Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România

Referat
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3396
Mărime: 28.01KB (arhivat)
Publicat de: Marin Maxim
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. CAP.1 CONTEXTUL INTERN SI INTERNAŢIONAL
  2. 1.1. Plan naţional
  3. 1.2. Plan mondial
  4. 1.3 Aspecte privind comerţul exterior al Romaniei
  5. CAP. 2 ANALIZA SWOT A INDUSTRIEI DE ANVELOPE
  6. 2.1 Puncte tari
  7. 2.2 Puncte slabe
  8. CAP. 3 CONSTRÂNGERI ALE ACTIVITAŢII DE EXPORT
  9. 3.1 Constrângeri instituţionale
  10. 3.2 Constrângeri financiare
  11. 3.3 Constrângeri legislative
  12. 3.4 Constrângeri la nivelul producatorului
  13. 3.5 Constrângeri la nivelul pieţei de anvelope
  14. CAP. 4 OPORTUNITAŢI
  15. CAP. 5 LANT VALORIC
  16. 5.1 Analiza lanţului valoric aferent subsectorului anvelope de turism
  17. 5.2 Captarea si reţinerea unei valori mai mari în cadrul lanţului valoric
  18. CAP. 6 VIZIUNE

Extras din referat

CAP.1 CONTEXTUL INTERN SI INTERNAŢIONAL

Contextul actual se caracterizeaza prin:

1.1. Plan national

- Industria de Anvelope – cod CAEN 25 – este un sector important şi dinamic in cadrul economiei nationale cu un nivel ridicat de performanţă:

- are o tradiţie îndelungată, de peste 65 de ani, în cadrul activităţii industriale din Romania

- este un furnizor important de anvelope pentru Industria Construcţiilor de maşini (pentru prima echipare), Transporturi şi Agricultură precum şi pentru cerinţele populaţiei (ca piese de schimb)

- contribuie cu sold pozitiv la balanţa de comerţ exterior a ţării.

- detine o pondere insemnata din exportul economiei naţionale;

- angajeaza o importanta fortă de muncă

- contribuie la stabilitate sociala fiind reprezentată in cinci din judetele tarii şi în municipiul Bucureşti ;

În anul 2004 Industria de anvelope a reprezentat cca. 0,75% din totalul activităţilor industriale din Romania (exprimată prin valoarea producţiei realizate), deţinând o pondere de cca. 3,5% în cadrul ramurii Chimie-Petrochimie; a participat cu o pondere de cca. 0,85% în totalul exportului realizat şi cu cca. 6% în exportul de produse ale Industriei Chimice, importul specific domeniului având o pondere de cca. 0,7% din total; a avut 6100 de salariaţi; in această industrie au funcţionat şase societăţi comerciale (Victoria Michelin Romania Floreşti Prahova, Silvania Michelin Romania Zalău, Continental Automotive Products Timişoara, Rotras Turnu Severin, Danubiana Bucureşti şi Romvelo Luduş); peste 99% din productia industriala si din export se realizeaza in sectorul privat (primele cinci din cele şase menţionate mai sus);. Industria de anvelope realizeaza in prezent 0,85% din exportul României, preconizandu-se o creştere medie anuală de 3,54% până in anul 2009.

In anul 2004:

- structura de productie: anvelope tip autoturism şi avion-73,7%; anvelope tip auto-camion-17,9%; anvelope tip tractor-8,0%; anvelope tip gigant-0,1% ; anvelope tip moto-velo-0,1%, anvelope pentru maşini de geniu civil şi manipulatoare industriale-0,2%.

- destinatia produselor: piata interna – 8,5%; export – 91,5%.

1.2. Plan mondial

- Consumul anual de anvelope pe piaţa mondială totalizează în prezent circa 1080 mil. bucăti, din care circa 30% sunt destinate pentru prima echipare a autovehiculelor şi circa 70% pentru înlocuirea anvelopelor uzate. Europa are o pondere în aceste vânzari de circa 28 - 30% adică peste 300 de milioane de bucăţi pe an. Din acest consum mondial, anvelopele de autoturism reprezintă circa 700 de milioane de bucăţi pe an.

Cel mai mare consumator de anvelope din lume este reprezentat de departe de S.U.A. cu peste 40% din total, urmată de Japonia - cu un consum de peste 190 mil. de bucăţi şi Germania - cu peste 85 mil. de bucăţi, care este şi cel mai mare consumator din Europa.

- Tendinte de organizare structurala a industriei de anvelope: grupuri de mari companii, integrate, orientate pe verticala: Piaţa mondială este dominată în proporţie de peste 80% de primii patru mari producători din lume: firmele Michelin - Franţa, Bridgestone - Japonia, Goodyear -S.U.A. şi Continental - Germania ale căror cifre de afaceri din vânzările de anvelope în anul 2002 au totalizat împreună cca. 45 miliarde de $ SUA.

- Ofensiva puternică a unor companii din Asia - Coreea de Sud (Sumitomo şi Kumho) şi China care au intrat în topul mondial al producătorilor de anvelope.

- Globalizarea industriei de anvelope în lume care se confirmă prin faptul că principalele fabrici din Europa Centrală şi de Est au fost preluate de Michelin, Goodyear şi Continental.

- Subventii guvernamentale si taxe reduse de export, care determina un nivel redus al preturilor pe produs în unele ţări: China, Turcia, India

- Sustinerea industriei primare, modernizarea parcului de utilaje

Piaţa internă de anvelope din Romania reprezintă cca. 0,5% din piaţa mondială şi sub circa 1,5% din piaţa europeană.

- Noi competitori puternici din ţarile noi membre ale Uniunii Europene: Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, care isi intaresc in mod constant pozitia pe plan mondial

- Competitori traditionali – marile companii din ţarile Uniunii Europene: Michelin (Franţa), Continental (Germania), Pirelli (Italia), Semperit (Austria) cu cifre de afaceri de ordinul miliardelor sau sutelor de mii de milioane de dolari pe an.

- Vânzările de anvelope pe piaţa internă de anvelope au crescut de la 4225 mii buc. pe an în 2002 la cca. 4600 mii buc. în 2004.

- Piaţa internă reprezintă, la nivelul consumului din 2004, cca. 184 de mil. Euro.

- Din cifrele prezentate mai sus rezultă consumuri de anvelope pe cap de locuitor între cca. 1,6-1,75 (SUA şi Japonia ) şi cca. 1,2 in Germania. În România în anul 2004 consumul de anvelope pe cap de locuitor s-a situat la circa 0,21 buc., cu menţiunea că acest indicator, deşi departe de consumurile din ţările cele mai dezvoltate pe plan mondial, este totuşi comparabil cu cel al ţărilor din zona noastră geografică.

1.3 Aspecte privind comertul exterior al Romaniei

Structura productiei romanesti evidentiaza faptul ca in perioada 2002-2004 evolutia producţiei de anvelope exprimată prin producţia fizică realizată a fost de: + 91 %.

Exportul de anvelope româneşti a crescut spectaculos în perioada 2002-2004, înregistrând o creştere exprimată prin volumul produselor exportate de 100,4 % (de la 5760 mii de anvelope la 11.542 mii deanvelope în 2004), ponderea cea mai mare înregistrând-o anvelopele radiale de turism T/M (peste 97% din exportul realizat în 2004), produse de societăţile Continental Automotive Products Timişoara şi Victoria Michelin Romania Floreşti Prahova.

Comertul exterior al Romaniei pe cap de locuitor, de cca. 0,5 anvelope pe cap de locuitor pe an, realizat în 2004 este mai mic de circa două ori decat cel al statelor invecinate - Republica Cehă, Ungaria, Slovenia, şi ceva mai bun decât al Bulgariei. Importurile de anvelope au scăzut de la cca. 185 milioane EURO in 2003, la circa 112 milioane EURO în anul 2004., aceasta insemnand o scădere de 40,5 %.

Din punct de vedere al distributiei geografice a exporturilor, UE reprezinta principala destinatie a exporturilor romanesti. In anul 2003, primii 5 parteneri comerciali ai Romaniei au fost Italia, Germania, Franta, Marea Britanie si Turcia. Aceste 5 tari insumeaza 50% din totalul exporturilor.

CAP. 2 ANALIZA SWOT A INDUSTRIEI DE ANVELOPE

Utilizarea bazelor de date si a informatiilor furnizate de statistica releva urmatoarele aspecte:

2.1 Puncte tari

- Industria de anvelope este o industrie strategică, produsele avand desfacerea asigurata, fiind destinate necesitarilor vitale ale oamenilor

- Ridicarea nivelului tehnic şi calitativ al principalelor grupe de anvelope (de turism şi de camion) prin intrarea în rândul fabricanţilor din România a două dintre primele cinci firme din lume în acest domeniu – Michelin şi Continental, care împreună au o pondere de peste 90% din producţia fizică realizată în 2004 la nivelul întregii ţări, ceea ce face posibilă realizarea unor produse de calitate, apreciate, competitive atât pe pieţele externe cât şi pe cea autohtonă.

- Traditia indelungata a acestei industrii, care

- Detine o forta de munca stabila si bine instruita pentru specificul acestei industrii

- Necesita costuri relativ mici pentru modernizari, retehnologizari si diversificarea gamei de produse.

- Valorifică superior materiile prime

Preview document

Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 1
Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 2
Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 3
Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 4
Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 5
Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 6
Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 7
Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 8
Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 9
Strategia Exportului Industriei de Anvelope din România - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Strategia Exportului Industriei de Anvelope din Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Sistem strategic și câmp strategic

Orice firma, cu originile sale specifice, cu know-how-ul si cimpetentele sale, cu optiunile sale anterioare, contituie un sistem , adica o retea...

Exporturile în România

INTRODUCERE Pentru orice ţară, participarea la circuitul economic mondial nu este un obiectiv cu o importanţă în sine, ci este o necesitate...

Transportul rutier de subansamble studiu de caz - SC Marpet International SRL

Marpet International: Un partener dinamic in orice situatie Dupa cum stim deja, piața transporturilor, reprezinta spațiul vital in care nevoia de...

Strategia națională de export 2005-2009 - România

1. Introducere si ratiune 1.1 Premize În mai 2004 Comisia pentru Strategie, Competitivitate, Marketing si Branding împreuna cu Consiliul de...

Ai nevoie de altceva?