Cosmote Marketing

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2897
Mărime: 25.16KB (arhivat)
Publicat de: Marin Boboc
Puncte necesare: 5

Extras din referat

- Se impune mai multă stricteţe în politicile de produs şi de serviciu ale firmei

Românii consumă din plin minute şi SMS-uri, însă serviciile de date mobile sunt utilizate în proporţie de numai 5%, conform celor mai recente studii de piaţă. Motivele principale includ o interfaţă greu de utilizat necesitând aptitudini tehnice din partea consumatorului, costuri ridicate pentru aceste servicii şi viteze de transmisie de date destul de mici, în ciuda tehnologiilor existente.

I-mode de la Cosmote - informaţii generale

Operatorul de telecomunicaţii Cosmote România a lansat pe 17 mai 2007 serviciul i-mode, prin care oferă acces wireless la internet pe telefonul mobil prin tehnologia GPRS (General Packet Radio Services).

Prin intermediul serviciului i-mode utilizatorii pot accesa anumite pagini de internet, create special pentru serviciul iMode, şi utiliza aplicaţii precum e-mail-ul, SMS sau MMS. Prin serviciul de e-mail se pot trimite şi primi mesaje de până la 4.000 de caractere, împreună cu imagini, sunete sau videoclipuri, către alte terminale i-mode sau adrese de e-mail accesate prin intermediul PC-ului.

Oficialii companiei au declarat că utilizatorii vor putea experimenta o viteză mai mare de navigare pe website-urile oficiale iMode, dar vor putea accesa şi alte pagini, neoficiale. În România, compania a încheiat acorduri cu 63 de site-uri, care pot fi accesate dintr-un portal special creat, prin intermediul a 12 categorii de interes, de la informaţii financiare, până la divertisment erotic.

Utilizatorii i-mode pot accesa serviciul doar prin intermediul unor telefoane create special, în prezent oferta conţinând un număr de patru terminale: SonyEricsson K550im, Samsung S40i, LG 343i şi Sagem my401Ci. (în luna decembrie au fost lansate în România şi 3 modele de telefoane Nokia compatibile cu serviciul i-mode)

Tarifele iMode sunt de 0.12 euro/zi sau 3 euro pe lună, fără T.V.A., iar pentru accesarea site-urilor oficiale, care nu sunt gratuite, se percepe o taxă între 0,5 şi 2 euro / lună, fără T.V.A.

Serviciul i-mode a fost prima dată lansat în februarie 1999, de compania japoneză NTT DoCoMo şi este utilizat în prezent de peste 55 milioane de utilizatori din 17 ţări din întreaga lume. La câteva luni după lansarea i-mode, competitorii japonezi ai companiei DoCoMo au intrat pe piaţă cu servicii similare: compania KDDI a lansat EZweb, iar compania J-Phone a lansat J-Sky. Ulterior operatorul britanic Vodafone a achiziţionat compania J-Phone şi a redenumit serviciul J-Sky în Vodafone Live!, pe care l-a adaptat şi pentru pieţele europene.

În lume există peste 5000 de website-uri oficiale i-mode şi în jur de 100.000 de pagini neoficiale, care nu sunt incluse în pagina portal a companiei DoCoMo.

Grupul Cosmote s-a înfiinţat în Grecia în 1998 şi este prezent în Albania, Bulgaria, Macedonia şi România. Operatorul deserveşte peste patru milioane de clienţi. Cosmote România s-a lansat pe piaţă în decembrie 2005 şi are în prezent peste 3 milioane de utilizatori.

Ce spune Cosmote?

Serviciile i-mode transformă telefonul mobil într-un instrument complex de acces la servicii informaţionale şi de conţinut de ultimă generaţie. Prompte, competente, informate şi permanent actualizate, serviciile i-mode au un impact considerabil asupra vieţii oricărui utilizator, oferindu-i facilităţi moderne de acces la informaţii din toate domeniile, noutăţi utile, reviste, divertisment, jocuri, multimedia şi multe altele.Un întreg univers digital la purtător!

Dezvoltată si testată în Japonia de către NTT DoCoMo, tehnologia i-mode oferă acum şi utilizatorilor din România servicii avansate de e-mail mobil, integrate cu o mulţime de alte funcţionalităţi complexe, proprii telefoanelor mobile de ultimă generaţie: navigare pe site-uri cu informaţii si conţinut multimedia, aplicaţii Doja (versiunea Java special dezvoltată pentru i-mode), posibilitatea de a personaliza terminalul cu diverse elemente disponibile online şi foate uşor de descărcat.

Cum se activează serviciul i-mode? Dacă nu ai activat încă serviciul i-mode este suficient un SMS gratuit la numărul 1234, cu textul “A imode”, şi numărul tău de telefon va fi activat imediat, pentru folosirea tuturor facilităţilor i-mode. Poţi de asemenea solicita activarea serviciului apelând Serviciul de Relaţii cu Clienţii, gratuit, la 1234 sau într-un magazin Cosmote. Acest serviciu functionează numai cu telefoanele compatibile i-mode vândute de Cosmote România.

Preview document

Cosmote Marketing - Pagina 1
Cosmote Marketing - Pagina 2
Cosmote Marketing - Pagina 3
Cosmote Marketing - Pagina 4
Cosmote Marketing - Pagina 5
Cosmote Marketing - Pagina 6
Cosmote Marketing - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Cosmote Marketing.doc

Te-ar putea interesa și

Marketingul Serviciilor - Cosmote

Cap. 1 – Prezentarea firmei (5 p) 1.1. Denumire, localizare COSMOTE, membru al OTE Group, si-a inceput operatiunile comerciale in Grecia in 1998....

Program de Marketing-Cosmote

CUPRINS: 1. INTRODUCERE 2. PREZENTAREA SOCIETATII COSMOTE MOBILE TELECOMMUNICATIONS SA: - Aria de activitate; - Numar de angajati - Gama de...

Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale Cosmote

1. Prezentarea companiei Cosmote (scurt istoric) Cel mai nou si cel mai mic operator de telefonie din tara, o divizie a operatorului de telefonie...

Caiet practică economică - SC Avenir Telecom România SA

PREZENTAREA FIRMEI Avenir Telecom Romania este parte integranta a grupului multinational de telecomunicatii - AVENIR TELECOM International -...

Relația dintre logistică și marketing

Obiectivele marketing-ului în activitatea unei intreprinderi Adoptarea conceptului de marketing de către o întreprindere presupune, între altele,...

Comparația comunicării de marketing - Orange, Vodafone și Cosmote

1. Numele si imaginea marcii Orange Orange este brandul sub care France Telecom furnizeaza servicii de comunicatii mobile, Internet si...

Cercetare de Marketing - Cosmote

1) Scopul cercetarii. Studierea impactului reclamelor publicitare facute de rteaua de telefonie mobila COSMOTE. 2) Stabilirea obiectivelor....

Proiect Management - Cosmote

Prezentarea companiei Cosmote Romania este membra a grupului elen Cosmote, ce detine un pachet de 70% din actiunele COSMOROM, preluate de la...

Ai nevoie de altceva?