numele mărcii și poate mulți dintre noi o considerăm una dintre cele mai de succes firme producătoare de automobile, însă sunt puțini cei ce cunosc inovațiile aduse de acestă marcă. Prezenta lucrare trece în revistă principalele inovații aduse de firma Mercedes, de-a lungul anilor.

Karl Benz și Gottlieb Daimler, au început fiecare, cete o afacere. În anul 1883, Benz a fondat compania Benz & Cie, iar Daimler a înființat compania DMG ( Daimler-Motoren-Gesellschaft) în anul 1890. Ambii și-au folosit propriile nume pentru a garanta originalitatea mărcii și inspira încredere posibililor clienți.

Numele Mercedes a apărut datorită unui client foarte important al lui Daimler, pe numele lui Emil Jellinek. Acesta avea o fiică, botezată cu acest nume, care l-a inspirat pe Daimler, participând la curse cu modelele DMG, sub pseudonimul Mercedes.

Aceștia doi au devenit parteneri, iar în urma acordului, au decis dezvoltarea de noi pronuse, sub numele de Daimler-Mercedes. Primul lor automobil, unul de curse, a fost dezvoltat de inginerul șef al DMG, Wilhem Maybach și dezvolta o putere de 35 CP. Automobilul a fost livrat clientului, Jellinek, în decembrie 1900. Totodată, datorită centrului de greutate coborât al motorului dar și datorită structurii radiatorului, în formă de fagure, automobilul este considerat ca fiind primul automobil modern. Ca și marcă, Mercedes a fost înregistrată oficial pe 26 septembrie 1902.

Pe 29 ianuarie 2012, Mercedes-Benz a aniversat 126 de ani plini de inovație, ani în care nu rareori a impus noile tehnologii pe piață.

Pentru un producător de autovehicule, inovaţia a constituit întotdeauna cheia succesului, aceasta fiind menită să devină şi mai importantă în viitor. Fără curajul de a porni în căutarea de idei noi, automobilul nici nu ar exista, iar fără inovaţie, nu ar exista niciun fel de progres. Mercedes-Benz, inventatorul automobilului, a reprezentat întotdeauna un promotor în acest sens. De exemplu, compania şi-a susţinut poziţia de lider cu peste 80.000 de cereri de patente începând cu anul 1886.

Alături de primul autobuz şi primul camion, printre cele mai importante inovaţii ale companiei se poate enumera şi primul automobil Mercedes modern de pasageri, de 35 CP, prezentat în luna februarie a anului 1900.

Momente de reper în dezvoltarea elementelor de siguranţă

1921 - Pentru prima dată, frânele roţilor din faţă sunt incluse ca standard la Mercedes în vederea unei decelerări mult superioare - începand cu Sport 28/95 CP, modelul de putere mai mare. Înainte de acesta, numai roţile din spate şi arborele cardanic erau în mod obişnuit echipate cu frâne. Frânarea pe patru roţi devine disponibilă pentru toate modelele de autoturisme Mercedes începând cu vara anului 1924.

1933 - Premiera suspensiei independente faţă cu braţ dublu la modelul Mercedes-Benz 380 (W 22), o construcţie revoluţionară, care realizează funcţiile de orientare a roţilor, suspensie şi amortizare separat una de alta, devine conceptul standard de suspensie faţă - şi nu doar la Mercedes-Benz, ci şi la numeroşi producători din întreaga lume.

1949 - Pivotul conic de blocare de siguranţă împiedică deschiderea bruscă a uşilor în cazul unei coliziuni.

1951 - Mercedes-Benz înregistrează un brevet pentru prima caroserie de siguranţă din lume cu compartiment rigid pentru pasageri şi zone predefinite de deformare, care intră în producţia de serie în anul 1959.

1958 - Automobilele Mercedes-Benz oferă opţional centuri subabdominale pentru scaunele din faţă.

1959 - Intră în producţie zona de deformare: modelele Mercedes-Benz 220, S 220 şi 220 SE (seria111) sunt primele autovehicule de serie care aveau caroserie de siguranţă şi interior "anti-rănire".

1959 - Mercedes-Benz începe efectuarea sistematică de teste de impact la fabrica din Sindelfingen, care devin parte intrinsecă a procesului de dezvoltare de autovehicule şi care se desfăşoară în aer liber până în anul 1973. Cercetările legate de accidente sunt în măsură să optimizeze componente individuale precum sistemele de direcţie şi reţinere, cu mult mai rapid şi mai eficient din punct de vedere al costurilor prin utilizarea testelor sanie în locul celor complicate de impact. Sania este frânată cu ajutorul unor cutii mari de metal pentru murături luate de la cantina fabricii, care acţionează ca zonă de deformare. Colegii lui Rolf Maier, cel care a conceput această metodă eficientă şi economică, l-au poreclit "castravete murat Maier".

1961 - În locul centurilor subabdominale anterioare, se oferă ca supliment opţional centuri diagonale de umăr. Toate automobilele Mercedes-Benz sunt echipate ca dotare standard cu puncte de ancorare pentru centurile de siguranţă. Mercedes-Benz echipează ca standard modelul 300 SL Roadster (W 198) cu frâne pe disc pe toate roţile.

Preview document

Managementul inovării - Mercedes - Pagina 1
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 2
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 3
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 4
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 5
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 6
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 7
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 8
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 9
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 10
Managementul inovării - Mercedes - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Managementul Inovarii - Mercedes.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Inovării

Se poate face totul în limita potentialului propriu cunoscut" A-ti da seama de amploarea potentialului este o problema eminamente practica, care...

Inovația în firma Coca-Cola

INTRODUCERE Compania Coca-Cola HBC Romania a fost inclusa, pentru al doilea an consecutiv, intre primele 20% cele mai responsabile companii din...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Managementul creativității și inovării

Creativitatea este importantă într-o bună parte a vieţii organizaţionale. Când conflictele funcţionale sunt bine conduse, este posibil ca...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Momeli artificiale inovative

I. Produsul Descriere generală Momelile artificiale tip VOBLER sunt obiecte in forma de peste sau insecte, de diferite dimensiuni, greutati si...

Managementul calității - Mercedes Benz

Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii române, cuvântul calitate este definit ca „totalitatea însuşirilor şi laturilor esenţiale în virtutea...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?