Lansarea Jocului Electronic Darts Sparrow

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1896
Mărime: 88.88KB (arhivat)
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Extras din referat

1. Elementele specifice ale mediului de marketing

- Oportunități

Mediul demografic Potrivit comunicatului Institutului Național de Statistică, populația României era în ianuarie 2008 21,5 milioane de locuitori, din care populația adultă (15-65 ani) 70,41%, populația tânără (0-14 ani) 15,2% din totalul populației, iar cea vârstnică (65 ani și peste) 14,9%. Populaţia adultă constituie segmentul de piaţă ce favorizează lansarea noului produs.

- altă oportunitate ar fi aceea că populația masculină înregistrează venituri mai mari decât cea feminină.

Mediul cultural Din statisticile realizate de firma noastră rezultă că potențialii clienți sunt individualiști raportându-ne la tipurile de personalitate. Ei cumpără produse şi servicii, care îi reprezintă. Individualiştii sunt dornici de plăceri, aventuri, distracţii, schimbare, - premisă a alegerii ca modalitate de petrecere a timpului liber jocul electronic Darts Sparrow.

Mediul tehnologic ne avantajează permiţând prin folosirea unor tehnologii avansate realizarea unui produs de - înaltă calitate. Elementele noi și permanenta dezvoltare tehnologică crează noi moduri de a satisface dorințele consumatorilor.

- Ameninţări

Mediul economic din România, ca cel din lumea întreagă, se confruntă cu - criză financiară de mare amploare, fapt ce a generat un număr mare de disponibilizări şi un buget mai redus pe cap de locuitor, din perspectiva modalităţilor de entertainment.

Din cauza veniturilor reduse, puterea de cumpărare a populației a scăzut simțitor, diminuând astfel şi cererea pentru produselor din categoria jocurilor sportive şi de noroc.

2. Cine vor fi cumpărătorii -

2.1. Descrierea pieţei pe categorii de consumatori şi nonconsumatori

Piaţa produsului generic, a jocului Darts, - reprezintă bărbații cu vârste cuprinse între 17-40 de ani, care caută - metodă de delectare, recreere și distracție.

Statisticile economice din ultimii 2 ani arată - scădere a veniturilor, drept urmare persoanele din segmentul vizat vor fi dispuşi să achiziționeze jocul Darts la un preț scăzut și doar în cazul în care este ceva mai avansat din punct de vedere tehnologic față de celelalte produse similare de pe piață.

Un anumit procent din cadrul populaţiei totale este format din consumatori. În această categorie includem acele persoane care au achiziţionat, sau vor achiziţiona cu un anumit grad de certitudine, jocul Darts SPARROW. Celălalt procent este format din nonconsumatori care pot fi absoluţi sau relativi.

Nonconsumatorii absoluţi sunt acele persoane care nu sunt pasionate de jocuri sportive/ de relaxare de tip Darts şi nu-l vor cumpăra şi utiliza niciodată. Un exemplu ar fi persoanele care au anumite probleme de sănătate - orbii, persoanele cu handicap la membrele superioare (paralizii, malformații, etc.).

Nonconsumatorii relativi sunt persoanele care ar juca ocazional Darts dar nu îl cumpără şi nu-l utilizează încă (din lipsa banilor, pentru că nu cunosc jocul, etc.).

Conform unui studiu preluat din “Anuarul statistic 2008”, în aria de cuprindere a pieței produsului nostru se află populația totală a țării (N), aproximativ 21.504.442 mil. locuitori. - anumită fracțiune din cadrul populației (N) este reprezentată de persoane care nu au nevoie de produs la modul absolut și nu-l vor cumpăra niciodată, numiţi nonconsumatori absoluţi (NCA). Ei sunt reprezentaţi de persoanele cu dizabilități fizice în număr de 488.054 și pensionari în număr de 5.685.000 Dacă scădem această categorie din populaţia totală obţinem piaţa teoretică a produsului.

Piaţa Teoretică = PT = N – NCA = 21.504.442 – 6.173.054 = 15.331.388 persoane

NCA = 488.054 + 5.685.000 = 6.173.054 persoane

- altă categorie din cadrul populației totale (N) este reprezentată de persoane care ar putea utiliza jocul Darts SPARROW numiți nonconsumatori relativi (NCR), din care fac parte persoanele cu venituri < 700 Ron (în număr de 4.469.000) și cei cu vârsta de la 0-17 ani (în număr de 3.334.072).

Scăzând din mărimea pieței teoretice (PT) numărul de nonconsumatori relativi (NCR) rezultă piața actuală a produsului (PA).

Piaţa actuală = PT - NCR = N - (NCA + NCR)

= 15.331.388 – 7.803.072 = 7.528.316 persoane

NCR = 4.469.000 + 3.334.072 = 7.803.072 persoane

Preview document

Lansarea Jocului Electronic Darts Sparrow - Pagina 1
Lansarea Jocului Electronic Darts Sparrow - Pagina 2
Lansarea Jocului Electronic Darts Sparrow - Pagina 3
Lansarea Jocului Electronic Darts Sparrow - Pagina 4
Lansarea Jocului Electronic Darts Sparrow - Pagina 5
Lansarea Jocului Electronic Darts Sparrow - Pagina 6
Lansarea Jocului Electronic Darts Sparrow - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Lansarea Jocului Electronic Darts Sparrow.doc

Te-ar putea interesa și

Mixul de Marketing - Jocul Electronic Darts Sparrow

Rezumat al proiectelor anterioare Piaţa Analizând piaţa produsului ce urma sa fie lansat, am constatat că mediul demografic reprezintă o...

Ai nevoie de altceva?